Wikiplayer

vineri, 3 februarie 2017

Deja Februarie


Cum au trecut deja noua zile de la ultimul post  ?  
Si cand am intrat in Februarie  ?

Desi mi-e frica sa nu avem parte de inca un val de frig in ultima luna de iarna calendaristica, am inceput sa ma misc hotarat cu foarfeca in gradina. Iasomia, draga de ea, mi-a dat cel mai mult de furca. Glicina are nevoie doar de cateva retusuri. Trandafirii si-au umflat mugurii si trebuie curatati si toaletati de urgenta, dar cu ei lucrarile sunt mereu la ordinea de zi si niciodata nu se termina. Ieri pamantul a fost perfect de smuls buruieni si de transplantat. Nici vorba sa fac poze. Timpul e prea pretios. 

Astept comanda de bulbi si tuberculi de vara. Agapanthus, dalii si crini. Plus doua radacini de hosta, care va intra pentru prima data in gradina. 
In stratul cel mai umbros, bineinteles.


Fotografia e din Muzeul stiintelor naturale Goulandri de la Atena si 
am ales-o fiindca azi ma gandesc obsesiv la crini. Sunt printre putinele flori care imi infloresc vara si nu dispar de la un an la altul. Mi-am facut obiceiul sa pun macar un bulb nou in straturi in fiecare an. 
Zile frumoase si spor in toate  !

24 de comentarii:

  1. Hosta este o delicatesa pentru melci, asa ca a trebuit sa o scot din pamant si sa o plantez in ghivece pe care sa le pun pe picioare!
    De pozat chiar ca nu ai ce, totul cel putin la mine, este in hibernare inca! :)
    Weekend placut Dani draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In ultimii ani n-am avut mari probleme cu melcii, sper sa nu se inmulteasca in primavara asta. In ghivece n-o sa plantez hosta fiindca uit sa le ud si o sa le pierd in prima vara :)
      La mine ar fi cate ceva de pozat, au aparut frunze si muguri, dar fotograful e cu mainile in pamant :)
      Weekend placut, Ella !

      Ștergere
  2. Grădina mea sub zăpadă, și aveți deja o mulțime de muncă în primăvară. Îmi place crini, și am o mulțime în grădină. Îi salut și sărut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Munca in gardina nu se termina nicicand :) Crinii nu trebuie sa lipseasca din nici o gradina, nu-i asa ? Pozdrawiam i buziaki. Gigo !

      Ștergere
  3. Sunt crini regali ....O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei din fotografie, da. Si isi merita intr-adevar numele. Seara frumoasa, Gina !

      Ștergere
  4. Superba culoare!!! Anul trecut am incercat sa inmultesc si eu culoarea asta, dar am doar roz si galben...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Greu de ales care-s mai frumosi. Eu am albi, cativa in culoarea untului si unul movuliu. Sper sa ajung sa vad si unul rosu pe viitor :)

      Ștergere
  5. Bun lucru, Dani. O să faci niște fotografii, cu siguranță, eu una am răbdare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Marta ! O sa vina si randul fotografiilor :)
      Weekend placut !

      Ștergere
  6. Toti suntem nerabdatori sa dam startul lucrarilor. Cu greu ma abtin sa nu ma apuc de semanat macar. La mine zapada e inca mare si sigur frigul nu a plecat de tot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu n-am semanat, desi s-a incalzit considerabil. Dar mai bine mai tarziu, decat prea devreme :)

      Ștergere
  7. Frumos ca vine primavara! Si eu am doua hosta dar nu le merge asa bine la mine in gradina...sunt tot mancate! Sa te bucuri de dalii, sunt superbe? Ce feluri ai cumparat?Spor la gradiniarit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca o sa mai avem parte de frig, dar acum e atat de placut, ca stau afara cateva ore bune, cat e soarele sus. Am luat cateva dalii mai micute, care sa nu-mi ocupe mult loc in straturi. Nu-mi amintesc exact cum cum se numesc, dar una e sigur " Bishop of Llandaff ". " Cafe au lait " se epuizase, din pacate ...
      Merci, Adriana ! Spor si tie la planuit !

      Ștergere
    2. Bishop of Llandaff este foate frumoasa! Cafe au lait din cate stiu eu este foarte mare si face flori putine si imense. Am si eu una, Noordwijks Glorie care face flori putine si imense si mi-am dat semaa ca le prefer pe cele cu flori mai mici si mai dese.

      Ștergere
    3. Si mie imi plac mai mult dalile cu flori mai mici, care fac tufa bogata. Arata bine si in buchete.
      " Cafe au lait " nu e foarte mare, mai degraba mijlocie. Floarea are marimea unei farfurioare de cafea. La mine nu a avut flori multe, doar trei la un tubercul, dar cum nu am udat prea mult in vara, am fost multumita si asa. Nu cred ca o mai vad anul asta ... A rasarit doi ani la rand si gata.

      Ștergere
  8. Spor la gradinarit si zile frumoase sa vina! Nu stiu care este Hosta, dar daliile la stiu. Mi se pare ca au o infinitate de soiuri si imi plac pentru ca fac multe flori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Mihaela !
      Hostei i se mai zice si crin de august sau de toamna, fiindca infloreste la sfarsitul verii. Are frunze foarte decorative si flori delicate si parfumate. Ii place umiditatea si umbra. Am zis sa ma diversific pe latura nordica a gradinii, tot nu mai pot planta acolo legume din lipsa de soare. Experimentez deocamdata. Daca am noroc, o sa plantez si alte plante de hosta :) Daliile le plantez in fiecare an cu speranta ca o sa gasesc locul potrivit si o sa le pot inmulti :)

      Ștergere
  9. Si eu sunt nerabdatoare sa incep lucrul in gradina, dar mai am de asteptat inca o luna. Dar si cand va fi... sa te tii :D

    Crinul imperial e o alegere superba. Multumim ca il impartasesti cu noi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine nu se face pauza mai deloc. Dar si ce satisfactie cand le pun pe toate la punct :) De obicei asta se intampla in preajma Pastelui.

      Crinul imperial e foarte sus in lista plantelor favorite. Am doar o tufa si planuiesc sa il inmultesc. Anul asta am comandat unul nou, Lilium longiflorum, originar din Japonia. Sper sa infloreasca in vara.

      Ștergere