Wikiplayer

joi, 25 septembrie 2014

Prima ploaie

Afara totul e ud si temperatura a scazut simtitor. 
Prima ploaie de toamna susura si se prelinge pe ferestre.
Aveam planuri pentru dupa amiaza, sa curat iarba crescuta printre dalele aleii si alte maruntisuri. Ramane pentru weekend ... 
Poate daca pamantul va fi destul de ud, o sa pot planta si bulbii de narcise. Asteapta de o luna in frigider. Hortensiile de langa scara au scos pistrui si si-au schimbat culoarea. Una a devenit visinie iar cealalta s-a decolorat. In umbra lor au rasarit o multime de degetei ...


Voi ce mai faceti la sfarsit de Septembrie  ?

36 de comentarii:

  1. Hi Dani, you are so lucky that the autumn rains have started! We are at the end of another heat wave here in San Diego and no rain is in sight. The winter rains will probably not begin until November, but hopefully the temperatures will come down soon. Wishing you a nice rest of the week!
    Christina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. For the garden the rain is a blessing after the hot summer. Everything will be green again in a couple of weeks :) I hope you will have rain soon too, dear Christina ! Have a nice weekend !

      Ștergere
  2. Toamna fiind, eu mi-am planificat sa fac sapaturi .Nu arheologice, desi si asta mi-ar fi placut, ci sa pregatesc pamantul pentru a planta bulbii de lalele. Pe care toata vara i-am tinut afara, intr-o galeata de plastic si vad ca se prezinta destul de bine. Asta desi mai auzisem si eu de varianta frigiderului, dar o sa treaca ei prin" frigider" peste iarna, afara. Altfel rezista bine si in afara frigiderului pana la plantare.Un weekend spornic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, ne pregatim de sapaturi :) La mine fara frigider nu merge, se deshidrateaza si se usuca de nu mai ramane nimic din bulbi. De fapt nici nu-i scot din pamant doar cand vreau sa ii raresc sau sa le schimb locul. La tine e mai racoare :)
      Spor la treaba, Mihaela ! Tu la lalele, eu la narcise :)

      Ștergere
  3. Hortenziile mele sunt roscate. Una tanara face o floare noua :) Am plantat gentianele si canullele sub cires, c-a plouat mult la noi.E innorat tot timpul si ziua, eu sufar in casa de o colita rebela si ma uit cu jind la piersici si la struguri, la zmeura si la capsuni, nimic nu mai pot manca deocamdata.
    Sa-ti fie bine, Dani! Ca atunci cand ne este bine nu ne dam seama :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sanatate, Elisa ! Asa-i, nu ne dam seama ce bine e sa n-ai probleme, pana ce se ivesc ...
      Sa te bucuri de floricele tale si sper sa gusti in curand si din fructe. Cred ca ti-ar prinde bine niste suc de rodie.
      Toate cele bune, draga mea !

      Ștergere
  4. Cand ploua eu sunt in "lumea mes",cum zice fimea
    Imi place sa lenevesc si sa casc gura la ploaie.Cu drag,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E odihnitor sa asculti muzica ploii, mai ales cand ploua linistit. Si noi am cam lenevit ieri :) Weekend frumos, Flori !

      Ștergere
  5. E placut sa te rasfeti in gradina chiar si atunci cand picura, eu astept primavara poate pana atunci reusesc sa ma recuperez si sa ajung, in sfarsit,la gradina.Spor la treaba si weekend minunat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca o sa ajungi, Vasile ! Recuperare grabnica, prietene, si un sfarsit de saptamana cat mai frumos !

      Ștergere
  6. Your Hortensia's are great Dani. At the moment the catalog's of bulbs are coming in. But helas no space in my little garden to buy something new. But I am sattified with what I do have. Because of the weather we had the garden is full of weeds so work to do in the garden this weekend.
    Have a wonderful weekend Dani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. We have a similar problem with the weeds, Marijke :) So I'm dowing the same work in the garden :) Have a lovely weekend, my dear !

      Ștergere
  7. Lucram in gradina, desigur printre picaturi, cand ne permite programul :) Spor la lucru si tie ca banuiesc ca nu vei mai tine narcisele alea in frigider si weekendul asta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, printre picaturi :) Azi am scos buruieni, maine plantez bulbii. Au stat o luna la frigider, se cheama ca au trecut peste iarna, ca afara nici vorba sa ajunga la temperaturi atat de joase :)

      Ștergere
  8. îmi pare rău că nu ai avut destul timp frumos pentru minunata ta grădiniţă! la noi, mai mult au fost ploi decât vreme frumoasă, fie vară, fie toamnă. şi la noi este răcoare. ce facem ? am cules tot ce s-a putut realiza, în aceste condiţii mai ciudate de vreme, şi, treptat, grădinile s-au golit parcă niciodată nu au avut flori şi legume! am început să sap pregătind terenul pentru activităţile viitoare, de toamnă!
    îţi doresc, cu drag, o vreme aşa cum îţi doreşti tu pentru a reuşi să te relaxezi printre minunatele tale plante!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Azi a fost o zi superba si sper sa fie si maine la fel :) De-abia astept sa ies iar in gradina :) O duminica placuta, draga mea japoneza !

      Ștergere
  9. Dani, noi am avut un weekend de vara, pe la pranz a trebuit sa me retrag la umbra. Ziua s-a scurtat destul de mult, apune soarele inainte de ora 8 deja... dar sunt recunoscatoare pentru soarele si caldura din zilele astea. Sa ai o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur pentru tine, Dana ! Stiu ca la voi iarna vine mai devreme ... Zile frumoase, draga mea !

      Ștergere
  10. Ambele arată așa de romantic! Sper că ai uscat unele dintre ele să le ții peste iarnă.
    La noi a fost un week-end superb, cu o vreme de vară (așa vară nordică :). Am făcut poate ultimul grătar în grădină, iar copiii au stat la soare la bustul gol și au lecturat în voie.
    Eu curăț de zor straturi de flori, scot chestii, mut alte chestii și trebuie să găsesc loc pentru bulbii cumpărați din nou în număr prea mare pentru mica mea grădină deja suprapopulată :)
    O toamnă frumoasă și ploi mai răruțe !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am intentionat sa pun hortensii la uscat, dar n-am reusit ... Se usuca in situ :)
      Ma bucur, ca ati avut vreme frumoasa in weeekend, sper sa se repete figura si in luna Octombrie. Ce bine ar fi, daca ar ploua in cursul saptamanii si am avea soare sambata si duminica :)
      Si eu curat gradina, dar intr-un ritm mai lent. Mereu apar si alte probleme la orizont si ma simt norocoasa, ca iarna noastra e atat de blanda, incat munca in gradina e posibila si in Decembrie.
      O sa gasesti tu loc bulbilor cumparati, nu-mi fac nici o grija :) Si ce frumoasa va fi gradina la primavara !
      Numai bine, Ioana ! Spor la treaba si clipe placute in gradina !

      Ștergere
  11. Am venit! Ce frumos arata hortensiile! Tare-mi plac asa, cu pistrui, iar din cate stiu se asorteaza cu degeteii! Sper c-ai plantat bulbii, sper ca e soare si la tine si ca esti sanatoasa si vesela! Ca eu asa iti doresc, Dani, draga mea! Imbratisari si multe ganduri bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bun sosit ! :) Hortensiile sunt asa pistruiate din cauza ploilor :) Degeteii sunt si ei pistruiati, dar de la natura :)
      N-am plantat bulbii ... am avut o urgenta duminica si in plus m-am pricopsit cu o viroza de sezon. Sper sa-mi treaca repede si sa revin la planurile gradinaresti :)
      Merci pentru urari si pentru gandurile bune, Maria ! Si eu iti urez la fel ! Te imbratisez, draga mea !

      Ștergere
  12. Prin asta și sunt spectaculoase hortensiile, se pricep atât de bine să-și schimbe culoarea !

    Noi ne bucurăm de vreo două zile de vreme bună. Ne tot codim dacă să tundem salcia plângătoare sau nu, dar i-au crescut atât de mult ramurile că se târăsc pe pământ, așa că e clar ce avem de făcut !

    Să ai zile frumoase, Dani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place sa le fotografiez in toate stadiile :)
      Toamna ne rasfata cu vreme frumoasa si e asa de bine ... chiar si ploaia e binevenita, doar sa nu se instaleze zile la rand :) Spor la tunsul salciei, Zina !
      Ganduri bune pentru tine, draga mea !

      Ștergere
  13. e toamna, iar noi am pierdut o luna din transformarea gradinii, fiind plecati. imi pare ca am sarit o etapa :), si e tare ciudat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In cateva zile o sa te obisnuiesti :) Sper ca ai scris ceva nou pe blog :)

      Ștergere
  14. It's been much cooler and rainy here too, befitting autumn. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. September was such a lovely month :) I just hope weather will be so nice in Octomber too.

      Ștergere
  15. Ma bucur de soare, daca va fi sau hoinaresc pe internet daca vremea nu e buna:) Mai visez inca pini si ape albastre ca cerneala si ma adaptez incet-incet la realitatea cotidiana. Mai astept vreo 2-3 weekenduri pana dau o fuga la munte, sa prind padurea aramie si sa plantez trandafiri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca o sa pretuim ce o sa ne ofere fiecare zi :) Si ploaia si ceata si vantul isi au farmecul lor. Zilele astea, de cand s-a racorit, am inceput sa beau ceai cald cu lamaie si tare mult mi-a placut :)
      Tu esti inca in faza de nostalgie a vacantei ... eu am intrat cu asa o viteza in vartejul indatoririlor zilnice, ca deja concediul imi pare foarte indepartat, desi de-abia au trecut 3 saptamani de la intoarcerea acasa ... Partea buna e, ca planuiesc un weekend la Monemvasia in Octombrie si am la ce sa visez .
      Padurea aramie ... ah, cat imi lipseste padurea de fag, cu covorul de frunze fine, mult fosnitoare ... si ciupercile aferente :)

      Ștergere
    2. Monemvasia...minunat!

      La Garda, desi e mult molid exista si destul fag care sa-mi coloreze toamna:)

      Un weekend frumos, Dani!

      Ștergere
    3. Inseamna ca e o padure bicolora :)
      La Monemvasia vom merge pentru prima data si cred ca o sa ma indragostesc de cetate ...
      Weekend placut, Adriana !

      Ștergere
  16. Trebuie ca iubesti atat de mult hortensiile, incat le faci sa reziste intr-un loc ce nu le e prielnic. Dintre tufele din gradina, la mine ele sufera cel mai mult de caldura. Acum am mai cumparat doua ghivece si nici nu stiu daca sa le plantez acum si sa infrunte gerul sau sa aman pana in primavara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi plac, intr-adevar :) Si sper sa le inmultesc, ca in ultima vreme s-a indesit umbra in gradina din spatele casei, de cand s-a inaltat gardul viu al vecinului.
      As zice sa le lasi pana in primavara, hortensiile nou cumparate. Daca da gerul, o sa le arda. Mai bine la primavara, ce-i sigur, e sigur :)

      Ștergere
  17. Pe noi ne-a ocolit ploaia pana acum!:)

    RăspundețiȘtergere