Sint foarte usor de cultivat si cresc fantastic de repede. Ne plac mult de tot. Sint nutritive si se pot prepara in foarte multe feluri. Succes la ciuperci ! Iti urez, sa ai parte de o zi buna si frumoasa !!!
Ce frumoase ciupercuţe. Ce "arhitecturi" minunate ne oferă natura, de la cele mai mici lucruri până la cele mai măreţe. Superbe poze, Dani! Numai bine!
Sint delicate,fine,sensibile.Stau una linga alta sa se protejeze,dar si sa se puna in valoare. Si-mi inchipui ca sint si bune de mincat. Foarte frumoase pozele,felicitari!
extraordinar! tu nu incetezi sa ne uimesti, Dani! da-ne si detalii, de unde ati luat "semintele" (nu stiu cum se numesc la ciuperci), in ce mediu de cultura le-ati crescut, unde, de cata vreme ...
Cristina, e foarte simplu ! Sotul meu a cumparat in urma cu vreo luna si jumatate doi baloti gata inoculati. I-am pus in subsol, unde au lumina filtrata si e cald. Udam, mai bine zis stropim cu apa la doua zile si ciupercile isi vad de treaba. Duminica trecuta am recoltat prima tura ( 3 manunchiuri = 1,3 kg ). In citeva zile, deja urmeaza tura a doua.
Eu am lesinat de jumate, sunt miceliile pe care le-ai comandat tu mai demult? Am vazut si eu in cataloagele de gradina dar nu am aflat impresii despre cum se comporta. Pozele sunt bestiale!!! Pupici!
Vasi, de data asta n-am fost eu cu initiativa. Sotul meu s-a dus, sa-mi ia pamint de rasaduri si a colectionat balotii de ciuperci. Se vind la pepiniere. Si sint fantastic de usor de cultivat. Ne topim dupa ele - cei mici le controleaza zilnic si ne dau raportul. Se schimba asa de repede ... Te sarut !
Ne-am distrat grozav, cu fotografiatul, in timp ce pregateam masa de prinz ... Sint crescute pe baloti gata inoculati, Corina. E isprava sotului meu. Eu stropesc rasadurile de rosii si ardei, el stropeste ciupercile. Fiecare, cu jucaria lui. Sint bureti de fag si inca un soi, pe care scrie " ciuperca aurie ", tot ceva ce creste pe lemn. In baloti e rumegus amestecat cu paie.
Sint adorabile, ca niste decoratiuni in casa papusilor. Poate va aduc in vara si voua, sa se distreze tata cu ele. Miine facem muraturi dupa reteta lui. Va sarutam si va imbratisam, cu mult drag !
Neviem, ako sa volajú tie druhé huby, ale na prvých troch obrázkoch máš hlivu ustricovú, ktorú chodím kupovať na trh a máme ju radi. Možno nám do ďalšieho článku pripravíš aj nejaké recepty, ktoré nepoznám :-)
Dá sa zbierať aj v lese, ale ja som ešte nemala to šťastie, aby som našla hlivu. Mám kamaráta, ktorý má svoje tajné miesta, kam chodí na hlivu do lesa. A môj brat tak isto :-)
Ce se vede in spate, e o bisericuta alb-albastra de ceramica. O folosesc pe post de candela si e mereu acolo, sub pervaz. In ea, aprind o luminare, in zilele de sarbatoare ... S-a potrivit cu ciupercutele fragede.
Aaaa, multumesc mult pentru aprecieri ! Trebuia, sa le pun in valoare. Si am descoperit, ca-mi place sa fotografiez ciuperci. O seara frumoasa de miercuri !
Pleurotusul l-am recunoscut, mancam si noi asa ceva. Daca sunt mari, le fac pane, daca nu, le folosesc in amestec cu alte ciuperci la paste cu ciuperci sau cu oua pentru umplut clatite, de dat la cuptor...yummy...Pe cele galbene nu le stiu. Pozele le fac insa o buna imagine!
Noi ii facem la grill sau pe carbuni, pensulati cu ulei de masline si stropiti cu lamiie. A doua varianta e escalop sau snitele natur cu ciuperci. Apoi in omlete si placinte. Si rulouri umplute cu ciuperci ... Acum pot incerca diferite retete. Am materie prima din belsug. Cele galbene sint foarte asemanatoare, doar ceva mai diafane. Cresc mai incet si asta-i bine, ca nu se matureaza toata recolta deodata. Numai bine, Soimule !!!
Ce frumooosss.Si din ce scrii pe la comentarii sunt si usor de ingrijit.Eu ma gandeam sa comand dar nu eram prea sigura.dar acum,ca am vazut la tine,ma bate gandul serios. Sa aveti pofta :)
Nu-i greu deloc. Nu facem altceva, decit sa udam. Si e grozav, sa ai ceva de cules, cind afara nu creste nimic. Sint foarte buni si le plac si copiilor. Numai bine, Victoria !
Si frumoase si bune!!! Ai imbinat perfect utilul cu placutul !!! La mine citiva ani la rind a crescut pleurotus pe un bustean de nuc. Apoi au disparut. Acumca le-am vazut la tine,stau si ma intreb daca n-or fi si la noi astfel de baloti. Trebuie musai sa ma interesez. Dani,daca te podidesc si-s muulte,poti pune in congelator si ai si pentru cind n-or mai creste. Recolta bogata !!!!
Sint foarte comestibile, Zazuza. Am facut doua ture de bureti prajiti pe carbuni, cu ulei de masline si suc de lamiie (garnitura la cirnati fripti pe furculita si cartofi copti in spuza). Am imbunatatit compozitia unui sufleu de macaroane cu carne de pui fiarta in sos de vin rosu. Am facut o tocanita, cum facea strabunica - ciuperci, ceapa, lapte, smintina, faina si patrunjel. Si urmeaza o reteta descoperita ieri, cu ciuperci fierte intr-un fel de saramura si conservate in ulei. Restul merge la congelator. Plus, ca am de incercat o reteta de pate de ciuperci, numai timp sa am ...
Ce frumoase sunt!!!Primele sunt pleurototus?Cele galbui cum se numesc? Sa faci si o ciorbita acrita cu bors din ciuperci, e o bunatate.Sau o ciorbita in care in loc de burta pui ciuperci.Tot ce trebuie ca la ciorba de burta:usturoi,smantana, otet...Numai bine.
Manuela, tot pleurotus sint si cele galbene. Bors nu stiu sa fac, in Banat nu se gateste cu bors. De acrit folosesc lamiie si zeama de varza acra sau otet de mere. Ciorba de ciuperci inca n-am incercat, e pe lista. O seara frumoasa !
Acasa le culegeam direct de pe trunchiul fagilor din padure ... aici nu m-am familiarizat cu ciupercile din salbaticie. E mai sigur, sa le cultiv ... Sint frumusele, mai ales in prima faza, inainte de maturare. Numai bune, de pozat :)
Cat sunt de frumoase si cat de fericiti trebuie sa fiti ca puteti cultiva voi asemenea minunatii .Eu deocamdata ma bucur de ele culegandu-le din padure : http://catkitchen.wordpress.com/2012/05/22/buretii-de-fag-m-au-facut-fericita/ , http://catkitchen.wordpress.com/2012/10/13/frumoasele-craite/ , insa cand ne vom muta la casa vrem si noi sa cultivam ciuperci , iar daca nu te deranjeaza iti voi cere multe sfaturi !! :) O seara minunata !!
Sunt grozave, daaa :) Si sa nu crezi, ca suntem specialisti in ciuperci, am cumparat balotii de gata si doar am udat constiincios. Dar tu intreaba-ma si eu o sa incerc sa te lamuresc :) Iti urez, din inima, sa va mutati la casuta voastra ! Maine o sa citesc ce-ai postat despte ciupercute. Buretii de fag imi plac enorm murati, am facut si aici in Grecia din recolta proprie, dupa reteta tatei. Craitele-mi lipsesc, n-am reusit sa le depistez pe piata locala ... visez sa merg intr-o toamna la cules de ciuperci cu oameni ce cunosc buretii din zona ... O seara frumoasa si o zi buna maine !!!
Zau daca stiu, cum se cheama in engleza'. Poate ca la voi se cultiva altfel ... Daca ajung la magazin, ma uit sa vad ce scrie pe eticheta. Anul asta n-avem ciuperci ...
Nu am reușit să-mi dau seama. Chiar sunt ciuperci ? Adevărate ? Arată ca niște bibelouri fine ! :)
RăspundețiȘtergereSă ai zile frumoase, Dani !
Da, sint ciuperci, cultivate de noi, doar ca cele galbioare sint mititele ...
ȘtergereO zi frumoasa de miercuri, Zina !
superbe fotografii! câte detalii, câta finete! ce culori... parca simt mirosul ciupercilor proaspete! hmmmmm...
RăspundețiȘtergereHappy WW! :)
A fost o placere, sa le fotografiez. Sint foarte fotogenice. Mirosul e de padure uda, de scoarta de copac ...
ȘtergereO zi minunata, Carmen !
cipercutele galbioare sunt pur si simplu un poem....
RăspundețiȘtergeresunt minunat de fragede si frumoase...
Ah, da, sint parca iesite dintr-o poveste cu zine si spiridusi ...
ȘtergereMinunat! Am vazut si eu de curand o tehnica de cultivare si am sa o incerc pentru ca ador ciupercile! Minunat! O seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereSint foarte usor de cultivat si cresc fantastic de repede. Ne plac mult de tot. Sint nutritive si se pot prepara in foarte multe feluri.
ȘtergereSucces la ciuperci ! Iti urez, sa ai parte de o zi buna si frumoasa !!!
Ce frumoase ciupercuţe. Ce "arhitecturi" minunate ne oferă natura, de la cele mai mici lucruri până la cele mai măreţe.
RăspundețiȘtergereSuperbe poze, Dani!
Numai bine!
Asa-i, ca sint impresionante ? E o placere, sa le vad cum cresc ...
ȘtergereMa bucur, ca ti-au placut, Alex !
Ce faine sunt:) E ca si cum as vrea sa le culeg din fotografie.
RăspundețiȘtergereSa ai o noapte linistita!
Multumesc, Tudor ! Sint irezistibile !
ȘtergereNumai bine !
Inedită colecţie de ciuperci.
RăspundețiȘtergereSint delicate,fine,sensibile.Stau una linga alta sa se protejeze,dar si sa se puna in valoare.
ȘtergereSi-mi inchipui ca sint si bune de mincat.
Foarte frumoase pozele,felicitari!
imi aduc aminte de verile copilariei cind alergam prin paduri si gaseam galbiori frumosi pititi sub frunze..f frumos
ȘtergereAbbilbal, multumesc !
ȘtergereFosile, da sint comestibile. E prima data, ca incercam, sa crestem ciupercute si ne minunam zilnic de ele. O zi buna !!!
ȘtergereKarma Police, multumesc ! Si mie imi amintesc de excursiile de toamna, cind gaseam bureti pe trunchiurile fagilor ...
ȘtergereDANI bardzo lubię Twoje śliczne zdjęcia. Grzyby ładnie wyglądają. Ciekawe, czy smakują jak nasze kurki :-). Pozdrawiam. *** DANI Μου αρέσει πολύ όμορφη εικόνα σας. Μανιτάρια φαίνονται καλά. Αναρωτιέμαι αν δοκιμάσετε ως στρόφιγγες μας :-). Δικός σου.
RăspundețiȘtergereGiga, sint si frumoase si gustoase. Si ies minunat in poze.
ȘtergereTe imbratisez !!!
Pozdrawiam !!!
bogata recolta...sigur nu sut otravitoare?!
RăspundețiȘtergerePrimele sint Pleurotus. Cele galbene difera, dar sint tot ciuperci ce cresc pe copaci. Ne-am lins pe degete ...
ȘtergereEle sunt reale, dar pozele par SF:). O zi minunata iti doresc!
RăspundețiȘtergereTrebuia sa le prezint frumos, prea mi-e drag de ele !
ȘtergereO zi linistita si optimista, Robert !
sunt doar subiect foto sau vor fi si mancate?
RăspundețiȘtergereCele din primele poze le-am facut pe carbuni, cu ulei de masline si suc de lamiie. Urmeaza citeva borcane de muraturi si-o tocanita cu smintina.
Ștergerece frumoase sunt! parcă-s flori!
RăspundețiȘtergereo zi minunată!
In lipsa florilor, avem ciuperci. Ma bucur, ca iti plac !
ȘtergereNumai bine, Asia !
Bună DANI!
RăspundețiȘtergereWow cât sunt de frumoase și fragile!
O zi excelentă îți doresc!
Cu drag te îmbrățișez!
Elena, multumesc ! O zi reusita, cu zimbete si voie buna !
ȘtergereParcă-s pictate... Superbe imaginile!
RăspundețiȘtergereZi de miercuri frumoasă vă doresc! :)
Sara, pe mine ma duc cu gindul la povesti cu zine, la lumi fantastice si paduri uitate de vreme ...
ȘtergereO seara minunata, draga mea !
extraordinar! tu nu incetezi sa ne uimesti, Dani! da-ne si detalii, de unde ati luat "semintele" (nu stiu cum se numesc la ciuperci), in ce mediu de cultura le-ati crescut, unde, de cata vreme ...
RăspundețiȘtergereCristina, e foarte simplu ! Sotul meu a cumparat in urma cu vreo luna si jumatate doi baloti gata inoculati. I-am pus in subsol, unde au lumina filtrata si e cald. Udam, mai bine zis stropim cu apa la doua zile si ciupercile isi vad de treaba. Duminica trecuta am recoltat prima tura ( 3 manunchiuri = 1,3 kg ). In citeva zile, deja urmeaza tura a doua.
ȘtergereEu am lesinat de jumate, sunt miceliile pe care le-ai comandat tu mai demult?
RăspundețiȘtergereAm vazut si eu in cataloagele de gradina dar nu am aflat impresii despre cum se comporta.
Pozele sunt bestiale!!! Pupici!
Vasi, de data asta n-am fost eu cu initiativa. Sotul meu s-a dus, sa-mi ia pamint de rasaduri si a colectionat balotii de ciuperci. Se vind la pepiniere. Si sint fantastic de usor de cultivat.
ȘtergereNe topim dupa ele - cei mici le controleaza zilnic si ne dau raportul. Se schimba asa de repede ...
Te sarut !
Very nice photos.
RăspundețiȘtergereRegards and best wishes
Tatjana, thank you so much !!! Have a wonderful day !!!
Ștergerebraaavooo..cultivati ciuperci ? supeeerr ...o sa iasa o mancaricaaaa...
RăspundețiȘtergereIn premiera, Coco !
ȘtergereNoroc, ca se pot prepara in foarte multe feluri, inclusiv muraturi, care imi plac la nebunie.
Jos palaria, extraordinar Si pozele, si fapta in sine.
RăspundețiȘtergereAi inoculat tu sau ai luat substrat cata inoculat? Daca ai inoculat, ce tip de miceliu ai luat?
Ne-am distrat grozav, cu fotografiatul, in timp ce pregateam masa de prinz ...
ȘtergereSint crescute pe baloti gata inoculati, Corina. E isprava sotului meu. Eu stropesc rasadurile de rosii si ardei, el stropeste ciupercile. Fiecare, cu jucaria lui.
Sint bureti de fag si inca un soi, pe care scrie " ciuperca aurie ", tot ceva ce creste pe lemn. In baloti e rumegus amestecat cu paie.
Frumoase frumoase, dar si gustoaase.
RăspundețiȘtergereO zi buna.
O, daaa, delicate delicatese !
ȘtergereNumai bine, Costin !
PS - Sper, sa reusesc, sa postez duminica viitoare la tine. Ultima oara, a fost imposibil.
Templu de galben diafan la care se închină privirea.
RăspundețiȘtergereMinunat ca de fiecare dată, Dani.
Happy WW!
Serenella
Palate filigranate ... scarite, trompete ... rotunjimi matasoase ...
ȘtergereO seara calda si plina de vise !
Ce lume frumoasa si luminoasa, nici n-ai crede! Superbe! :)
RăspundețiȘtergereSi eu ma tot mir, ce frumoase-s, Mirela. Merci de vizita !
ȘtergereCe frumoase sunt!Ma uimesti cu postarile tale.Te imbratisez cu drag,as vrea sa le vad mai de aproape!!
RăspundețiȘtergereSint adorabile, ca niste decoratiuni in casa papusilor. Poate va aduc in vara si voua, sa se distreze tata cu ele. Miine facem muraturi dupa reteta lui.
ȘtergereVa sarutam si va imbratisam, cu mult drag !
Chiar sunt fotogenice! Cred ca ies niste preparate delicioase din ele! :)
RăspundețiȘtergereZi frumoasa!
Delicioase, da !!! O seara frumoasa !
ȘtergereWhat a beautiful harvest!
RăspundețiȘtergereThe only harvest in February ...
ȘtergereHave a lovely evening, Sweetbay !
σαν κεικάκια φαίνονται αρχικά!!!
RăspundețiȘtergereΜικρά ντόνατς ... για νεράιδες ...
ȘtergereMerci !
RăspundețiȘtergereNeviem, ako sa volajú tie druhé huby, ale na prvých troch obrázkoch máš hlivu ustricovú, ktorú chodím kupovať na trh a máme ju radi. Možno nám do ďalšieho článku pripravíš aj nejaké recepty, ktoré nepoznám :-)
RăspundețiȘtergereAj mi sme hlivu ustricovu kupovali do teraz. V Rumunsku, pre 20 rokov sme zbierali take huby v lese ... Napisem recepty. Dobry vecer !
ȘtergereDá sa zbierať aj v lese, ale ja som ešte nemala to šťastie, aby som našla hlivu. Mám kamaráta, ktorý má svoje tajné miesta, kam chodí na hlivu do lesa. A môj brat tak isto :-)
ȘtergereCel mai mult mi-a placut cum ai plasat castelul in fundal, inclusiv jocul de culori.:)
RăspundețiȘtergereCe se vede in spate, e o bisericuta alb-albastra de ceramica. O folosesc pe post de candela si e mereu acolo, sub pervaz. In ea, aprind o luminare, in zilele de sarbatoare ... S-a potrivit cu ciupercutele fragede.
ȘtergereFelicitări atât pentru prima recoltă cât și pentru felul ingenios cum le-ai aranjat și fotografiat.
RăspundețiȘtergereÎntr-adevăr o reușită deosebită !
Aaaa, multumesc mult pentru aprecieri ! Trebuia, sa le pun in valoare. Si am descoperit, ca-mi place sa fotografiez ciuperci.
ȘtergereO seara frumoasa de miercuri !
Pleurotusul l-am recunoscut, mancam si noi asa ceva. Daca sunt mari, le fac pane, daca nu, le folosesc in amestec cu alte ciuperci la paste cu ciuperci sau cu oua pentru umplut clatite, de dat la cuptor...yummy...Pe cele galbene nu le stiu. Pozele le fac insa o buna imagine!
RăspundețiȘtergereNoi ii facem la grill sau pe carbuni, pensulati cu ulei de masline si stropiti cu lamiie. A doua varianta e escalop sau snitele natur cu ciuperci. Apoi in omlete si placinte. Si rulouri umplute cu ciuperci ...
ȘtergereAcum pot incerca diferite retete. Am materie prima din belsug.
Cele galbene sint foarte asemanatoare, doar ceva mai diafane. Cresc mai incet si asta-i bine, ca nu se matureaza toata recolta deodata.
Numai bine, Soimule !!!
ce ar merge o salata de ciuperci...mmmm
RăspundețiȘtergereDa, Cypy, e o idee buna ! Multumesc !
ȘtergereBuna idee, si iarna cand altceva nu prea creste tu ai recolte din propria curte/casa.Sunt si fotogenice :).
RăspundețiȘtergereO, da, nesperata a fost recolta asta. Cred, ca de-acum incolo, o sa intre in rutina. Ciupercute, palariute ...
ȘtergereDani, this is a wonderful image.
RăspundețiȘtergereSuch fantastic detail you have captured!
Thank you, Lisa !
ȘtergereYour photo's are spectaculair. Are you going to eat them?
RăspundețiȘtergereWarm wishes
Marijke
Yes, we already eat the first mushrooms. They are growing soooo fast !
ȘtergereHugs, Marijke !
Ce frumoase sunr si cat de frumos le-ai prins in poza, in lumina perfecta! Superb! Parca imi pare rau ca trebuie mancate ...
RăspundețiȘtergereSint frumoase, da, dar trebuie culese, altfel se ofilesc si e pacat ...
ȘtergereBine, ca exista aparatul foto !
Niste frumuseti pe care nu prea te induri sa le mananci! Le-ai surprins foarte bine! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc, Lolita ! Efemere dar cu atit mai frumoase ...
Ștergereuimitor! natura te lasa fara cuvinte!
RăspundețiȘtergereAsa-i. E un maestru cu o experienta foarte vasta ...
ȘtergereAm o slabiciune pentru ciuperci...mmmm
RăspundețiȘtergeresi nu ma mai satur sa le admir.
Sa stii, ca au fost foarte admirate si in farfurie :)
ȘtergereNumai bine, Iulisa !
Foarte frumos! Nu prea mai ramane loc de alte cuvinte.
RăspundețiȘtergereMerci, Sorin ! :) :) :)
ȘtergereSo pretty an I bet tasty too. Lovely harvest.
RăspundețiȘtergereVery tasty, Diana ! Clean and easy to cook.
ȘtergereAbsolut minunate,parca sunt din povesti.O seara buna.
RăspundețiȘtergereDa, ciupercute din poveste ... O seara minunata !
ȘtergereCe frumooosss.Si din ce scrii pe la comentarii sunt si usor de ingrijit.Eu ma gandeam sa comand dar nu eram prea sigura.dar acum,ca am vazut la tine,ma bate gandul serios.
RăspundețiȘtergereSa aveti pofta :)
Nu-i greu deloc. Nu facem altceva, decit sa udam. Si e grozav, sa ai ceva de cules, cind afara nu creste nimic. Sint foarte buni si le plac si copiilor.
ȘtergereNumai bine, Victoria !
Si frumoase si bune!!! Ai imbinat perfect utilul cu placutul !!! La mine citiva ani la rind a crescut pleurotus pe un bustean de nuc. Apoi au disparut. Acumca le-am vazut la tine,stau si ma intreb daca n-or fi si la noi astfel de baloti. Trebuie musai sa ma interesez. Dani,daca te podidesc si-s muulte,poti pune in congelator si ai si pentru cind n-or mai creste.
RăspundețiȘtergereRecolta bogata !!!!
Merci, Gabi ! Am pus la frigider si vreau sa fac zilele astea si niste conserve. Au iesit cam 3 kg din prima tura. Sper, sa rasara si altele ...
Ștergerece minunatie! ca o posesoare de blog culinar te intreb: ce-ai facut bun din ele? sau nu-s comestibile? ;))
RăspundețiȘtergereSint foarte comestibile, Zazuza.
ȘtergereAm facut doua ture de bureti prajiti pe carbuni, cu ulei de masline si suc de lamiie (garnitura la cirnati fripti pe furculita si cartofi copti in spuza).
Am imbunatatit compozitia unui sufleu de macaroane cu carne de pui fiarta in sos de vin rosu.
Am facut o tocanita, cum facea strabunica - ciuperci, ceapa, lapte, smintina, faina si patrunjel.
Si urmeaza o reteta descoperita ieri, cu ciuperci fierte intr-un fel de saramura si conservate in ulei. Restul merge la congelator.
Plus, ca am de incercat o reteta de pate de ciuperci, numai timp sa am ...
Da, umbrelute etajate ... :)
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunt!!!Primele sunt pleurototus?Cele galbui cum se numesc?
RăspundețiȘtergereSa faci si o ciorbita acrita cu bors din ciuperci, e o bunatate.Sau o ciorbita in care in loc de burta pui ciuperci.Tot ce trebuie ca la ciorba de burta:usturoi,smantana, otet...Numai bine.
Manuela, tot pleurotus sint si cele galbene. Bors nu stiu sa fac, in Banat nu se gateste cu bors. De acrit folosesc lamiie si zeama de varza acra sau otet de mere. Ciorba de ciuperci inca n-am incercat, e pe lista.
ȘtergereO seara frumoasa !
In loc de bors poti folosi lamaie.Iese la fel de buna.Pofta buna la ciuperci:))
ȘtergereMultumesc, Manuela !
ȘtergereAsemenea bunătăţi n-am văzut pe aici nici măcar în magazine... :)
RăspundețiȘtergereAcasa le culegeam direct de pe trunchiul fagilor din padure ... aici nu m-am familiarizat cu ciupercile din salbaticie. E mai sigur, sa le cultiv ...
ȘtergereSint frumusele, mai ales in prima faza, inainte de maturare. Numai bune, de pozat :)
Cat sunt de frumoase si cat de fericiti trebuie sa fiti ca puteti cultiva voi asemenea minunatii .Eu deocamdata ma bucur de ele culegandu-le din padure : http://catkitchen.wordpress.com/2012/05/22/buretii-de-fag-m-au-facut-fericita/ , http://catkitchen.wordpress.com/2012/10/13/frumoasele-craite/ , insa cand ne vom muta la casa vrem si noi sa cultivam ciuperci , iar daca nu te deranjeaza iti voi cere multe sfaturi !! :)
RăspundețiȘtergereO seara minunata !!
Sunt grozave, daaa :) Si sa nu crezi, ca suntem specialisti in ciuperci, am cumparat balotii de gata si doar am udat constiincios. Dar tu intreaba-ma si eu o sa incerc sa te lamuresc :)
ȘtergereIti urez, din inima, sa va mutati la casuta voastra !
Maine o sa citesc ce-ai postat despte ciupercute. Buretii de fag imi plac enorm murati, am facut si aici in Grecia din recolta proprie, dupa reteta tatei. Craitele-mi lipsesc, n-am reusit sa le depistez pe piata locala ... visez sa merg intr-o toamna la cules de ciuperci cu oameni ce cunosc buretii din zona ...
O seara frumoasa si o zi buna maine !!!
Te rog, poti sa-mi spui o denumire in engleza a balotilor aia sau sunt grecesti? Trebuie sa dau de ei pe undeva. (e cu "must") :)
RăspundețiȘtergerecititorul de noapte :)
Zau daca stiu, cum se cheama in engleza'. Poate ca la voi se cultiva altfel ... Daca ajung la magazin, ma uit sa vad ce scrie pe eticheta. Anul asta n-avem ciuperci ...
ȘtergereDaca afli, da un semn, te rog! am "googalit" fara rezultat. Merci!
RăspundețiȘtergereO sa caut si eu ...
ȘtergereMultumesc!
RăspundețiȘtergereBuna Dani ! De unde pot lua si eu spori de bureti de fag? Si pasi ce trebuie urmati pana la culegere lor . O zi buna si astept raspuns
RăspundețiȘtergereBuna, Danut ! Daca as stii, ti-as spune, dar eu iau balotii gata insamantati de la pepiniera, n-am cumparat niciodata spori.
ȘtergereToate cele bune !