Wikiplayer

joi, 30 octombrie 2014

Cu - cu

La sfarsit de Octombrie cetos, in prag de iarna ...


Ce mai faceti dumneavoastra ?  Eu n-am cu ce ma lauda in gradina si nu prea am ce fotografia, asa ca am lasat blogul suspendat. De facut sunt multe, dar ziua e scurta si umezeala intra in oase. E mult mai placut sa stau langa foc si  sa privesc flacarile cum ard. Ne indulcim cu mere, kiwi si castane fierte in asteptarea primelor portocale zemoase. Am trecut la regimul de iarna, cu salati de ierburi fierte si salata de varza, impestritata cu morcov ras si ardei taiat subtirel. Rosiile ne-au spus adio, dar am intampinat cu pofta uleiul proaspat de masline. E verde - auriu, onctuos, putin tulbure si are gustul verii ... 

In weekend-ul trecut am ajuns pana la Monemvasia, in sudul Peloponezului si am absorbit frumusete si liniste prin toti porii. Chiar inainte de plecare, langa poarta cetatii, pe costisa dinspre mare, am avut surpriza sa vad prima frunza frageda de smochin. Mi s-a parut un semn de bine. 
Credeti in semne  ?  

35 de comentarii:

  1. Zambesc...nu, nu cred in semne, dar frunzitele fragede de smochin cu siguranta sunt semn bun! Sunt semn ca smochinul nu-i uscat...ce bine!
    Hm...vreme neprietenoasa si la noi...Si e inca atata verde peste tot!...Si cad merele neculese din pomi - poc! se-aude pe capota vreunei masini!! Tare-mi vine sa pleeeeec...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma refeream la pisici negre si oglinzi sparte :) Da, e bine ca smochinul e viu si sper din suflet sa nu-l arda frigul iernii. Acolo e un coltisor ferit de vreme rea.
      Cred ca m-as speria sa aud merele cazand pe capotele masinilor :)
      Unde-ti vine sa pleci ? Eu zic sa indraznesti o evadare, macar de-o zi. Daca simti asa, trebuie sa faci ceva in directia asta. Inainte de weekend asa ziceam si eu, acum m-am calmat nitel si sper sa rezist pana de sarbatori. Pe urma ma apuca sigur dorul de duca ...
      Te imbratisez, Maria !

      Ștergere
    2. Zambeam fiindca mi-am amintit de parabola smochinului neroditor...!
      Nu pot sa plec deloc, Dani. As pleca oriunde, dar mai ales la ei...la fiu-meu, vara-mea...
      Mie-mi vine sa rad cand aud pocniturile noaptea! Totul e asa de viu si parca-si rade de "ale noastre inventii"!...
      Si eu te imbratisez, Dani draga!

      Ștergere
    3. Daca ma socotesc bine, smochinul cu pricina avea mugurasi ce pareau a fi din cei ce vor face fructe :) In schimb lamaiul meu intra in categoria neroditorilor si tot zic, ca il fac lemn de foc ...
      Sa stii, ca ma gandesc la tine cand calatoresc, Maria !

      Ștergere
  2. Ai nostri intra in hibernare acum, maine ma duc la la mama sa invelim smochinii pentru somnul de iarna :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca anul asta le-a priit :) Am vazut ca ati avut o recolta frumoasa. Spor la treaba, Green !

      Ștergere
  3. In semne din asteaprin care cate-un mugur ni se arata si parca ne face cu ochiul , cred. Si in semne de circulatie, semnalele politistului care ne invita sa tragem pe dreapta si care sper sa nu imi fie mie vreodata destinate. Astea semne ,in altele de sorginte mistica ...nu prea cred :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In semnele astea cred si eu :) La politisti nici nu vreau sa ma gandesc, intra in cu totul alta categorie :)

      Ștergere
  4. cred in semne, numai ca nu prea stiu cum sa le interpretez :))
    asta e semn de iarna usoara?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-ar putea sa fie semn de iarna usoara, s-ar putea sa fie si semn de toamna prea calda :) Iar interpretarea e in acord cu starea noastra sufleteasca :)

      Ștergere
  5. şi eu mă adaptez cu greutate la trecerea de la vară (cald) la perioada lungă de frig, de umezeală...muncă este multă şi din belşug şi acum dar parcă ai dreptate, mai mult trag spre soba caldă!
    nu ştiu să interpretez semnele!
    îţi doresc, cu drag, un weekend plăcut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Las'ca trece ea si iarna si ne descotorosim de hainele groase :) Pana atunci ne rasfatam cum putem :) Un weekend frumos, draga mea !

      Ștergere
  6. There is such sadness as the garden goes to sleep, but it feels good to rediscover the joys of winter - log fires, candles, reading and eating hearty food !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yes, Jane, winter can be beautiful too :) Thank you so much for visiting ! Wishing you a nice weekend !

      Ștergere
  7. Eu zic ca e o perioada de odihna in toate.Plimbarea si incarcarea bateriilor fac parte din bucatele bune din timpul prea scurt si ocupat al zilelor noastre.Eu zic ca smochinul e semn bun. Te pup,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa ne odihnim, ca sa o luam de la capat, nu ? Timpul e mereu prea scurt si noi incercam sa inghesuim tot mai multe ... O frunza diafana e intotdeauna de bine :) O duminica frumoasa maine, draga mea Flori !

      Ștergere
  8. Facem bine, draga mea!:) multe activitati, dar nu e rau!!pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Saptamana viitoare sper sa reusesc sa fac lucrarile de sfarsit de sezon (scos plante, sapat, strans garduri, scos hreanul din pamant, plantari etc etc etc...) si apoi gradina poate intra in pauza de iarna.
    E noiembrie si nu mai e de asteptat. Si apoi in casa sunt atat de multe de facut!!
    O duminica frumoasa, Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu trebuie sa le faci pe toate in timp scurt, sa nu vina iarna peste noapte. Spor la treburi, Gabi, si toate cele bune, draga mea ! Sunt bucuroasa, ca iti faci timp sa " rasfoiesti " paginile blogului :) O seara placuta si o saptamana buna !

      Ștergere
  10. Eu cred în semne și mai cred că nu avem destul fler ca să le vedem și destulă minte ca să le înțelegem.

    Cât privește mugurașul de smochin, e o binecuvântare să vezi viață nouă atunci când plantele se pregătesc, totuși, de somnul iernii.

    Săptămână bună, Dani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa-i Zina, ar trebui sa privim mai mult cu ochii mintii ...
      Intotdeauna mi-au placut plantele, dar de cand cu gradina, privesc altfel lumea. Parca e mai bogata :) Si ma bucur, cand imi rasare in drum o frunza tanara :)
      O saptamana frumoasa !

      Ștergere
  11. Bine v-am regasit. A mai trecut o luna, de care mai bine nu-mi mai amintesc, in rest aproximativ bine - dupa 2 angiografii si o operatie, incerc sa ma acomodez cu casa. Toate cele bune si multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai revenit, Vasile ! Ma bucur, ca esti acasa si ca iti pastrezi optimismul dupa peripetiile din ultima luna :) Sanatate si cele mai bune urari, prietene ! Sa auzim numai de bine !

      Ștergere
  12. Da, cred in semne si sper ca anul viitor sa fie unul cat mai bun! Sigur ca iarna ne trage catre foc, caldura, soba sau ce avem mai cald, poate chiar si un calorifer ;) Asteptam cu nerabdare primavara sa ne mai inspiram din blogul tau sau mai bine zis din gradina ta pentru a face si la noi la fel de frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Maria !
      Sa speram ca anul viitor va fi mai bun ! E o vorba, care zice ca gradina de anul viitor e intotdeauna mai frumoasa :) Asa sa fie !

      Ștergere
  13. Eu cred in puterea primului gand. In semne, nu stiu ce sa spun...
    In septembrie, inflorise visinul. Se spune ca e semn de toamna lunga si calda...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca prin puterea primului gand se intelege ca simti pe moment daca ceva e de bine sau de rau, subscriu :)

      Ștergere
  14. Fotografia asta e foarte frumoasa, Dani si incarcata de sensuri. As zice ca ne spune ca dupa cerul intunecat din spatele frunzulitei tinere, vin si vremuri mai bune. Avem mare nevoie sa credem asta, mai ales acum...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vreau sa cred, ca o sa urmeze vremuri mai bune si pentru Grecia si pentru Romania. Avem nevoie de speranta, da ! Ma bucur, mult, ca ti-a placut fotografia. Daca imi fac timp in weekend, o sa scriu despre scurta noastra calatorie in sud ...

      Ștergere
  15. That's a lovely picture. I haven't seen a new fig leaf emerge in autumn before. I think new fig leaves are so beautiful. The leaves are our figs were just done in by the first freeze a few days ago.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you, Sweetbay ! I love young fig leaves and it was such a nice surprise to found them in the last days of October. Our fig tree has lost almost all of his leaves too ...

      Ștergere