Wikiplayer

marți, 16 septembrie 2014

Ceas de tihna

Copii se intorc la scoala, eu la pacea gradinii ... 

 Incepe curatenia de toamna si planurile de sadit salata si alte frunze gustoase. Afara e placut, miroase a iasomie, paianjenii isi tes panzele printre tufe si din cand in cand aterizeaza cate o frunza aramie din platanul vecinului.

Dupa pranz am inceput sa curat trandafirii cataratori si seara a venit cu pasi moi, in sunet de joaca de copii ... 

Imi place toamna, mai ales acum, cand inca se mai simte dulceata verii.


26 de comentarii:

  1. Toamna asta în faza ei blândă îmi place şi mie nespus.
    În fotografie ai prins exact lumina specifică de septembrie. Fain!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne povestesti atat de artistic modul tau de a face traba in gradina,ca postarea seamana a poezie.Cum cureti trandafirii urcatori acum ?Eu ii tai mai serios primavara.Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cateva ore de relax in gradina, sunt gata sa scriu in versuri :)
      Cu trandafirii mei e alta treaba, multi dintre ei sunt de soi vechi, din cei ce infloresc o singura data si pe ei ii tai din toamna, Dar deocamdata am inceput cu uscaturile si cu crengile ce nu se incadreaza in " schema " . De obicei tai de mai multe ori la fiecare radacina, pana ma declar multumita. Noapte buna, Flori !

      Ștergere
  3. ce pace cuminte e in gradina ta, asta pentru ca tu esti mereu harnicuta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt deloc harnicuta :) Dar imi propun sa devin in urmatoarele saptamani :)

      Ștergere
  4. Desi in zilele ploioase toamna este trista, ne ofera si zile insorite, pastelate de frumusetea naturii in acest anotimp :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zile perfecte, cu cer albastru si temperaturi suportabile :) Merci de vizita !

      Ștergere
  5. mă bucur din inimă că ai parte de zile frumoase, că trecerea la toamnă se face cu acorduri line ! ca în această muzică - ce îmi mângâie sufletul - atât de plăcută sufletului meu! îţi doresc spor lla muncă în activităţile tale ! multă sănătate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa tina cat mai mult vremea asta frumoasa. Inevitabil o sa avem parte si de ploi, dar pana atunci am de gand sa aduc gradina la linia de plutire :) Multumesc, draga mea japoneza !

      Ștergere
  6. Poate ca mi-ar placea si mie mai mult daca nu ar urma dupa vara...asa, obisnuit cu vara iti e greu parca sa te adaptezi la noul anotimp. Totusi are si toamna frumusetile ei.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru mine toamna si primavara sunt perioadele cele mai active in gradina. Vara e mult prea cald ...

      Ștergere
  7. Si mie imi plac zilele alea de toamna despre care scri dar aici e inca cald bine! Doar plajele pustii spun ca e toamna. Azi am vizitat o zona splendida in jurul oraselului Karistos: Paximada. Sunt zeci de km de plaje cu nisip alb sau auriu si ape in culori splendide! Spor in gradina, Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E inca placut sa mergi la plaja si apa e inca destul de calda, doar ca noi nu mai avem timp sa ajungem pe malul marii ... De-abia astept sa vad pozele :) Zile frumoase, Adriana !

      Ștergere
  8. Good evening Dani, me also love the autumn. Especially the colours that showing up in the garden and the forrest. Happy Autumn Dani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Good evening, Marijke ! Have a gorgeous autumn with happy days in the garden !

      Ștergere
  9. Toamna, cel mai complet anotimp...putin soare de la vara, atat cat trebuie, putina racoare de la iarna si putine ploi de la primvara, copii se intorc la scoala, al meu la gradinita, dar din pacate nu este prea mult timp pentru gradina, dar promit sa-mi fac!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Adina ! Un an bun la gradinita celui mic si cat mai multe clipe placute in gradina intregii familli :)

      Ștergere
  10. Activitatile de toamna nu sunt intotdeuna din cele mai usoare si e nevoie de momente de relaxare inainte de marele hei-rup :).Cel putin la mine ar trebui sa fie cu hei-fac-muschi, sa nu zic cu ”rup”, ca e mai dureros.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa-i :) Ne-am relaxat la inceputul lunii si acum o luam de la capat. La partea cu muschii intra in scena ajutorul sef :)

      Ștergere
  11. Multumesc Dani! Eu am mult de lucru, abia am luat casa iar gardina este la nivel de pamant, insa am planuri mari iar blogul tau este o sursa de inspiratie grozava! Multumim pentru toata munca despusa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere ! Nu te grabi, Adina, incetul cu incetul se pun bazele unei gradini. Intai observa bine locul, ca sa vezi cum se schimba lumina in decursul zilei si apoi gandeste-te ce vrei sa plantezi si unde. O sa faci schimbari pe parcursul anilor pana o sa ajungi la rezultatul dorit. Eu fac asta de sase ani ...

      Ștergere
  12. Stiu ca este un cliseu, dar trebuie sa spun ca e atat de dulce lumina toamnei! Cand m-am intors acasa si am mers prin gradina, parca ma mangaia.
    Noi ne ocupam deocamdata cu stransul recoltei si ceva treaba doar pe la ghivece.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Greu de gasit un alt cuvant care sa descrie mai bine dulceata asta ... Dar e mai mult decat atat, e o liniste si o impacare intre cer si pamant , intre culori si mirosuri si toamna ne invata ca mai putin e mai mult ...
      Spor la treaba, Gabi !

      Ștergere