Wikiplayer

marți, 19 august 2014

Ceva bun cu dovleac

O placinta cu dovleac si branza de oaie, o placinta de vara.
Ingredientele umpluturii  :  dovleac de placinta ras si stors cu rabdare, branza de oaie ( feta ) faramata cu mana, cam o farfurie cu varf, 4-5 oua batute cu putin lapte si cateva linguri bune de gris. 
Tava se unge cu ulei de masline, foile la fel, se pune umplutura, se acopera cu marginile foilor rasfrante, se unge cu un ou batut partea ramasa libera din umplutura si se da la cuptor cam o ora, pana se rumeneste.


Nu mai ramane, decat sa hotarati daca va place mai mult placinta calda sau rece. Va recomand cu caldura, sa incercati cat mai multe placinte cand veti calatori in Grecia. Mai ales partea continentala e renumita pentru ele si variatiile sunt infinite. Dar nici insulele nu se lasa mai prejos. Ati auzit de placinta cu creveti  ?


20 de comentarii:

  1. Nu am mancan combinatia asta, doar dovlecel cu branza/cascaval in chiftelele de dovlecei pe care le fac eu, dar la noi nu s-au copt dovlecii, inca.
    Pofta mare la placinte, Dani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o placinta dulce-sarata. Se poate face si cu dovleci din cei albi sau cu dovlecei rasi. Noi am pus ce-am avut, aici deja s-au copt dovlecii de placinta. Merci, Elisa !

      Ștergere
  2. Nici eu n-am mincat placinta cu dovleac si brinza dar, dupa cit de bine arata placinta ta cred ca e o bunatate, o sa incerc reteta ta cind o sa apara dovleacul pe piata. Deja am inghitit in sec !

    RăspundețiȘtergere
  3. Plăcinta asta pare foarte apetisantă...Poftă bună!

    RăspundețiȘtergere
  4. ptiiiiiiii, ce idee buna combinatia asta de dovleac si feta! notat, de incercat cat mai curand :)! multam!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare placere, Zazu ! :) La ce recolta o sa ai tu, poti incerca o multime de retete :)

      Ștergere
  5. Nu am știut că există așa o combinație. Trebuie încercată. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca iti place dulcele langa sarat, e combinatia perfecta :)

      Ștergere
  6. Trebuie sa recunosc ca nici eu nu m-am gandit la combinatia de branza cu dovleac in placinta. Cred ca ai vazut in pozele ce ti le-am trimis ca am o gramada de placintari in gradina care acum sunt aproape copti, sigur voi incerca, din curiozitate, aceasta placinta. Te pup, Dana B. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Placinta dulce o fac rasucita, cu miere, nuci si scortisoara. Dar imi place la fel de mult si cea cu branza sarata :) Sper sa-ti placa si tie :) Fa o portie mica prima data, de incercare. O zi frumoasa, Danuta !

      Ștergere
  7. Cu brânză: DA ! Nu și cu dovleac !

    Am citit despre plăcintele grecești și am și gustat unele când am fost la Aegina, dar nu destule ! Trebuie să revenim ! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-ti place dovleacul ? La brutarii gasesti doar placinte cu branza, cascaval si spanac. Dar la taverna, daca nimeresti intr-una care serveste mancare traditionala, o sa poti gusta placinte cu lapte, cu vinete, cu macaroane si branza, cu ardei si ciuperci, cu ceapa, praz si multe altele :)

      Ștergere
  8. Trebuie să fie bună, n-am mâncat încă. Voi încerca cât mai multe plăcinte pe Evia,:-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au traditie si acolo cu placintele de dovleac :) Neaparat sa incerci prajiturile cu migdale.

      Ștergere
  9. Arata foarte frumos in poza, iar mie placintele cu dovleac imi plac tare.Este o noutate reteta recomandata de tine si daca zici ca e si buna, inseamna ca merita incercata. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi place amestecul de dulce si sarat :) Mai fac si un sufleu cu dovleac dulce, cartofi, oua si cascaval, care l-am experimentat in vremea studentiei si a trecut testul :)

      Ștergere
  10. nu trebuie sa ne hotaram, ne plac toate! :)))

    RăspundețiȘtergere