Wikiplayer

sâmbătă, 7 mai 2011

Gradina de legume in Mai


      Florile sint frumoase, dar legumele sint gustoase.
      Ce  se mai petrece in gradinita de legume  ?  Am adunat ultimele  verze, o conopida singuratica si un munte de broccoli. Avem de facut multe salate  !  Am scos prazul ( care nu se vede in poze ), ca sa pregatesc pamintul pentru ardei si vinete. Am mai stropit rosiile cu piatra vinata. Si m-am uitat cu jind la mazare. Sper sa ii mearga bine in continuare, e tare frumoasa.





     In alta ordine de idei, a inflorit visinul pentru prima oara. Visinul adus din Romania, din soiul mostenit din gradina bunicilor. 



    Capsunii sint plini de flori si, deja , au inceput sa se coaca fructele. Incepem  sa  cautam prin frunze.



18 comentarii:

  1. Ce frumusete la tine...noi ne pregatim de Craciun...parca...friiigggg

    RăspundețiȘtergere
  2. Impressive! You have so many vegetables, and they are so healthy....

    RăspundețiȘtergere
  3. Codrina, am avut o saptamina cu muuulta ploaie si, se pare, ca si saptamina urmatoare va fi la fel. Ploaie mocaneasca si din cind in cind rafale. A fost si ceva grindina, noi am scapat razant...
    Ma si mir, cum inca se mai tin rosiile plantate in gradina, ca nu le protejez cu nimic. Astazi, ca e soare, am iesit in gradina, sa curat tot ce a cazut pe jos...multe flori s-au scuturat.Si nici nu infloresc bogat, ca in alti ani !

    RăspundețiȘtergere
  4. Masha, I have vegetables too, in the back of the house. Their are very tasteful.Organic peas and salats and a little bit of everything...

    RăspundețiȘtergere
  5. Sezonul de gradinarit e mai lung la voi. Plantezi legumele in mai multe serii? Ca pe la noi s-au facut pana acum doar ceapa verde, usturoiul verde si spanacul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sezonul de gadinarit e in doua etape aici. Iarna se pun varza , conopida , broccoli, salatile de iarna , sfecla, prazul, usturoiul si ceapa verde. Prin februarie pun mazarea si a doua tura de salata, eventual cartofi, daca am loc. Vara se pun rosii, ardei, vinete, ceapa de vara, fasolea verde, castraveti, pepeni si ce are nevoie de multa caldura. E de lucru mereu in gradina !

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunat.Ce mi-ar place sa pot sta in gradina si iarna.Esti o norocoasa.Spor la treburi in continuare si recolte bogate :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc, Victoria ! Si tu, sa ai in gradina tot ce iti doresti ! Si, sa te bucuri de minunile tale !

    RăspundețiȘtergere
  9. M-am mai apucat odata de comentat, da' de socata ce-am fost vad c-am reusit sa-mi neantizez comentariul :D
    Pentru gradinarul frustrat din mine, care n-a reusit inca sa-si "insurubeze" rasadurile in strat, din cauza ploilor, si-a frigului, si-a vanturilor aiuritoare, roadele gradinii tale sunt pur si simplu incredibile! Ma tot uit la ele si nu ma mai satur!

    RăspundețiȘtergere
  10. Laura, ploua si la mine aproape zilnic, da am apucat sa pun rosiile si ardeii inainte de Paste, cind am avut citeva zile insorite. Ma bucur, ca iti place gradinuta mea. Si nu te descuraja, o sa se indrepte vremea asta nebuna ! Sa speram !

    RăspundețiȘtergere
  11. Toate astea in luna mai?! Am fugit repede sa vad pe unde esti, ca nu-mi venea sa cred ce vad in poze :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Te-am indus in eroare, Daiana ! Scriu in romaneste, dar gradinaresc in Grecia. Totul e mai avansat in gradina. Dar, in vara o sa fie mai greu, cu caldura mare...

    RăspundețiȘtergere
  13. Welcome Dani!
    As is well to remember the goodness of the vegetable garden.
    Wonderful pictures. Beautiful vegetables.
    I send greetings.

    RăspundețiȘtergere