Wikiplayer

sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Buchet de iarna


Petale translucide si parfum ametitor. 
Hrana pentru suflet ...









46 de comentarii:

  1. Sa nu zici ca frumuselele astea au inflorit deja pe meleagurile tale....Daca da ,fericito!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au inflorit :) Narcisele sunt cumparate de la o tigancusa de pe strada iar irisii sunt culesi pe marginea drumului, plus cativa din gradina.

      Ștergere
  2. Ne-ai adus primavara in imagini si in suflet.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte primăvăratice florile tale...Poate iarna nu va fi chiar așa de lungă! Oricum, fotografiile sînt super!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred, ca va fi lunga iarna, dar de frig o sa mai avem parte, nu cred sa se dezminta luna Februarie :)
      De obicei buchetul asta il admiram cu cateva sapamani mai tarziu. Deja au inceput sa se deschida si anemonele Si azi sunt 15 grade afara ... or fi zilele babei ?
      Ma bucur, ca iti plac pozele, Marta !

      Ștergere
  4. Esti sigura ca e iarna? buchetul asta e clar primavara... oriunde ar fi ea. Buchetul tau e minunat, indiferent de anotimp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe-aici, in Grecia, florile astea infloresc iarna. Mai ales irisii, care sunt premergatorii narciselor. Cele mai multe flori salbatice profita de umiditatea iernii, mai ales cele cu bulbi.
      As vrea sa pot trimite si parfumul ...

      Ștergere
  5. Delicate, parfumate, minunate!
    Un an bun, Dani! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tare ma bucur, ca mi-ai scris, Mirela ! :)
      An bun sa fie ! Cele mai bune urari si pentru tine si familia ta ! Sa va mearga toate din plin !

      Ștergere
  6. Ce frumos! Atata optimism transmit florile tale :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa cum au rezistat ele si au inflorit dupa trei, patru nopti cu temperaturi sub zero, trebuie sa rezistam si noi. Florile transmit mesaje :)

      Ștergere
  7. Superb, multumim de primavara :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce frumoase sunt. :)
    De abia astept sa vin primavara si la mine-n gradina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai o luna si ceva, dupa calendar :) Si eu imi astept narcisele din gradina, deocamdata au pauza, le-a taiat avantul gerul Bobotezei :)

      Ștergere
  9. O bucatica de primavara in casa mea azi, prin pozele tale, Dani! Multumesc:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Răspunsuri
    1. De la mine se porneste si in curand ajunge la voi :)

      Ștergere
    2. Superbe buchetele si la fel si fotografiile!
      Daca zici ca primavara a pornit spre noi, atunci cu nerabdare si draga inima o asteptam!
      Si mai vreau sa zic si bina te-am gasit, caci este prima oara cand poposesc pe acest frumos blog!

      Ștergere
    3. Multumesc, Mihaela ! Si bine ai venit in lumea mea virtuala ! :) Ma bucur mult ca iti place !
      Primavara e pe drum, asa vestesc narcisele, irisii si migdalii. Azi am gasit si cativa boboci de frezii in gradina ...

      Ștergere
  11. stiu ca e addevarat, dar nu-mi vine sa cred ca in momentul asta, cand la noi e totul gri, la voi e atata culoare! cred ca de-asta m-au fascinat mereu calatoriile spre meleaguri calde cand la noi e frig: pentru a ma bucura de culori, de lumina, de starea de bine si viata pe care ti-o dau florile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu cat cobori spre sud, cu atat natura e mai inflorita. Te inteleg perfect, Zazu ! In zilele in care nu vad verde ceva imi lipseste.

      Ștergere
  12. Dani, pentru mine asta este deja buchet de primavara! Ce fel de irisi sunt acee? Am si eu hollandica dar la mine hollandica infloresc in mai-iunie si nu in primavara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt irisi pitici, Adriana. Numele stiintific e Iris unguicularis. I-am gasit amintiti si ca irisi algerieni. Sunt foarte parfumati si cat bobocul nu e deschis, rezista la cateva grade sub minus. Hollandica infloresc si la mine mai tarziu :)

      Ștergere
  13. Un buchet de catre primăvară. Eu, unul dintre grădina lui așteptați pentru o lungă perioadă de timp. Spuneți sănătate și sărut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca ti-a adus bucurie, buchetul virtual :) Pozdrawiam serdeczne i buziaki, Gigo !

      Ștergere
  14. Dani, nici nu-mi vine sa cred ca la tine sunt deja asa minunatii!! Ce delicate si vesele sunt,.Aduc o raza de soare intr-o zi cu multa ploaie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai ales in buchet, multe la un loc, sunt impresionante. Si minusculele stelute punctate cu galben chiar sunt ca niste sori :) O zi frumoasa, Gabi !

      Ștergere
  15. Deja? Ce bucurie! Si la noi a fost foarte cald azi (si ieri) dar ne-au amenintat cu alte 'vifornite' de fapt normale, pana la primavara ma hranesc vizual cu florile tale.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, au zis si la noi ca iar o sa se abata ninsorile peste nordul si estul tarii ... Pe noi iar ne ocoleste, asa ca o sa va arat curand si narcisele din gradina :) Ma bucur, ca va pot infrumuseta nitel zilele de iarna !

      Ștergere
  16. Ce culori frumoase si vesele in buchetulpe care ni l-ai oferit in dar virtual! Si la noi a fost foarte cald astazi. In curte deja nu mai am prea multa zapada. :) Mai vreau sa te intreb de unde tot scoti borcanelele acelea frumoase si de forme diferite? Imi plac de numa'. Si vaza cea alba e frumoasa foc! Iti doresc o saptamana insorita si calda sa te poti bucura de floricele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In anotimpul asta sunt florile mele favorite :) Si nu ma pot abtine sa nu le trag in poza :)
      Vazuta cea mica, albastruie, in care am irisii, am cumparat-o la Zadar, la muzeul sticlei. Au acolo un mic atelier in care demonstreaza cum se fabricau obiectele de sticla in antichitate si vasele le comercializeaza in magazinul de suveniruri. Vaza cea alba e de fapt o cana de servit laptele, cumparata acum multi ani la Lidl. In ea pun mai ales buchetele de flori salbatice. Nu ma dau inapoi sa folosesc tot soiul de vase, uneori chiar si borcane, cu cat mai vechi cu atat mai bine :)
      O saptamana frumoasa, Mihaela !

      Ștergere
  17. Superb buchetul, dar apreciez în egală măsură fotografiile - lumină minunată și încadrarea și folosirea unui fundal alb. Chiar terapie blogul tău!
    Mă motivează ca mâine să ies prin grădină să fotografiez ce a mai răsărit - ceva ghiocei mai ales care stau să pocnească și mă gândeam chiar să dezgrop ceva narcise pe care să le aduc în casă. Sunt unele mai grăbite cărora gerurile din februarie nu cred că le vor pica prea bine.
    Și eu am iriși siberieni care stau să îmbobocească. Îi verific mâine și pe ei :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere ! :) A fost distractia mea de sambata dimineata sa fotografiez narcise si irisi :) Doar ca am fost prea nerabdatoare, ca sa folosesc si trepiedul.
      Sa fotografiezi ghioceii, sunt atat de frumosi si nu ma satur sa ii vad, chiar si numai in poze. Poate le va tine companie si un iris albastru :) Ce poate fi mai delicat ?
      Ideea cu narcisele e grozava, ar decora perfect un coltisor luminos sau un pervaz. De ani de zile imi propun sa plantez narcise sau amaryllis albe cu care sa inveselesc casa dupa sarbatori, cand totul pare golas, dupa ce se aduna bradul si alte podoabe. Poate ma impulsionezi tu si trec la fapte :)

      Ștergere
    2. Dani, deja că ai folosit camera și nu telefonul ca mine, este mare lucru :) ...unde mai pui că am primit de sărbători și ceva lentile de pus pe telefon !!!
      Eu nu am încă iriși înfloriți, se văd un pic boboceii, dar cred că va mai dura deja. Oricum, ghioceii ce stau să înflorească sunt cei mai timpurii, apoi vin alții care sigur prind irișii siberieni în floare.
      Sper să mă motivez suficient cât să scot o gașcă de narcise :)

      Ștergere
    3. Cu telefonul nu pot sub nici o forma :) M-am obisnuit cu greutatea aparatului si greu ma dezvat. Am facut poze cu telefonul doar de vreo doua ori, in caz de forta majora, si tot nu m-am simtit in largul meu. Nici nu stiam, ca exista lentile pentru telefon, deseara il informez pe domnul meu :)
      Irisii o sa stea frumusel in stadiul de boboci, pana ce o sa simta ei ca vremea le e favorabila. Sa pozezi gasca de narcise, da ? Ghiocei n-am deloc, deloc anul asta, o sa-i admir doar virtual. Stiu un singur loc unde cresc salbatici si e destul de departe ...

      Ștergere
  18. So beautiful! I wish I could take in the fragrance too...

    RăspundețiȘtergere
  19. vai dar ce frumoase sunt...pana cand o inflori in gradina mai avem de asteptat

    RăspundețiȘtergere