Wikiplayer

luni, 15 decembrie 2014

Din weekend

Ieri si alaltaieri au fost doua zile splendide si am petrecut diminetile in gradina. In sfarsit, timpul meu liber s-a suprapus vremii insorite  !

Am tuns trei trandafiri agatatori si jumatate si am impletit din ramurile moi ale unuia patru cununi. Inainte de Craciun o sa le impodobesc cu buchetele verzi : rozmarin si mirt, crengute de maslin si frunze de dafin. Am planuri multe, dar ramane de vazut daca o sa pot sa le pun in practica. 
Pana una alta, am facut marmelada de portocale si am pus coji de mandarine la macerat in alcool. Urmeaza lamaile si mai incolo chitrele. 

Si fiindca n-am facut poze in gradina, pun o fotografie cu lacul ieri la amiaza. Mi se pare, ca descrie perfect linistea unei zile luminoase de duminica in coltisorul nostru de lume.


30 de comentarii:

  1. Dani, astazi am mai invatat ceva nou :)
    Spre rusinea mea, nu stiam ce e chitra :))
    Biscuiti de casa cu marmelada de portocale....yummiii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am aflat despre chitre cand am dat peste ele in piata si m-am minunat :)
      Biscuiti, daaa, dar in primul rand iaurt grecesc cu marmelada de portocale :) Nici nu se raceste bine si deja am servit prima portie.
      Simona, ma bucur tare ca mi-ai scris. Toate cele bune, draga mea !!!

      Ștergere
    2. Dani, am avut o perioada tare grea. Kinderu' a facut pneumonie interstitiala, eu bronsita si sinuzita.
      Tot am zis ca o sa incerc sa scriu zilele astea, dar in ritmul asta nu stiu cand mai reusesc :)

      Ștergere
    3. Nu te necaji pentru scris, Simona. Voi sa fiti sanatosi ! E greu sa fie bolnav copilul, dar e si mai greu sa fie bolnava si mama ... Insanatosire grabnica !

      Ștergere
  2. Cata pace insipra fotografia ta... foarte frumos Dani! Cat despre marmelada de portocale, nu cred sa fi gustat vreodata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E marmelada mea favorita de iarna :) Reteta nu e grea deloc, o gasesti pe blog, am postat-o in Ianuarie 2012, dar n-o sa-ti fie usor sa gasesti portocale netratate si cum se pun cu tot cu coaja ...
      Ma bucur, ca fotografia transmite si altora senzatia de tihna pe care am simtit-o cand am stat in fata lacului :)

      Ștergere
  3. Ce harnica ai fost weekendul asta...parca mi se face si mie dor de munca in gradina dar me resemnez rapid, ca doar pana in martie mai e. Spor la pregatirile de Craciun, ca vad ca deja te-ai apucat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca e soare, treaba e mai usor de facut :)
      Merci, Marc ! Spor si tie !

      Ștergere
  4. Încă o fotografie faină! Dar ce harnică ești! Ai mereu ceva frumos, ceva nou, ceva bun! Îmi place foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut ajutor, Marta, am lucrat in doi :) Si ca recompensa duminica am pranzit pe malul lacului :)

      Ștergere
  5. O mulțime de ați făcut în grădină și în casă, și mi-a răpit o priveliște minunată a lacului. Spuneți sănătate și sărut.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai facut tare multe in weekend, Dani! Viata asta nu e echitabila deloc! Tu ai muncit si eu m-am plimbat. In targul de Craciun de la Tubingen. Dumineca mi-am petrecut-o in avioane. Fotografia e o minunata incheiere a zileleor frumoase, cred.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu m-am plimbat, chiar daca a fost doar o tura cu masina in jurul lacului :) Bun sosit acasa, Adriana !

      Ștergere
  7. De la tine invat mereu cate ceva.De gradinarit,de facut dulciuri si cu chitrele m-ai omorat,ca a trebuit sa ma documentez. O zi buna si calduroasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt niste citrice folosite doar pentru coaja. Fiindca mi-au reusit bine lichiorul de mandarine si de lamaie, am zis sa incerc si cu chitre :) Invatam unii de la altii, Flori :) Zi frumoasa, draga mea !

      Ștergere
  8. Dani, ce noroc aveți că puteți beneficia de soare și iarna!
    La noi e gri și ploios, nici măcar zăpadă .... sincer, mă resimt. Așa aș avea nevoie de o cură cu soare, dar va trebui să aștept până la vacanța de la mijlocul lui februarie.
    Mă bucur că ai avut timp de grădină și ai profitat de zilele frumoase.
    Sunt curioasă să văd cununițele tale decorate. Sper că nu uiți să postezi poze după ce le decorezi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut cateva zile perfecte. Azi s-a pornit iar ploaia ... Dar macar ne-am incarcat bateriile si sunt satisfacuta ca am facut ceva treaba in gradina :)
      Planuiesc sa ma opresc intr-o zi inainte de Craciun pe drumul de intoarcere spre casa si sa adun tot felul de crengute verzi, ca sa termin cununitele. Daca reusesc sa le fotografiez, o sa ma laud cu ele :)
      Eu iti urez un Craciun alb, Ioana !

      Ștergere
    2. Exact! Îți încarci bateriile, iar apoi zilele ploioase le înduri altfel.
      Mulțumesc, sper și eu să mă relaxez cu priveliști de un alb imaculat :)

      Ștergere
  9. Dani, să nu uiți să faci poze la cununi, să ne bucurăm și noi de ele !
    Numai bine ! ♥

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga mea te invidiez pentru ca dispui de coji de citrice fara chimicale. Eu dramuiesc coaja de la lamaile din lamaiul meu si cele de calamondin. Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Citricele sunt ca merele aici. Daca as putea as imparti cu voi ... Mai ales ca anul asta a fost imbelsugat, stau fructele ciorchine pe crengi. Te imbratisez, Myky !!!

      Ștergere
  11. si la noi se face cald in perioada asta, taman bine ca sa mai curatam cate una, alta in gradina. splendida poza de pe lac!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu as lucra pe bucatele, n-as dovedi de taiat trandafirii pana in primavara. E treaba migaloasa :) Pentru Decembrie e cald, chiar mai cald ca de obicei ...
      Acolo unde am facut poza e locul cel mai bun de privit lacul de la inaltime :)

      Ștergere
  12. chiar se simte liniştea unei zile de duminică ! cu drag, îţi doresc multă sănătate!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunteti foarte norocosi ca aveti o apa atat de frumoasa langa casa! Cred ca prezenta ei este importanta pentru voi toti, insemnand in acelasi timp "Acasa".
    PS Se pare, Dani, ca in sfarsit, mi se va implini visul de a vizita o bucatica de Grecia in primavara viitoare, de Paste. I-am convins pe toti si acum deja ne facem planurile. Vom calatori cu masina, ca sa il putem lua si pe Marty. M-am gandit sa fie mai aproape de casa si am luat in calcul Meteora, pentru 1 zi, si apoi inca vreo 5 pe Corfu. Te rog sa imi spui ce parere ai, daca merita Corfu (pentru prima noastra vizita), cum e vremea la voi in jur de 10 aprilie... si orice altceva imi mai poti recomanda. Merci mult! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, suntem bucuosi de plimbarile pe malul lacului. E o oaza de racoare vara si in fiecare anotimp e ceva de vazut :)
      Ma bucur ca o sa veniti in Grecia intr-o perioada atat de frumoasa. La Meteora o sa fie mai multa lume, dar tot frumos va fi :)
      Corfu e o destinatie ideala pentru Paste, cred ca ati ales bine. Au obiceiuri frumoase, defileaza fanfara si o sa-ti placa la Inviere, sunt sigura :) Cumnatii mei au petrecut Pastele acolo, eu am fost de doua ori vara, o data in Mai si o data in Iunie.
      O sa-ti fac o mica lista cu ce mi-a placut mie in Corfu si ce a mai ramas pentru o calatorie viitoare. E o insula mare in care ai multe de vazut. In Aprilie e de obicei vreme buna, dar e greu de prognozat de acum. Anul trecut a fost racoare, am facut focul in semineu si noi suntem ceva mai la Sud.
      Ma gandesc, sa iti trimit un mail cu amanunte :) Daca stiam din timp, poate programam o intalnire in Corfu. Noi tocmai am rezervat cazarea pentru Creta pentru saptamana de dupa Paste.
      Te imbratisez, Andreea !

      Ștergere