Wikiplayer

duminică, 19 octombrie 2014

Lumina laterala

O imagine graitoare pentru ziua de azi : 
rozmarinul in lumina unei dupa amieze tarzii ... 

Ieri si azi am curatat doua straturi in ritm de testoasa. Am mai plantat cativa bulbi, am facut planuri unde o sa pun salata si unde morcovi. 
Am rupt o rosie pentru micul dejun si cateva frunze de rucola, am curatat o varza pentru salata la pranz si am ciugulit cateva mure stafidite.
Sunt recunoscatoare pentru fiecare frunza, floare sau fruct pe care ni le daruieste gradina. Nu e mult, dar e sanatos si nu se arunca nimic. 

Atmosfera a fost atat de curata, incat mi-am dorit sa fiu in varf de munte. Poate inca mai ajung sa calc pe cararile marginite cu iarba fosnitoare si tufele punctate cu rosu de macese, daca nu se schimba vremea prea curand.

Zile frumoase va urez si voua  !  O saptamana buna, cu spor in toate  !


24 de comentarii:

  1. se simte printre randuri prospetimea gradinii tale...minunat loc! :)
    pasiunea ta inseamna munca dar si ce bucurie cand culegi tot felul de bunatati...te admir, sa stii, eu nu as avea rabdarea si determinarea necesare unei astfel e pasiuni...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma odihneste gradina. La urma urmei, sunt doar un gradinar de weekend :) Multumesc, Pandhora !

      Ștergere
  2. Tot verdele, verdele-auriu, verdele-ruginiu, verdele-verde mi-a captat atentia si mie in ultimile saptamani...parca m-as incarca de verde, as face provizii de verde, pentru iarna...! Toata luna asta verdele parca a stralucit altfel...Si-n poza parca exact asta surprinzi...
    Din fericire la tine e verde si peste iarna!
    Zile frumoase si tie, Dani draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu fac provizii de verde pentru vara :) Si ai dreptate, in fiecare anotimp verdele straluceste altfel. Lumina se schimba, zilele se scurteaza sau se lungesc ... si-apoi, totul e in schimbare, copacii se inalta si umbresc imbelsugat locurile unde soarele ajungea inainte vreme cu usurinta. lamaita a invadat un perete intreg ... Noapte buna, Maria ! O zi buna maine !

      Ștergere
  3. rozmarinul m-a lasat cu gura cascata...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai putin si e cat tufa de liliac :) Se zice, ca poate ajunge la inaltimea unui sat de om, apoi se opreste din crestere.

      Ștergere
  4. Frumoasă lumina... cred că a fost o după-masă minunată.

    Și eu mă agăț cât pot de toamna asta frumoasă - și aici încă sunt zile tare frumoase...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca nu pot tine la infinit zilele astea frumoase, dar e asa de bineee :) Azi e deja simtitor mai rece, dimineata am avut 14 grade ...

      Ștergere
  5. A lovely photo of my namesake in your garden

    RăspundețiȘtergere
  6. E minunat rozmarinul! Si eu am pozat niste tufe asemanatoare, pe Evia:) Da, zilele astea fac minuni cu noi. Oricat au fi de necajit sau obosit, te trag afara din casa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au aparut si niste plantute mici de rozmarin in jurul tufei, iesite din seminte, unele chiar printre dalele de piatra. Daca le-as lasa, ar creste o padure de rozmarin.
      Toamna asta ne-a recompensat pentru racoarea de inceput de vara :)

      Ștergere
  7. Răspunsuri
    1. Au mai ramas cateva flori pe alocuri. De-acum o sa infloreasca in primavara.

      Ștergere
  8. Rosmarinul tau e o minunatie.Am si eu unul,dar e tare pricajit.Cred ca trebuie sa-i pun ingrasamant.Este incantator sa gusti cate ceva din gradina ta.Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nuuuu, sa nu-i pui ingrasamant, ca nu-i place. Ii trebuie doar pamant sarac si soare. Eu nu ma ocup de el, nici nu il ud. Doar tai tufele de doua ori pe an, ca sa se indeseasca. O seara frumoasa, Flori !

      Ștergere
  9. Ce as vrea sa fi avut si eu timp si spor pentru gradina...dar la noi s-a facut oricum asa de frig incat nici ca imi mai vine sa ies pe afara.:( Sper sa se mai imbunatateasca vremea ca mai este totusi mult de lucru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inseamna ca petreci clipe placute in casa :) Eu iti urez, sa mai ai parte de zile insorite si sa termini treaba in gradina, Marc !

      Ștergere
  10. The light in combination with the rosemary is so beautiful captured Dani. It must be great to have the posibility to grow your own vegetables in the garden. I had 6 apples from my tree and they were delicious. I wish you a wonderful rest of the day.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. It's not much, but I am happy we can eat something from the garden. I had 15 apples :)
      Thank you, dear Marijke ! Have a lovely day !

      Ștergere
  11. Ce bine arată rosmarinul din grădină ! De fapt, toate plantele din grădina ta arată bine. Se vede că le iubești și le îngrijești.

    Numai bine, Dani ! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am de lucru nu gluma, cand e vremea sa il tai :) Daca nu port manusi, ma aleg cu basici in palme. Sa stii, ca nu toate arata bine, dar are grija fotograful sa va arate ce-i mai frumos :) Merci, Zina ! O zi frumoasa, draga mea !

      Ștergere
  12. Zile caldute si frumoase si tie, Dani!

    RăspundețiȘtergere