Wikiplayer

marți, 10 noiembrie 2015

Sweet November

In gradina, decorul de sezon il asigura corolele caramizii, visinii si portocalii, insotite de cei cativa boboci galbeni ce se rasfata in soarele darnic al toamnei de anul asta. Ca fundal sonor, inchipuiti-va zumzaitul albinelor ce dau roata rozmarinului inca o data inflorit.

Atatea zile insorite la sfarsit de an, mai rar. Cerul e roz la apus si la rasarit, ceata e prezenta timid in zori pe soseaua dintre lacuri, pasarile ciugulesc fericite maciuliile scaietilor si eu ma bucur in fiecare dimineata de panorama argintie a livezilor de maslini ce ma intampina de cum ies din oras. 

Pe de-o parte platanii se ingalbenesc, pe de alta euphorbiile inverzesc, mandarinii si portocalii incep sa isi arate fructele printre frunzele lucioase, au aparut primii flamingo in laguna ... E bine. 






14 comentarii:

  1. Minunate! Imi inchipui trandafirul din ultima fotografie, intr-o vaza mica, langa calculatorul meu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa ne bucuram mai mult de frumusetea florilor de toamna :) Cred ca daca as fi calatorit atat de mult ca tine, as fi avut o colectie serioasa de vaze mititele :) Mai ales din Asia.

      Ștergere
  2. De cand au inflorit tufanelele e asa :) E neasteptat de cald si de placut si Decembrie mi se pare inca atat de indepartat ...
    O zi buna, draga Luiza !

    RăspundețiȘtergere
  3. Și la mine este o atmosferă de toamnă lungă, dar altfel...Să ne bucurăm de ea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si cu cat mai multa liniste ...
    Seara placuta, Luiza !

    RăspundețiȘtergere
  5. O, ce frumos trebuie sa fie sa vezi flamingo! Foarte frumoase tufanelele, iar despre trandafiri nici nu mai am cuvinte. Ai adunat aici toata caldura acestei frumoase toamne!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca nu au un penaj foarte colorat, dar tot sunt frumosi :) O sa manance creveti toata iarna in laguna si pe la sfarsitul lui Ianuarie o sa fie roz-somon.
      Am adunat toate pozele florilor de saptamana trecuta si s-a nimerit sa fie toate in aceeasi gama cromatica. Se potrivesc cu aramiul toamnei ...

      Ștergere
  6. Exact, aramii sunt aproape toate toamna. Oare de ce?
    De cate ori vine iarna, intru pe blog la tine sa ma minunez de vremea de la voi si de neobisnuita evolutie a vegetatiei. Mi se pare asa, ca de pe alt taram :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu mi-am pus intrebarea asta. Poate fiindca odata cu scaderea temperaturii avem nevoie de culori calde :) Legile nescrise ale naturii :)
      Sa stii ca si eu intru pe blogurile voastre, ca sa ma sincronizez cu toamna din Romania. Si-apoi imi inchipui gradina si padurea de acasa ...

      Ștergere
  7. luna aceasta ne-a uimit, mai calda decat normal!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai cateva zile si intram in normalitate. Incerc sa ma obisnuiesc cu ideea ...

      Ștergere