Wikiplayer

miercuri, 22 octombrie 2014

Altfel de flori

Va plac florile, nu-i asa  ?
Sunt minunate si pe portelan.
Cele fotografiate sunt expuse in muzeul gradinii Boboli 
care e chiar langa gradina de trandafiri.











Si-acum, daca deja nu va incalziti cu o ceasca de ceai, 
puneti repede apa la fiert si cautati in dulap ceaiul preferat. 
Cum va place  ?  Cu miere si lamaie sau cu zahar si lapte  ?
Ceasca mea favorita, pictata cu trandafiri rosii, o sa astepte pana deseara ...

28 de comentarii:

  1. Superbe porţelanuri!!! Minunate !!!Rarităţi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi plac tare mult.In general portelanul este preferatul meu.Am un set de numai 6 farfurii mai mari de la soacra mea care au 60 de ani .Sunt tot cu flori si le folosesc numai duminica.Toate bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai ales portelanul vechi are un farmec aparte. Imi place ideea cu farfuriile de duminica. Eu am doua seturi de sase, unele albe si celelalte cu margine colorata. Inflorate n-am :) Seara placuta, Flori !

      Ștergere
  3. portelanurile au ceva delicat, pretios in ele, probabil si de asta ne impresioneaza...
    cele prezentate de tine sunt minunate :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fotografiat ce mi-a placut mai mult :) Daca puteam, imi alegeam si o ceasca sau un platou ...

      Ștergere
  4. flori de iarna, cum e si firesc, doar e final de octombrie (ca ceaiul, se stie, e mai apreciat iarna) :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt foarte frumoase...Desi imi plac mult vasele de lut, imi plac si portelanurile, mai ales cu motive florale - si mai ales cu trandafiri...Sa stii ca asa era pe vremuri, se pare, un set complet pentru ocazii speciale (si Duminica era zi de sarbatoare, si meniul era diferit) era pastrat si transmis din generatie in generatie...Noi avem asa un set cu floricele mici, de nu-ma-uita, pe care mama nu m-a lasat sa-l folosesc decat de sarbatori! Plus setul de tacamuri din argint (nu stiu cat de mult argint o fi!)!!
    Nu prea imi place ceaiul...doar daca trebuie, si atunci simplu, cel mult cu un pic de zahar si lamaie... Eu mi-s cu cafeaua! Nici in cafea nu-mi place decat un strop de zahar si, rareori, un praf de scortisoara...! "Tineretul asta" m-a innebunit cu o suta de feluri de cafea cu lapte denumite-n toate chipurile, il tachinam pe fiu-meu, serios?! Si ce are-n plus sau in minus chestia asta fata de chestia astalalta?! Nu stia sa-mi spuna! QED!!
    Cred ca-s nevorbita de-am scris ditai polologhia...
    Te pupic, Dani draga mea! Sper sa fie frumoasa vremea la voi, ca la noi e cam jale...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place ceramica traditionala, Maria. Dar ma atrag enorm portelanurile albe cu flori delicate. Incerc sa imi inchipui farfuriile tale punctate cu albastru ca cerul :) Florile de nu-ma -uita sunt atat de gingase ... si cred ca se asorteaza perfect cu tacamurile argintii.
      Si eu beau cafea zilnic, doar cu lapte, am renuntat la zahar de ceva timp. Insa in weekend, la micul dejun, ma rasfat cu ceai. Am o slabiciune pentru Darjeeling :) Cafeaua mi-a placut enorm in Italia, daca traiam acolo cred ca eram in stare sa beau cinci cupe de espresso pe zi. Ai dreptate, se pierde din farmecul cafelei daca i se adauga diverse gusturi, nu mai e cafea ... plus ca are o multime de calorii. Tot mai bine e sa pastram traditia.
      Eu ma bucur cand imi scrii :) Ce-am mai vorbi noi la o cafea, aia ar fi poliloghie :)
      Vremea nu-i prea buna, ploua si e frig, dar nu tine mai mult de doua zike, in weekend o sa putem haladui in voie. Te imbratisez, cu drag !

      Ștergere
  6. Cu miere si lamaie ceaiurile de plante si cu zahar si lapte cel negru, eu asa le beau de obicei :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cel negru merge cu miere si lamaie, mai ales cel de bergamota, adica Earl Grey. M-am obisnuit sa-l beau asa vara trecuta, rece. E grozav de bun :) Ceaiurile de plante se potrivesc mai bine cu miere, daaa :) Am incercat si cu sirop de agave si e aproape la fel de bun. Iar la ceaiul negru exista si varianta asiatica de a-l fierbe in lapte cu mirodenii. Am incercat-o intr-o iarna dupa ce am citit " Cum simte domnisoara Smilla zapada " ...

      Ștergere
  7. Me ha gustado tu bloc, cuantas cosas interesantes, te invito a visitar el mío, espero que te guste y me encantaría que si no eres seguidora te hicieras para seguir compartiendo nuestros blogs
    Elracodeldetall.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hola Julia ! Thank you for visiting ! I will check your blog :)

      Ștergere
  8. Frumoase portelanuri! Vizitez, cand am ocazia, muzee de arte decorative unde intalnesc mereu portelanuri:)

    Ceaiul de fructe il beau ca atare, fara nici un felde indulcitor. Espresso italienesc e bun, subscriu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De cate ori am ocazia sa vad colectii de genul asta, e o prioritate pe lista :)
      Ceai de fructe ? Mmmm, de mult n-am mai baut ... Trebuie sa ma aprovizionez :)

      Ștergere
  9. Răspunsuri
    1. Un muzeu mic, plin de frumusete, in mijlocul unei gradini celebre. Am preferat sa vad farfuriile si cestile familiei, am lasat galeria de tablouri pe alta data :)

      Ștergere
  10. superbe porţelanuri! minunată idee ca să ni le prezinţi şi nouă !!!
    beau cu plăcere orice ceai - dar neîndulcit. iar acum, este o băutură minunată lângă soba caldă!
    cu drag, îţi doresc multă sănătate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand vad cestile, platourile si alte minunatii in muzeele palatelor celebre, incerc sa imi inchipui ce se servea in ele ... Si tu bei ceaiul neindulcit ? O seara placuta langa soba, Mary ! Numai bine, draga mea !

      Ștergere
  11. Răspunsuri
    1. N-am fotografiat portelanurile chinezesti, ramasesem fara baterie in final. Erau aproape transparente ...

      Ștergere
  12. Am ajuns mai tarziu la articol (iar am fost nevoita sa fac o pauza de blogging!), dar m-am bucurat nespus de el. Ador portelanurile! Stiu foarte multe despre ele, am carti si reviste de specialitate si am avut norocul imens de a detine o colectie frumoasa, atat de portelanuri diverse, cat si de ceramica.
    Ma bucur sa vad cu fiecare articol similitudini de gusturi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i nici o graba, articolele nu pleaca nicaieri :) Ma bucur, ca ti-au placut portelanurile :) Eu nu am o colectie prea mare si consta mai mult din ulcioare din cele in care se serveste laptele, pe care le folosesc pe post de vaze de flori. Ultima achizitie a fost o ulcica de ceramica verde, cu interiorul liliachiu in care se odihneste acum un manunchi de frunze de dafin ...
      Mi-ar place sa vad colectia ta, Gabi !

      Ștergere
  13. Deosebit de frumoase portelanurile acestea si tot blogul. Am stat si am frunzarit, nu prea ma mai dau dusa de aici, desi baietii mei ma asteapta cu un film. Mai trec, daca duci lipsa de idei de scris, desi nu im pare deloc asa, poate faci niste tutoriale mici, despre fotografie. Este o rugaminte in masura in care ai timp, nu o sugestie! Fotografiile tale sunt asa de frumoase, poate mai invat si eu ceva!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt nitel osedata de lucrurile frumoase si blogul imi da posibilitatea sa ma desfasor cu ajutorul fotografiilor :)
      Sa stii, Mihaela, ca nu am reguli legate de felul in care folosesc camera, fotografiez instinctiv si uneori imi reuseste cate o poza deosebita atunci cand nu ma astept. E importanta lumina, un aparat bun ( eu am un Canon si trei lentile pe care le schimb in functie de distanta ), o mana sigura si felul in care privesti si incadrezi ceea ce e in fata aparatului. Poate daca am conversa si m-ai intreba ce si cum, sa imi vina si alte idei. Nu m-am gandit niciodata sa exprim in cuvinte felul in care fotografiez :) Multumesc pentru apreciere !!!

      Ștergere
  14. Tare elegante portelanurile! Finut lucrate. Aha, deci aici ne-a trimis Mihaela Damaceanu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bun sosit, Ghindaa :) Si mie imi plac, pacat ca nu sunt ale mele :)

      Ștergere