Wikiplayer

duminică, 3 august 2014

Inainte si dupa

Salata de azi : cherry negre si galbene, inimi de bou si cornute din Anzi.






47 de comentarii:

  1. Puteam sa jur ca in prima imagine sunt ... corcoduse! :-)
    Salata arata minunat si imi inchipui ca toate rosiile acelea carnoase sunt foarte aromate!
    Numai bine, Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare de ce nu le-o fi zicand rosii - corcoduse ? :) Sunt foarte dulci si zemoase, bolul de salata se goleste rapid :) O saptamana buna, Vulpito !

      Ștergere
    2. Pai, eu asa o sa le zic: rosii-corcoduse! Numai daca sunt de culoare rosie, atunci o sa le zic cherry! :-))
      O saptamana frumoasa si tie!

      Ștergere
  2. Salata perfecta pentru zilele de vara!

    RăspundețiȘtergere
  3. Încântător!
    Anul acesta am avut și eu bucurii de pe urma roșiilor. Perun-ul m-a uimit. Creșterea nedeterminată pare a le transforma în vrejul de fasole al lui Jack și forma de pară galben-rumenit în miniatură te încântă în numeroși mici ciorchini.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rosiutele astea mici cresc nebuneste si chiar ca se potriveste comparatia cu vrejul de fasole :) Un vrej cu fructe fermecate :) Perun n-am avut pana acum, o sa-i pun o steluta, ca sa-mi amintesc, ca ai avut rezultate bune cu soiul asta.

      Ștergere
  4. Zic si eu ca Vulpita...... puteam sa jur..... :)))))
    Chiar ma intrebam de ce au corcodusele o denumire asa......... fistichie! :))
    Saptamana faina Dani! ❀

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica puteam sa va induc pe toti in eroare, daca va aratam doar prima poza :) Numai bine, Minnie !

      Ștergere
  5. Ei ! Ce salată frumoasă, model pentru un mozaic ! Ce frumos ar fi, pe un perete al bucătăriei !

    Săptămână bună, Dani ! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De aia am si pozat-o :) Noroc, ca inca nu iesise felul principal de la cuptor, ca altfel nu cred ca mai aveam timp de fotografiat :)
      Zile frumoase de August, Zina !

      Ștergere
    2. Nu ne povestești și despre felul principal ?! Întotdeauna preiau ceva folositor de la tine. ☺

      Ștergere
    3. Gatisem o mamaliga in paturi cu un strat de ciuperci si branza de burduf, cumparata la Sibiu :)

      Ștergere
    4. Poti detalia, Dani? Imi lasa gura apa:)

      Ștergere
    5. E simplu de tot, Adriana. Faci o mamaliga in care amesteci niste branza ( telemea sau de burduf ) si putin unt, asa de gust. Umplutura poate fi cu legume sau cu carne. Ultima data am avut ciuperci proaspete si le-am calit in ulei de masline cu ceapa, usturoi, ardei si rosii. Am adaugat si o bucatica de carnat afumat care mai era prin frigider, dar poti folosi doar legumele, gustul va fi la fel de bun. Se toarna jumatate de mamaliga, inca moale, intr-un vas termorezistent, se intind uniform ciupercile, deasupra iar un strat de mamaliga si se da cam jumatate de ora la cuptor, pana se rumeneste. Eventual presari niste cascaval la sfarsit. Se lasa la racit ca sa se taie frumos, dar la noi asta nu se intampla niciodata :) O scoatem cu lingura in farfurie, inca fierbinte :) A doua zi se taie frumos si o mancam reincalzita, la fel de buna, dar cu un aspect mai consistent.

      Ștergere
  6. Exact acealsi lucru am vrut sa spun si eu. :) Cand am deschis postarea, pana sa citesc titlul, am crezut ca-s corcoduse. :) Si, eram atat de curioasa sa vad ce ai mai descoperit ca se poate face cu ele! Bininteles , orice altceva in afara de suc, nectar, dulceata sau gem. :) Saptamana frumoasa, Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din corcoduse facea bunica un sos grozav pe care il servea la friptura, dar eu nu l-am facut niciodata. Cu ocazia asta, imi fac un nod la batista, ca sa o intreb pe mama ce si cum si o sa trec reteta in catastiful mostenirilor de familie. Iar daca o prepar, o sa dau raportul pe blog. Asta anul viitor, ca aici deja corcodusele s-au trecut :)
      Din rosiutele galbene ma gandesc sa fac o portie de ketchup atipic, asa de incercare :)
      O saptamana buna, Mihaela !

      Ștergere
  7. Ai ajund acasa la tine, Dani? Cum a fost acasa la parinti, vreme rea, da?
    Da, se coc rosiile deodata de nu le putem dovedi :) Si nu ma apuc de-acum de bulion sau alte conserve, asa ca salate (icre vii cum le zicea mama mea ) si icre de paradaisa (adica ghiveci) asta intentionez sa fac din ele deocamdata.
    Acum la noi este vara in toi :) In final o sa spunem ca vara asta a fost in trei zile din august :(
    Dar sa fim multumiti cu ce e, bine ca nu-i mai rau (ca vreme zic, caci vremurile... :( )
    Te imbratisez, Dani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am stat o saptamana, Elisa. Cateva zile in Banat, cu ploaie la ore fixe, de parca era programata, si trei zile in zona Brasovului, unde din fericire am vazut cer senin si am umblat pe drumuri uscate.
      Rosiile se coc, chiar daca mai putine decat in alti ani si sunt in meniu la fiecare masa :) Icre de paradaisa ... e prima oara ca aud expresia asta. Si ce bune trebuie sa fie :) Ghiveci cu orez sau cu tarhana ?
      Ma bucur, ca ai parte de vreme buna, in sfarsit, poate reusesti sa scapi de mana ! Vara a fost zgarcita anul asta, da ... dar nu putem face nimic in directia asta. Mai prost e, ca nu putem influenta nici vremurile ... Sanatosi sa fim ! Te imbratisez si eu, cu drag !

      Ștergere
    2. Cam asa si cred ca va fi, vara de trei zile , ca inteleg ca vin iar ploi si racoare afara .
      Iar cornutele tale, Dani, ma amuza mai ales dupa cum le-ai repartizat impreuna inima de bou cu cealalta cornuta ...sa fie oare ceea ce am intalnit in alte parti sub denumirea de Țâța caprei :)?

      Ștergere
    3. Eu tot sper, ca o sa avem parte de vreme normala sau macar de o toamna prelungita.
      Acum, ca ai remarcat tu, imi dau seama de asocierea cornutelor cu rosiile bovine :) A fost o alegere involuntara, pur si simplu ele erau sortite pentru salata in momentul respectiv, fiindca erau cele mai coapte din ce-am cules in gradina. Amandoua soiuri sunt carnoase, cu coaja subtire si foarte gustoase. De Tata caprei am auzit, dar de gustat n-am gustat. Astea cornute le cheama " Des Andes " si am citit multe laude la adresa lor, asa ca le-am incercat si se pare ca au dreptate cei ce le incud pe lista favoritelor.

      Ștergere
  8. Si eu am crezut la fel, ca sunt corcoduse :)) Arata bine de tot salata, de gust nu cred ca mai este nevoie sa vorbesc ! te pup , Dana B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voua va plac corcodusele, da ? Iar de gust, stii tu, ca fiecare gradinar e convins ca rosiile lui sunt cele mai bune :)

      Ștergere
    2. Dani, ti-am trimis poze !

      Ștergere
    3. Mi-a trebuit ceva timp sa rasfoiesc albumul verii 2014 :) Minunate flori ai, Danuta ! Eu te-am mai indemnat sa pui de-un blog, ca ai muuulte de impartasit cu alti pasionati de gradina. Ce zici ?
      Tare mult mi-au placut clematitele albastre, capucinii roz si crinii visinii. Cred ca o sa visez gradina ta la noapte ...

      Ștergere
    4. Vezi ca sunt si doua filmulete acolo,unul cu niste fluturasi si altul cu un vrabior.. Printre toate pozele sunt strecurate 4 de la soacra mea care sta in Breaza de Prahova, una este cea cu mana sotului meu care mi-a cules un buchet de sunatoare, coada soricelului, si sangele voinicului, alta este cea cu capitele de fan si inca doua cu niste plopi, restul, sunt toate de la mine,ai vazut echinaceea si menta indiana ? si crini am avut multi, parfumati...ehh...nu-i usor sa ai multe flori... Te imbratisez!

      Ștergere
    5. Am vazut si filmuletele si m-am intrebat daca capitele alea sunt aproape de casuta voastra, imi pareau mai de la munte :) Bravo sotului, stie el ce flori iti plac :) De echinaceea si de monarda nu mai zic nimic, doar oftez, fiindca la mine nu le place ...
      Seara frumoasa, Danuta, in coltisorul tau de rai !

      Ștergere
  9. Aj ja som si na prvý pohľad pomyslela, že sú to žlté a červené mirabelky. A možno aj sú, preklad nie je dobrý, nerozumiem mu :-(
    V týchto dňoch je to už druhý recept, ktorý som našla na internete - zeleninový šalát s mirabelkami. Nejedla som nikdy takú kombináciu,neviem, ako by mi to chutilo.
    Pekný večer!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nie su to mirabelky, ale paradajke :) Black Cherry, Yellow Cherry, Oxheart aj Cornue des Andes. Salat s mirabelkami som este ani nepocula :) Pekny vecer, Danka !

      Ștergere
  10. Imi pare rau ca nu am reusit sa fac o poza la rosiile mele,te prapadeai de ras.Am avut vre-o patru bucati un pic mai mari ca acestea.Tu esti o silitoare la gradinarit si stadania iti e rasplatita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma prapadeam de ras, Flori, e de apreciat fiecare rosiuta, cat de mica. Daca noi vom avea rosii de salata pana la sfarsitul lui August, va fi mare lucru ...

      Ștergere
  11. Rosiutele mici sunt favoritele mele.
    Rezista la intemperii si nu sunt atinse de mana.
    Si gustul....mmm
    Anul trecut, pe vremea asta, nu mai aveam loc in bucatarie de borcane...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt favoritele copiilor :) Eu cred ca o sa folosesc surplusul la ketchup, il consumam cu mare placere, mai mult decat conservele de rosii in bulion.

      Ștergere
  12. Si eu tot la corcoduşe m-am gândit la prima poză. Sunt sigur că a fost o salată pe cinste! :-)
    Zile frumoase, Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai mult imi place, ca nu-s doua salate la fel. Variatiile sunt infinite :) O saptamana buna, Alex ! Merci de vizita !

      Ștergere
  13. Trebuie să fie o salată delicioasă, cum se zice: îți lasă gura apă...Vreme bună îți urez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As manca salata de trei ori pe zi :) Merci de urare, Marta ! Avem vreme buna :) Toate cele bune, draga mea !

      Ștergere
  14. gradina de august e un pic palida, parca asteapta deja toamna, zic eu. dar ce bucurie cu rosiile! si noi ne desfatam cu ele, salatele-s pe primul plan - desi nu asa frumos colorate ca ale tale! eu ador si supa de rosii, mai ales rece! pofta buna, Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, gradina de vara e cam saracuta si la mine, dar rosiile salveaza situatia :) Si mie imi place supa rece, mai ales cu niste smantana acrisoara :) Vineri o sa fie in meniu :) Pofta buna si tie, Zazu !

      Ștergere
  15. Rosiile sunt nelipsite in meniul nostru cotidian.
    Bine te-ai intors!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce dragute, nu am mancat din toate, sigur imi plac, iubesc rosiile!

    RăspundețiȘtergere
  17. Răspunsuri
    1. Sunt foarte gustoase. Primele din care am adunat seminte anul asta, de teama sa nu le pierd :)

      Ștergere