Wikiplayer

marți, 3 mai 2011

Trandafiri de Mai

M-am intors in gradinita mea si ma asteptau trandafirii si aerul parfumat.
A inflorit pentru prima oara " Graham Thomas " singurul meu trandafir englezesc. E plantat in Decembrie si se pare ca s-a aclimatizat foarte bine.


        Apoi  " Sombreuil " ( Tea Rose ), o singura floare deocamdata. Anul trecut nu i-a mers prea bine. Anul asta sper sa vad mai multe flori. 




        Urmatorul trandafir e necunoscut. Am rupt dintr-un gard intr-un sat acum doi ani  doua lujere si s-au prins amindoua.  Are foarte multi boboci pe fiecare tija, ce se deschid pe rind si un parfum placut.





        Inca o necunoscuta dintr-o gradina parasita. Tot cu flori in buchete si tot parfumata. Dar mai gratioasa si cu frunzis dantelat. Nu creste prea inalta si infloreste tot anul.


        Un trandafiras nou, butas primit in noiembrie trecut de la o bunicuta iubitoare de trandafiri. A inflorit in glastra, nici nu l-am plantat inca in gradina.



       Si in final " Fortune's Double Yellow " ( Tea Rose ) la primul spectacol. E primul an de inflorire si ma simt in al noualea cer. Deja are noi vlastari, pe care va inflori in primavara viitoare.











18 comentarii:

  1. Beautiful roses! I don't even need the translation :). I love Fortune's Double Yellow, you are fortunate to have enough room to grow it, the blooms are really unique. Sombreuil is wonderful too, they all are...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce splendori ai in curte! La noi acum apar timid primii boboci. Imi plac teribil trandafirii galbeni si cel pe care il ai e un vis.

    RăspundețiȘtergere
  3. Thank you, Masha ! I love roses and, a compliment from you, it means a lot for me...

    RăspundețiȘtergere
  4. Gabi,trandafirii galbeni sint preferatii mamei si au un loc special in gradina mea. Cel din fotografie e si parfumat. Singurul minus e, ca nu infloreste repetat, dar cind e timpul lui, are mai multe flori decit frunze.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pfuuuui, ce splendoare!Ai mei sunt mai puturosi, nu dau nici macar semne de imboboceala deocamdata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Stefania, o sa le vina rindul, cind ai mei o sa se scuture...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ah, I envy you your Fortune's Double Yellow! I'm going to get that rose one day, as I always fall in love with it all over again each time I see pictures of it. Your photos are lovely! Your pink mystery rose looks like Duchesse de Brabant to me.

    RăspundețiȘtergere
  8. Thank you, Sweetbay !I like your photos very much too ! I have a feeling, that the pink mystery rose will be a tall one... I must search informations on Duchesse de Brabant.

    RăspundețiȘtergere
  9. wow,ce-mi plac.Toti trandafirii sunt superbi

    RăspundețiȘtergere
  10. Victoria, sint trandafiri...de mai !

    RăspundețiȘtergere
  11. Dani, sunt foarte frumosi, sunt cei care i-am plantat acum doi ani?Ma bucur ca pot sa-i admir in fotografii.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mami,ma bucur, ca te-a invatat Ralu, sa comentezi pe blog ! Numai cel alb e plantat acum doi ani, ceilalti sint de anul trecut,fie plantati cu radacina fie butasi.Cel rosu e pus butasul in toamna trecuta, din cei primiti la Drama.

    RăspundețiȘtergere
  13. Woooow! Superbi trandafirii tai!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma bucur, ca iti plac, Daiana ! Sint cele mai perfecte flori....

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce trandafiri frumosi ai! De cate ori vad cate o trimitere la trandafiri in josul paginii din ziua unei noi, actuale postari, dechid si la ei sa ii mai vad. Si imi place combinatia dintre trandafirul cu floare galbena mica si cel cu floarealba, mai mare de langa el din pozele a treia si a patra de sus.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mihaela, sint irezistibili ...
    Cel galben, cu flori mici in buchete, e " Lady Banks " iar cel alb, ce e plantat la un metru distanta, e " Sombreuil ", un trandafir extraordinar, daca se acomodeaza in gradina.
    I-am ales special, fiindca le place caldura.
    In Octombrie i-am tuns pe amindoi, pe " Lady Banks ", chiar ceva mai drastic, fiindca vreau sa o orientez pe verticala, inspre balconul de la etaj. I-am legat pe o pergola noua si acum astept, sa vad cum o sa se comporte la primavara.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce romantic!!!M-ai dat gata... ultimul ...Fortunes......e superb,n-am cuvinte!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Elaine, am o slabiciune pentru ei ... incerc, sa plantez cit mai multi in gradinita mea. Ultimul e foarte parfumat si infloreste extraordinar. Presimt, ca si anul asta va face spectacol ...

    RăspundețiȘtergere