Wikiplayer

joi, 19 martie 2015

Dafin si dafin

Am promis sa va arat florile de dafin .
Si cum de cateva zile imi propun sa iau aparatul cu mine de dimineata,
 dar nu reusesc sa ma conformez, azi am intrat in curtea bisericii si am rupt cateva crengute inflorite. Pana la urma arata bine in vaza.
Se potrivesc cu manunchiul de frunze adunate acum cateva luni, 
ce si-au gasit locul intr-o ulcica verde.






31 de comentarii:

  1. Prima dată când am vedea o mare arbuști cu flori condimente în bucătărie. Spuneți sănătate și sărut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Florile nu se folosesc ca si condimente, dar fructele se folosesc in medicina naturista. Pozdrawiam i buziaki, Gigo !

      Ștergere
  2. Acum văd prima dată flori de dafin, nu știam cum arată. Mulțam.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oare al meu va inflori vreodata :) Sunt aromate si florile?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar ieri am cautat pe net dupa cati ani infloreste dafinul, am avut aceeasi discutie pe Google+ . Ii trebuie 10 pana la 30 de ani ca sa faca flori si asta intr-un mediu propice. Daca tai varfurile crengutelor se indeseste, dar scad sansele sa faca flori. Florile nu sunt aromate, la dafin doar frunzele au miros frumos.

      Ștergere
  4. Nu stiam cum arata florile de dafin, si mai mult de atat, nu stiam ca face flori. Credeam ca este arbust cu frunze (doar). :) Acum imi dau seama de ce. Pentru ca infloreste dupa foarte multi ani. Foarte frumoase florile de dafin! Eu nu am reusit sa prind (inca) un dafin. Am avut nenumarate incercari cu plantute in ghivece cumparate de la magazin. Dar, nu ma las. Voi insista. :)
    Zi frumoasa si un sfarsit de saptamana cu soare iti doresc draga mea Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Infloreste devreme, in Martie - Aprilie, asa ca e improbabil sa dai peste dafini infloriti in perioada concediilor de vara :) Eu iti urez sa reusesti sa cresti un pomisor in glastra. E de bine sa strajuiasca la intrarea casei :)

      Ștergere
    2. PS - Weekend placut, Mihaela !!!

      Ștergere
    3. Cu ochii mariti la florile de dafin, am uitat sa-ti spun ca-mi place foarte tare cum ai aranjat si frunzele acelea in ulcica verde! :)

      Ștergere
    4. Le-am insirat pe ata cat erau verzi si asa a fost mai usor sa-si gaseasca un loc in casa. A fost ceva neplanificat :) Intr-o zi m-am intors acasa cu un buchet de crengi, dupa ce fusesera tunsi dafinii enoriei si toti trecatorii erau invitati sa se serveasca.

      Ștergere
  5. Credeam ca a inflrit teiul.Ma gandeam ca poate la voi e altfel un pic.Nu am vazut flori de dafin.Tu esti o comoara , ne arati multe lucruri pe care nu avem cum sa le descoperim,ele pargurgand tot anul.Multumesc si un weewnd placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar seamana cu florile de tei :) Doar ca nu au codite deloc, sunt lipite la subsioara frunzelor.
      Ma bucur cand va pot arata ceva interesant :) Si crede-ma, ca de cand cu blogul, am aflat si eu o multime de lucruri noi.
      Weekend frumos, Flori !

      Ștergere
  6. Nici eu nu stiam cum arata florile de dafin, sunt foarte simpatice, numai ca aici la mine ar fi cam greu sa prind un dafin. Asa ca ma multumesc sa le privesc in poze.
    Intr-adevar, se pot afla o multime de lucruri noi si interesante prin intermediul blogurilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca in sudul Frantei creste fara probleme. Incerc sa-mi amintesc daca l-am vazut pe Coasta de Azur ... Merci de vizita, Larisa !!! Ma bucur, ca ti-au placut floricelele de dafin :)

      Ștergere
  7. frumoase fotografii - văd pentru prima dată florile de dafin - mulţumesc frumos !
    ciripitul păsărelleor (pe care îl ascult acum) mă face să visez şi să uit că la noi azi noapte a fost lapoviţă !
    cu drag, îţi doresc un weekend cât mai plăcut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare bine, ca ti-au placut crengutele inflorite si fondul sonor :) Un sfarsit de saptamana cat mai calduros, draga mea japoneza !

      Ștergere
  8. Ai spus tu ca le fotografiezi si ni le arati, dar nici prin cap nu imi trecea ca infloresc asa de repede. Si daca retin bine, parca ai zis si ca sunt micute si nu se rematca prea tare. Intai am zis ca este tei, apoi citesc si zic ca uite, sunt chiar frumusele si interesante florile de dafin. Iar ai facut poze super-frumoase...mereu fac!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt grabiti dafinii la capitolul asta :) Ma gandesc, ca ani de zile nu le-am remarcat florile, am devenit mai atenta de cand am inceput sa colectionez carti despre plantele aromatice si medicinale. Ma bucur, ca ti-au placut pozele, Mihaela !

      Ștergere
  9. Super!
    Si al meu este imbobocit, il am de cinci ani este in ghiveci dar ierneaza pe terasa acoperita si infloreste prima oara, abia astept!
    Urmeaza sa primesc un dafin din Italia, sotul meu insista sa-l plantam direct in curte si sa-l protejam iarna (acolo au fost si -18 grade, este zona muntoasa).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai spune ! Chiar ai reusit sa il faci sa infloreasca ? Un mare bravo tie si dafinului !
      Daca zici ca cel din Italia era obisnuit cu temperaturi atat de joase, probabil ca o sa reziste si in gradina ta. Imi amintesc ca am vazut si la noi dafini la munte si in general nu e foarte sensibil la frig.

      Ștergere
  10. Arata minunat in vaza! Ar merge in combinatie cu ceva flori albe.
    Seamana foarte tare cu florile de tei, dar nu am mai vazut dafin inflorit.
    Mersi pentru imagini

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar ca nu se pastreaza mai mult de doua, trei zile. Poate daca le-as fi cules in faza de boboci ... dar cele din poza aveau deja mijlocul ofilit. O sa-mi amintesc de propunerea ta si o sa incerc sa fac un buchet cu flori albe data viitoare :) Multumesc de idee !

      Ștergere
  11. erau cativa si la noi la mall, nu stiu unde au disparut de o vreme!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cand le-am vazut, m-am gandirt imediat la florile de tei. Apoi, citind comentariile, am vazut ca si alti cititori ai tai au facut aceeasi comparatie. Pacat ca nu au miros si florile, poate era diferit de al frunzelor. Oricum, arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar fara miros nu sunt, dar mi se pare ca frunzele au o aroma mai intensa.

      Ștergere
  13. Am ajuns la raionul de condimente :)

    RăspundețiȘtergere