Wikiplayer

marți, 18 noiembrie 2014

Ajutor de gradinar

Cip - cirip  !

De fapt in gradina ma acompaniaza un macaleandru in perioada asta a anului, dar de pozat, am pozat o vrabiuta. 
De notat in jurnal, ca am plantat duminica zece salati cu frunza creata, sapte verze, zece fire de praz si niste patrunjel. In rest, nimic nou. 
E cald si ploua.


28 de comentarii:

  1. Începe un nou sezon de grădinărit. Ce frumos! Ca întotdeauna ai o fotografie frumoasă. Păsărelele sînt greu de prins, iată că ție ți-a reușit! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am fost prea harnica anul asta, dar ceva tot se simte in gradina :) Si parca avem mai multe pasari, poate fiindca coboara la iernat. O zi frumoasa, Marta !

      Ștergere
  2. Abia acum simt ca vine vremea urata,cand le vad zgribulite si cata de zor.La tine chiar daca ploua e cald,nu ca aici.Toate bune !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E chiar prea cald pentru sfarsitul lui Noiembrie. Azi dimineata erau 19 grade cand am iesit din casa. Iar pasarile se veselesc in legea lor :) Numai bine si tie, Flori !

      Ștergere
  3. vai, noi suntem in curatenie acum, mi-am rupt spatele cu niste frunze - nu rade, am carat ladita cu frunzele de iedera care pica, pica, pica :)))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spor la treaba, Zazu ! Nu rad, stiu cum e sa cari frunze si resturi de plante. Daca mai sunt si ude, e un chin. Ai grija de spate !

      Ștergere
  4. Drăguța de ea ! Dar ce bine că pomii tăi mai au frunze. Ai noștri s-au dezbrăcat cu totul, în afară de conifere și de salcia olandeză. E un pic cam trist în grădină acum...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maslinii vecinului sunt mereu verzi :) Si rodiul inca nu s-a scuturat. E bine ca ai plantat conifere, o sa invioreze gradina in perioada rece. Eu nu cred ca-i trista, Zina, doar se odihneste :)

      Ștergere
  5. Frumoasa imaginea! Vrabiuta se ascunde printre ramurile unui maslin?
    Numai bine, Dani!

    RăspundețiȘtergere
  6. vajnic ajutor, macaleandrul de care zici chiar daca tu ne arati o vrabiuta :))
    dolofanica vrabiuta :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De macaleandru sunt tare multumita ca viziteaza gradina, fiindca ma scapa de daunatori. Vrabiutele fac doar galagie si ne infunda cosurile :)

      Ștergere
  7. O poza mai mult sau mai putin specifica Greciei...o vrabie pe o crenguta de maslin :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Cele de la noi o duc mai greu, acolo sunt boieroaice :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Deci dumnealor le plac maslinii si tarile (mai) calde! Sper sa nu afle zgribulitele de la mine din brad ca exista acum astfel de locuri, cu soare si mancare multa, ca ma trezesc fara ele! :) Esti norocoasa ca mai poti gradinari putin, la noi gradina si-a cam incheiat viata pe anul asta. Am pus deja gunoi de grajd, iar totul balteste de la ploaie. Spor la treaba! Dar nu prea multa, ca trebuie sa te si odihnesti. Daca nu iarna, atunci cand?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-ai facut sa zambesc, Andreea :) Gradinaresc cu intermitente si niciodata nu ma incadrez in program, fiindca vremea frumoasa nu se suprapune intotdeauna cu timpul meu liber. E bine si-asa :) Multumesc !
      Zile frumoase si sper sa ne mai povestesti cum ai petrecut in ultima vreme :)

      Ștergere
  10. De acum, vine vremea planurilor facute in casa, la caldura:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, planuri pentru gradina si de calatorii :) Am inceput sa ma documentez despre Creta :)

      Ștergere
    2. e si in obiectivul meu, pentru candva:)

      Ștergere
    3. E o insula pentru orice anotimp si are foarte multe de oferit. Va trebui sa alegem cate ceva din toate, n-o sa putem sta mai mult de o saptamana ...

      Ștergere
  11. Ce dragalasa fotografie! E vremea sa ne ingrijim si de ele cu ceva firimituri.
    La noi gradinile se odihnesc si nu prea! A rasarit spanacul in siruri verzi si apetisante deja. Daca vremea o tine tot asa, cred ca de Craciun vom manca salata din belsug.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu iti urez sa nu inghete salata si spanacul :) Ar fi minunat sa pui ceva verde din gradina pe masa de sarbatori. Te imbratisez, Gabi !

      Ștergere
  12. HOT, how I wish that were the case here along the shores of Lake Michigan - but now it is not. Some days recently (10 to be exact) it has not gotten about 32F - 0C for the whole day. It has been cold! Enjoyed my visit again today and the bird in the olive tree, I can only dream of such a nice thing. JC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello, Jack ! The winter came early this year in your beautiful garden ... wish I could send you some sunshine :) Best wishes, my friend !

      Ștergere
  13. Nimic mai frumos sa le asculti ciripitul in timp ce trebaluiesti in gradina.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E cel mai potrivit fond muzical :) O duminica frumoasa, Myky !!!

      Ștergere