Wikiplayer

miercuri, 25 mai 2016

Echilibru


Si soare si ploaie. Si cald si frig. Fericire sa-mi vad gradina scapata de grindina, necaz ca trandafirul alb a ramas fara petale intr-o noapte. 
Dar rosiile sunt bine si asta e mai important. Si in gradina sunt prioritati ca in viata de zi cu zi. Degeteii se scutura si ei, levantica infloreste in etape si am deja crini de culoarea untului, pe care nu apuc sa ii vad si o sa se ofileasca. 

Citesc despre programul de vara al festivalului de teatru de la Epidaur si visez la o noapte in care o sa privesc scena de piatra si stelele in murmurul vocilor inainte de spectacol ...





24 de comentarii:

  1. Ieri am trecut pe la gradina.Nu stiu ce va fi in viiitor cu atatea ploi.Tu vezi echilibrul,dar eu nu, acum.Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plantele o sa-si revina. Intotdeauna isi revin, nu-ti fie teama, Flori !
      Cand o sa stea ploaia o sa fie bine. Ganduri bune, draga mea !

      Ștergere
  2. Poate va fi o vară plină de sacrificii: prea multă ploaie, sau prea multă secetă. Ce să facem? Asta e. Pe aici, e la fel. Trandafirii au suferit cel mai vizibil deocamdată...Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sper ca n-o sa avem parte de extreme. Dar la urma urmei, nu putem schimba nimic in directia asta. Nici ai mei nu sunt perfecti, trandafirii, dar am avut ani cu mai multe probleme. Unde mai pui, ca anul asta nici nu i-am stropit cu nimic preventiv.

      Ștergere
  3. Cand am pus plantele era soare, avusesem un weekend de vara. Apoi luni a inceput ploaia, si acum e ba ploaie, ba soare. Dar m-am bucurat, ma gandesc ca lor le e bine asa. Desi le-as uda, prea mult soare oare nu strica? Noroc ca nu a fost grindina, nici vant. Sotul meu rade de mine, zice ca atat de mult le observ incat se vor rusina si nu vor creste :))
    Ma bucur ca rosiile tale sunt bine, desigur ca sunt prioritati si in gradina, florile sunt frumoase dar nu atat de bune precum rosiile :D
    Vei merge la festival?
    O zi frumoasa si linistita iti doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Soarele puternic nu e de dorit pana nu se prind radacinile, asa ca o ploicica din doua in doua zile nu strica. Doar sa le stropesti cu zeama bordeleza, cand s-ar usca frunzele, sa nu faca micoze.
      Rosiile cherry au fructe cat o boaba de mazare :) Peste vreo luna, cred ca gustam prima rosiuta :)
      Sigur o sa mergem la festival, numai sa hotarasc la ce spectacol :) Drama, tragedie sau comedie. Toate din repertoriul antic.
      Zi frumoasa, Evelyn !

      Ștergere
  4. Natura are dreptul la capriciile ei, ca si oamenii.
    O incantare blogul tau! E de mangaiat ochii si sufletul!
    Zilele trecute am pus si eu o poza cu un maces inflorit pe Facebook si m-a intrebat o prietena daca avem si albi. Nici nu credeam ca exista, nu am vazut decat roz. Acum vad la tine ca sunt si albi. Si ce delicati sunt!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i, induram capriciile si ne bucuram cand avem un an bun.
      Ma bucur, ca te simti bine ratacind pe paginile jurnalului, Iuliana :) Si pe mine ma alina cand ma apuca dorul de gradina, de flori si de locuri frumoase. Imi petrec multe ore la birou si blogul imi tine companie printre picaturi.
      Trandafirasul alb e o Rosa multiflora. Foarte romantic, nu-i asa ? Are si niste macese mititele si rotunde ca margelele. Dar tufa e gigantica. A ajuns la balustrada balconului de la etaj si aspira mai sus. Greu de intervenit la el cu foarfeca si cu legatul.

      Ștergere
  5. Referitor la prioritatile din gradina, eu, care nu o am zic ca mai mult mi-ar fi dragi florile. Si la mama cand merg tot pe langa flori ma invart, chiar daca ma bucur de rosiile sau ardeii din gradina. Intr-un an a dunat tata tot spanacul cand erau frunzele ca degetul mic. Mi-a fost si mila de el, dar tata stia el ca asa e cel mai bun. Si am servit de-a baby-spanac :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa ziceam si eu la inceputuri, Mihaela :) Pana m-am dedulcit la rosii :)
      Spanacul e bun si baby si cu frunze mari. Frunzele baby la salata, celelalte la placinta.

      Ștergere
  6. Dani, chiar ma gandeam zilele trecute la degeteii din gradina ta. Vad foarte multi in parcul Herastrau.
    Sper sa ajungem astazi, dupa serviciu. Ne-am propus sa "mirosim" teii. :)Au inflorit ! Mi-e teama ca din cauza ploilor nu mai apucam sa ne bucuram nici de ei. Aseara am cules cateva cirese de mai. Se simte ca sunt pline de apa.
    Ma bucur ca rosiile sunt bine. Abia astept sa ne arati prima recolta. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-au rasfirat prin toata gradina. Albi si lila. O sa-i las pe toti sa isi scuture semintele si sa se autoinsamanteze.
      Avem si noi cativa tei in Piata Centrala. O sa trec deseara pe sub ei si poate " mirosim " parfumul lor concomitent :)
      Sa vedem cand culegem prima recolta. De obicei vara ma las pe tanjala cu blogul si rosiile le pozez mai putin decat mi-as dori. In fiecare an imi propun sa le fotografiez si dragele de ele ajung in salata inainte sa le imortalizez.
      Plimbare placuta !

      Ștergere
  7. Si noi am fost "atacati" de grindina, asa ca stiu ce zici...cat despre Epidaurus, am fost surprins sa citesc ca se mai tin inca spectacole acolo - oricum, suna foarte bine si abia astept sa ne povestesti cum a fost daca mergi. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca ati scapat cat mai usor si n-a lasat grindina pagube mari.
      La Epidaur se organizeaza spectacole in luna Iulie si August, in fiecare vara. Anul trecut am fost pentru prima data si am vazut Ifigenia in Aulida. Mi-am promis sa revenim in fiecare an. A fost perfect. Atmosfera, emotiile, dialogurile, corul, flautul cantand in noapte ... totul.
      Anul asta sper sa reusesc sa obtin bilete pentru trilogia lui Eschil, Oresteia. Va fi pusa in scena special pentru Epidaur si presupun ca multi vor dori sa o vada.

      Ștergere
  8. adevărat că este un echilibru dar cred că noi îlvedem mai greu fiind prea atenţi la detaliile vieţii !
    frumoase fotografii !
    ce experienţă aparte - să poţi să fii la un spectacol la fel ca şi cei de demult !!!
    cu drag, iţi doresc multă sănătate şi un weekend cât mai plăcut !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt absorbita de detalii, dar uneori am momente in care pot privi mai departe. Multumesc, draga mea japoneza ! N-am mai trecut de mult pe la tine, o sa iti calc pragul virtual azi, sa citesc noutatile :)
      Toate cele bune !

      Ștergere
  9. Îmi plac tare mult degețeii din fotografie, pe-aici încă n-au apărut. Sper ca vremea să nu-ți ofere surprize tare neplăcute pe viitor.
    La fel și aici, după o perioadă mai caldă, temperaturile au scăzut, am avut parte și de furtună, alții, nu prea departe de noi, de grindină...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut azi la TV niste scene apocaliptice din Europa Centrala, cu furtuni, grindina si trasnete ... M-am cutremurat ! Sper din suflet sa nu ajunga si la noi. O data am scapat ...
      Degeteii nu sunt atat de multi ca in alti ani, dar s-au extins in toata gradina si sper ca o sa cada seminte prin toate colturile. Plus ca trebuie sa am grija sa nu ii deranjez cu sapaliga :)

      Ștergere
  10. Imi plac trandafirii astia simpli, rareori mai vezi prin gradini! Trebuie sa dau o raita prin Parcul Rozelor, sa vad ce gsesc acolo. Stiu ca erau niste cataratori cu flori mici, involte, care imi placeau mult...N-am fost de cativa ani pe acolo!

    Chiar ieri au anuntat la noi o vara secetoasa, mai ales in iulie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O, daaa, Parcul Rozelor ! Cred ca stiu si eu cataratorii cu florile mici, in buchete. Am si o poza langa ei, acum 20 si ceva de ani :)
      Daca ajungi, le transmiti salutari din partea mea :)
      Vara secetoasa in Romania se traduce la fel si aici. O sa udam din greu rosiile si cei cativa ardei. Sa speram, ca nu va fi dracul atat de negru.

      Ștergere