Wikiplayer

miercuri, 30 martie 2016

In devenire


Tot din excursia din weekend, primele smochine salbatice de anul asta.


P.S. -  Cautand informatii legate de inceputul culturii maslinilor, am gasit ca smochinii erau cultivati acum 11.ooo de ani si mai bine, cu mult inaintea graului si a meiului, dar aproape in paralel cu descoperirea orezului in Asia. 
Ma fascineaza cand istoria se refera la plante.

9 comentarii:

  1. Pai te fascineaza tot ce are legatura cu plantele, de aceea si cand istoria le mentioneaza. Sau poate te fascineaza si istoria si atunci ai parte de o fascinatie la patrat :) Smochinii sunt tare interesanti si pentru mine. La noi nu sunt foarte raspanditi si de aceea admir cu drag orice smochin vad. Cel mai aproape de mine este unul din curtea Manastirii Plumbuita, sa stii ca si eu l-am tot fotografiat. Si cand eram copil, mereu ma uitam la smochinul vecinilor nostri. Ce-i drept, atunci ma tentau destul de mult si fructele lui. Am vazut foarte multi smochini in Albena, era plina statiunea de ei. Dar nu stiu daca erau salbatici sau nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa :) Fascinatie la patrat !
      Sa nu-mi spui ca acum nu te mai tenteaza fructele. Mie imi plac enorm, mai ales proaspete cu sunca si branza.
      Unde mai pui, ca sunt atat de fotogenice si frunzele si fructele :)

      Ștergere
  2. I didn't know that figs were cultivated so early. That makes perfect sense though.

    I agree, not only are they delicious but also very photogenic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. First in Middle East and then in Egypt. And now we have so many varieties of figs :)
      I love to take pictures of the fresh leaves and the fruits.

      Ștergere
  3. Dani, mi-ai adus aminte de smochinele care atarnau deasupra capului nostru pe o plaja din Lefkada. :)Doamne, cat de bune au fost!
    Revenind la poza ta, voiam sa-ti spun ca-mi place verdele asta crud de nu mai pot! Atat cel de la frunza cat si cel de la fructe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles ca cele mai bune smochine sunt cele proaspat culese din pom, mai ales dupa o zi de plaja :)
      Verdele si forma frunzei de smochin cand incepe sa se desfasoare din mugur e una din slabiciunile mele fotografice.In poza asta imi place cum se topesc crengile din fundal in lumina.

      Ștergere
  4. Comentariul tau de la 17:18 e tot ce se poate spune mai frumos despre poza ta. Minunat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cele mai bune smochine proaspete le-am mancat acum cativa ani in Croatia, din curtea gazdei la care locuiam, apoi la Londra, in Portobello. De atunci am inceput sa le caut in magazin, cand apar, desi la noi sunt tot timpul scumpe. In plus, cele proaspete, pot fi mancate de diabetici, spre deosebire de cele uscate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Smochinele proaspete au cu totul alt gust fata de cele uscate. Eu le-am gustat prima data aici, in Grecia. Si fiindca nu stiam ca se curata de coaja, le-am mancat cu totul :)

      Ștergere