Wikiplayer

joi, 30 iulie 2015

Despre luna Iulie


A trecut mai bine de o luna si mi se pare ca a fost doar o clipa ... 
In luna asta am stat in fata televizoarelor si am citit stiri ca nebunii, am despicat firul in patru si-apoi am votat intr-o duminica fierbinte.  Primele rosii le-am cules din gradina  chiar in ziua referendumului ( simbolic, au fost cele negre primele ce s-au copt  ) si ne-am rasfatat cu cea mai buna salata. 
In plus, am fost la mare si ne-am spalat sufletele cu albastru. 
Intr-un final, am incetat sa imi mai fac griji. 

In ultima saptamana am ajuns acasa, in Romania, si tare bine a fost, ca am plecat si ne-am rupt de mersul zilnic al lucrurilor din Grecia. 
Canicula de acolo si cea de aici se pot lua de mana. Ca urmare, ne-am refugiat nitel la munte, la racoare, sub geana padurii de fag. Am numarat berzele si vulpile pe camp inainte de apus, am cules fragute, am intalnit prieteni vechi si ne-am balacit in apa dulce.

Ne-a am intors intr-o casa tacuta, cu treptele captusite de petale si frunze uscate. Indienii nostrii au ramas la bunici, sa smotoceasca pisicile si sa se catere in pomi. 

In alta ordine de idei, gradina isi cere drepturile si ma aduce cu picioarele pe pamant. Glicina si-a desfasurat din nou lastarii, trandafirii trebuie curatati, rosiile legate. Doar ca eu inca ma mai simt in vacanta  ...  
Maine e luna plina, a doua luna plina din Iulie. 
Stiati ca a doua luna plina in aceeasi luna se cheama " luna albastra "  ?



















37 de comentarii:

  1. Ce poze frumoase!!!
    Prima data am admirat pozele si era sa lesin cand am vazut padurea si ma gandeam unde in Grecia e asa minunatie si cum de la noi e totul atat de ars :)))
    Apoi am citit ca ati fost in Romania.
    Foarte frumos, cred ca a fost o vacanta minunata.

    PS. Tot nu imi apare patratelul sa bifez ca sa primesc notificari pe email :(((((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, da, atata verde e greu de vazut in Grecia in plina vara :) A fost frumos in Romania, doar ca de data asta am nimerit calduri cum n-am mai pomenit pe la noi. Eram obisnuiti sa ne racorim :)

      Nu stiu sa te indrum cu notificarile, dar nu-ti face griji, o sa trec eu destul de des pe la tine sa vad noutati si n-o sa pierdem contactul.

      Ștergere
  2. Bine ai revenit, te asteptam! :)
    acum ai forte proaspete, sa ne arati lucruri frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  3. E bine ca ti ai incarcat bateriile, o vara minunata in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa vedem cat o sa tina bateriile :) Merci, Myky ! Si voua la fel !

      Ștergere
  4. Stii ceva, draga Dani? Eu zic sa mai continui putin cu vacanta, daca vii cu atatea poze una mai frumoasa ca alta de sub "geana padurii". Acea casa albastra cu prispa inundata de flori multicolore este de la munte sau din Delta?
    Bine ai revenit! Se simte aerul si tonusul vacantei in aceasta frumoasa postare, v-a priit vacanta chiar daca au fost calduri mari si atatea s-au petrecut in Grecia. Sa ai spor la gradina, la scris, fotografiat si povestit! Iar baietilor le mai uram in continuare sa se bucure de vacanta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As vrea eu :) Ma impac cu ideea ca in Septembrie o sa mai am o saptamana de concediu.
      Casuta albastra e ocolul silvic de la Brebu Nou, in muntii Semenicului. Parea rasarita din paginile unei carti de povesti :)
      Multumesc pentru frumoasele urari ! Sa fim sanatosi si sa putem privi in jur cu ochi limpezi !
      O sa vin acusica sa vad ce-i de nou pe pagina ta :)

      Ștergere
  5. It's great to reed you had a wonderful time in Romania. Must be wonderful to meet your family after such a long time. And me I was also very interested about the news from Greece. What I still don't understand is, how it's possible that a country with such a rich and beautiful history can come in such a bad position. Let's hope things get better. You photo's are beautiful!
    Have a wonderful weekend Dani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I feel so lucky that my boys are having holidays with their grandparents. I wish my holidays would last longer ... The news from Greece ! I am sure you are learning about us from your daughter. We are having hard times and I think the people are tired of politics, but life must go on and hope never dies :)
      Thank you, dear Marijke, for your kind words ! Have a nice week too, my friend !

      Ștergere
  6. Bine ati revenit. Minunate poze si desavarsite detaliile, asa cum ne-ai obisnuit.
    Sa aveti un sfarsit de vara minunat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine te-am regasit, Vasile ! ( nu uita persoana intaia, da ? )
      Sa speram intr-un sfarsit de vara fara evenimente politice majore :) Nu de alta, dar e temperatura prea mare la propriu, ca sa rezistam la altceva.
      Toate cele bune !

      Ștergere
  7. Ce mari s-au facut baietii si frumosi!! Ghivecele sunt ale mamei, nu? Arata intr-un mare fel totul :))
    Se vede ca sunteti bine, chiar zilele trecute m-a intrebat Gioni meu despre voi, daca mai stiu ceva, in contextul situatiei de acolo...
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In curand eu o sa raman cea mai scunda din familie, Vasi ! Stii ca te-am pomenit si eu, vorbind cu mama zilele astea ? Ma necajesc, ca nu te-am sunat la telefon cat am fost in Romania. La un moment dat m-am gandit sa o fac si apoi parca au intrat zilele in sac ... Cand ne adunam tot clanul e un balamuc de nedescris. Si mereu e ceva de facut.
      Ghivecele sunt ale mamei, da. Anul asta i-a inflorit frumos iasomia adusa din Grecia, i-a placut ca a dat de caldura. Trandafirii in gradina erau parjoliti. Doar carciumaresele si cateva tufe de phlox se tineau pe pozitii.
      Suntem bine, sanatosi, asta e cel mai important in perioada asta de criza. ne straduim sa facem fata si sa nu ne lasam luati de val. Dar nesiguranta zilei de maine exista si din pacate n-o sa dispara in scurt timp ...
      Va imbratisam, cu mult drag ! Ganduri bune pentru toata familia !

      Ștergere
  8. bine ai revenit! :)
    ma bucur ca te-ai destresat...acasa ramane acasa si se simte din fotografiile tale ca ti-s dragi locurile si padurile de acasa...si dulci fragutele cu siguranta! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine te-am regasit, Pandhora !
      Da, acasa ramane acasa :) Si cel mai tare ma bucur, ca ii pot duce pe baieti in locurile dragi mie. Fragutele au fost nepretuite, tocmai fiindca nu ma asteptam sa le gasesc :) Mi-am adus si dulceata de afine, ca sa prelungesc gustul verii :)

      Ștergere
  9. Bine ai revenit, Dani! Mă bucur că v-ați simțit atât de bine în vacanță și mi-a plăcut că grădina v-a așteptat cu atâtea culori. E drept, și cu treburi, dar... ce plăcut e să trebăluiești în grădina ta, nu?! ☺

    Să ai zile frumoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci, Zina ! Macar de-am fi inca copii ... ah, ce bine e sa ai vacanta trei luni vara ...
      Gradina m-a asteptat, draguta de ea, dar inca nu m-am apucat de trebaluit. Incet, incet o sa dau startul duminica si sper sa o dovedesc in cateva zile. Noroc, ca nu-i mare :)

      Weekend placut, draga mea !

      Ștergere
  10. Hei, bine-ai revenit, Dani! Mi-era dor de articolele și fotografiile tale. Mă bucur că în concediu ai reușit să te deconeztezi de la grijile cotidiene...

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu nu stiam ca ai trei baieti. Acum am aflat prima oara. Eu am numai doi, mai maricei ca ai tai, dar consider ca facem amandoua parte dintr-o categorie speciala: mame numai de baieti. E ceva sa ai grija de 4 barbati, din care trei sunt in devenire... E o responsabilitate mare sa faci din ei niste barbati buni, educati, omenosi, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doi baieti avem, Iulia. Cel mic e al surorii mele si a venit tocmai din Canada. Am aranjat sa fie copii la bunici impreuna. Are bunica trei nepoti :)
      Responsabilitatea e atat de mare, ca uneori simt ca nu o pot duce, dar din fericire suntem doi parinti, trei bunici si o familie numeroasa. Fiecare ajuta cum poate si ne straduim sa ii invatam cum sa devina oameni. E o fericire sa ii vedem cum cresc.
      E o categorie speciala cea a mamelor de baieti, ai dreptate :)

      Ștergere
  12. Bine ai revenit din România! Ai văzut la ce temperatură trăim! Timpul trece pozele rămân frumoase, ele impresionează. Îţi doresc weekend plăcut alături de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai revenit si tu pe blog !
      Mi-a cazut greu caldura din Banat, am avut parte tot de coduri portocalii si am iesit pe afara mai mult seara, ca liliecii. Ma bucur, ca pozele ti-au placut :)
      Merci de urare ! Sa petreci si tu sfarsitul de saptamana dupa placul inimii !

      Ștergere
  13. Ai lipsit ceva, Dani. Chair ma uitam dupa postarile tale...Este bine ca te-ai relaxat si ai vizitat si familia. Este intotdeauna placut sa revii acasa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vara e anotimpul meu deficitar pe blog :) Dar de tot nu pot renunta si ma bucur, ca imi tineti tovarasie. Weekend placut, Adriana !

      Ștergere
  14. Dani, iti doresc un August bun si spumos! Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Elisa ! Un August perfect si pentru tine, draga mea !

      Ștergere
  15. am rămas mută de admiraţie în faţa minunatelor imagini din fotografii ! mă bucur enorm pentru tine că ai fost în ţară la părinţi ! îţi doresc un august minunat ! cu drag, multă sănătate tuturor !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ! :) A fost frumos, dar scurt. Intotdeauna zilele acasa, in tara, trec prea repede ...
      Urari pentru o vara frumoasa in continuare, tie si parintilor, draga mea japoneza !

      Ștergere
  16. Vaaai ce baieti frumosi aveti! Sa fie sanatosi si sa se bucure cat mai mult de copilarie!
    Primele poze sunt de la mama din curte. In prima poza am zarit in spte clematita. :)
    Foarte frumoase ....si multe.
    Bine ati revenit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, Mihaela !
      Primele poze sunt din curtea mamei, da :) Clematita era inca inflorita cand am ajuns si anul asta i-a reusit un aranjament foarte frumos, cu o zorea mov impletita pe acelasi suport.
      As fi vrut sa o vad in plina glorie ...
      Bine te-am regasit pe blog ! :)

      Ștergere
  17. Ce vacanță plăcută ați avut în România!
    Mă bucur că profită băieții tăi de bunici și verișor și că își pot exersa româna.
    Eu am noroc că fiu-meu face și 2 ore de română pe săptămână la școală unde va învăța să scrie și să citească în românește, altfel ar fi mare bătaie de cap acasă :)
    Cred că e bine să ai o lună august mai liniștită, fără copii de îngrijit - enjoy!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e grozav ca invata sa vorbeasca romaneste si mai ales ca interactioneaza cu copii de acolo si traiesc ceva diferit de Grecia. Nu mai spun, cum ii asteapta bunicii :)
      Cat despre noi, ne amintim de anii dinainte de a deveni parinti :) Merci, Ioana !
      Iti urez sa ai si tu un August frumos !

      Ștergere