Wikiplayer

marți, 2 iulie 2013

La zi

  Ce-am mai facut ... 
  Am umplut multe borcane cu dulceata si marmelada de visine, am pus de-o visinata, am portionat fructe la congelator pentru prajituri si inghetata, am fiert rosii, am scos cartofii si am gatit primele umpluturi si salata de vinete. Buchetele de maghiran si levantica stau aninate in bucatarie iar semintele incep sa se adune in sticlute si cutiute ... Capsunii ne-au cadorisit cu un bol de fructe intarziate ... 
  Pe masa din salon, intr-o farfurie de ceramica verde, se inmultesc scoicile, melcisorii si pietricelele netede ce invariabil ne insotesc acasa dupa incursiunile la mare ...  
  Ati privit luna plina rasarind acum o saptamana  ?  


34 de comentarii:

  1. Wonderful photograph, such a view is staying in the memory:) Greetings

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreau si eu la tine în bucatarie, promit ca stau cuminte si doar ma "îmbat" de la parfumuri!
    Ce senzatie de fericire...... :))
    pup, zi faina Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine-ar fi sa poti veni, m-as bucura de oaspeti ... Intr-adevar mirosea divin de la dulceata de visine iar levantica tinea isonul :) O zi frumoasa, Minnie ! Te sarut !

      Ștergere
  3. Îmi place vara la tine, Dani.
    Îmi place atmosfera pe care o creezi aici.

    La mine e mai haoes anul ăsta - cu bebelusă care devine fetiță, nopți nedormite, un băiețel care o vrea și el pe mami și timp puțin de grădinărit și de bloggerit, dar vremurile se mai schimbă :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am trecut si eu prin asta, Ioana ... fiecare varsta isi are greutatile ei. Va fi mai usor cand copii vor fi mai marisori si independenti.
      Suntem extrem de norocosi, ca baietii pot sta la bunici cateva saptamani in vacanta mare. E asa de lejer, sa ne vedem de treburi :) Plus, ca am gatit o singura data de cand am venit din Romania, in rest salatele au fost la inaltime :) Ma uit mai putin la ceas, mergem rareori la cumparaturi, e bineee ... e vara si ritmurile zilnice-s mai relaxate. Incerc sa va transmit asta si voua. Pe mine ma ajuta sa citesc despre ganduri linistite, despre micile bucurii ale vietii si in ideea asta scriu aici :)
      Curaj !

      Ștergere
    2. Mersi!
      Da, aștept vremurile în care vor fi mai independeți, dar mă bucur și de astea :)

      Ștergere
  4. Ce harnica ai fost, Dani! Pe masura ce am ramas mai putini in casa, am renuntat la gemuri, dulceturi si alte conserve. Caldura ne indeamna la somnul de dupa-amiaza si calculatorul ma tine langa el pentru planurile de vacanta...adica dupa ce revenim de la cabana:) E bine ca la voi si weekendurile pot fi vacanta, datorita...geografiei. La noi, orice e mai departe. Dar e bine si asa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut visine de acasa si ne-am pus pe treaba :) Seara pe racoare, ziua e mult prea cald. Iar sambata am facut prima excursie in Lefkada, nu-mi venea sa mai plec acasa ... noroc, ca vara acum incepe si o sa mai avem ocazia sa ajungem pe plajele insulei albe ... printre picaturi :)

      Ștergere
    2. Lefkada imi place tare mult dar anul asta doar voi trece prin apropierea ei...Planul de vacanta e gata si nu mai am rabdare. Sambata, 7 septembrie, poposim o noapte mai aproape de tine, la Ioannina.

      Ștergere
    3. O sa aveti alte locuri frumoase de vazut, Adriana, Peloponezul e minunat :)
      In 7 septembrie ... atunci poate reusim sa ne vedem pe drumul de intoarcere, venind dinspre Patra o sa treceti pe-aproape de noi. Vom fi acasa doar in 10 septembrie, cu o zi inainte o sa ne intoarcem din insule. Si la noi planurile-s facute deja de-o luna si visez cu ochii deschisi la plaje cu apa de clestar ...

      Ștergere
    4. Va doresc o vacanta de vis! Unde mergeti? Noi nu ne mai intoarcem pe acolo, ci pe autostrada Atena-Salonic, realizam un fel de circuit. Cazarile noastre in Peloponez vor fi la Marathoupoli, Mavrouvouni si Tolo, ca sa putem vedea locurile importante din Messinia (Methoni, Koroni, Pylos, si evident plajele: Voidokilia, Gialova, Finikounda, etc.), Lakonia (Monemvasia, Geraki, Mystras, Gytheio) si Argolida Nafplio, Epidaur, Mycene). Vreo 2 zile vom vizita si Mani. Lasam pe altadata celelalte provincii. Avem cate 2 opriri intermediare, la dus si la intors (Veles si Ioannina si Olympic Beach si Nis), noi neputand sa facem tot drumul dintr-o bucata:)

      Ștergere
    5. Multumesc, Adriana !!!
      O sa mergem in Cicladele mici, e un complex de insule acolo, intre Naxos si Amorgos, se cheama Koufonissia.Nu-i mare lucru de vazut acolo, doar marea, soarele si tarmurile scobite de vant ... nici macar masina n-o vom lua cu noi, plajele sunt foarte aproape, insula e mica, eventual o sa inchiriem niste biciclete :) Relax total :)
      Tu ti-ai propus sa vezi o multime de locuri in Peloponez, pe care eu le-am vazut in decursul multor ani :) E un tur de forta. Cea mai frumoasa plaja e la Voidokilia ... Monemvasia si Mycene sunt inca pe lista dorintelor mele, pe-acolo inca n-am fost ... Mystras e fabulos, la Gytheio imi amintesc o dupa-amiaza superba mancand peste proaspat pe ponton ... la Nafplio au o inghetata extraordinara si oraselul e de poveste ... iar Mani singura merita o saptamana ... Mi-a ramas in suflet dorinta de a urca o data pe Taiget, muntele sacru ... sunt atatea de vazut ... Va doresc, sa petreceti minunat si sa va intoarceti cu cele mai frumoase amintiri !
      Imi pare rau, ca nu se incruciseaza drumurile noastre. Dar o sa urmaresc pas cu pas povestea concediului pe blog :)

      Ștergere
    6. Cred ca si voi veti petrece timpul bine si cu folos.

      Stiu ca sunt multe obiectivele dar eu nu stiu cand si cat timp voi mai putea calatori asa ca, consider calatoria asta ca pe o initiere - indelung asteptata -in tainele Peloponezului. Cu alte cuvinte, daca voi putea sa ma mai intorc, voi sti cam pe unde as vrea sa poposesc mai mult. Cred ca Mani imi va placea cel mai mult, ramane de vazut daca anticiparea mea e justa:) Pentru tine e mult mai usor: esti acolo, o poti lua cu incetul, ai timp sa savurezi. Despre Voidokilia am citit mai intai la tine pe blog:), de aceea am decis o cazare in zona.

      Adevarul e ca mi-ar fi placut sa stau cel putin o luna in Peloponez. Ma gandesc la satele de munte de acolo care sunt foarte speciale...Poate ma ajuta Dumnezeu si mai ajung macar o data pe acolo (am gasit deja destinatia pentru anul viitor: Evia).

      Si sa nu uit Elafonissos, unde mi-ar fi placut sa merg.

      Deocamdata mi-am listat toata informatia si impreuna cu 3 carti le voi lua cu mine la Garda, la cabana. Acolo voi mai visa doua luni...

      Ștergere
    7. Ai dreptate, Adriana, sunt asa de multe de vazut ... eu sunt aici si tot mi se pare ca niciodata n-o sa pot cuprinde toata frumusetea.
      Elafonissos ... insula cerbilor ... si eu mi-as dori sa o vad, sotul meu are amintiri frumoase de-acolo ... mergea cu un unchi de-al lui la pescuit.Iar Evia e minunata, buna alegere pentru concediul de anul viitor :) Are plaje foarte frumoase si niste trasee montane deosebite. Iti doresc din inima, sa poti calatori multi ani de-acum incolo acolo unde iti doresti !!!
      Vise placute !!!

      Ștergere
  5. Mmm, imbietor parfum la tine in bucatarie , dar sa stii ca si la mine este la fel , iubesc plantele aromate ! Am in gradina cimbru, leustean, marar, patrunjel, rozmarin , salvie, menta, levantica, pelin si busuioc. Si eu am inceput sa usuc din ele. Ti-am mai trimis niste poze, nu stiu daca le-ai primit . Draga mea, sa ai spor la dulceturi si la ce mai faci tu bun, asteptam sa savuram imaginile ! Pup ! Dana B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plantele aromatice sunt un must in bucatarie, daa :) Eu mai pun si la congelator ( marar si patrunjel ) dar imi place mult sa le usuc pe celelalte si sa le dau diverse intrebuintari.
      Am primit pozele. Minunate. Nu stiu de ce nu iti faci blog, Dana, ai material acolo pentru o luna :) Asa le-ar putea admira mai multa lume si chiar ca merita. Faceti treaba buna acolo :)
      Merci de urari si iti urez si eu la fel, spor in toate ! Te imbratisez !

      Ștergere
  6. Suna delicios, am citit si eu reteta de umpluturi si cat de curand sper sa o incerc si eu din legumele care se fac in gradina. Frumoasa fotografie, cu ocazia asta am vazut si luna plina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o reteta clasica de vara ce se mananca si rece. Sper sa-ti iasa bine :) Luna plina era cu mult mai frumoasa decat am fotografiat-o eu :)

      Ștergere
  7. Am uitat sa-ti spun ca am privit luna in toata splendoarea ei. Te-ai gandit vreodata ca poate privesti luna in acelasi timp cu cei dragi care sunt departe de tine ? Dana B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai dreptate, privim luna mereu si gandurile noastre se impletesc in jurul ei ... imi e foarte draga ...

      Ștergere
  8. si eu am facut sirop de menta si de visine...cam atat..dar ma straduiesc :)

    RăspundețiȘtergere
  9. asa cum te stiu: bine organizata si harnicuta! pana acum visine am avut si noi - ceva mai multe... iti doresc o saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu fac in fiecare an aceleasi dulceturi, anul trecut am avut de capsune si de prune, anul asta au fost multe visine ... Dar a fost pentru prima data, ca am facut marmelada de visine. Ma bucur, sa incerc retete noi. Unele reusesc, altele nu, incercarea conteaza :)
      Numai bine, draga mea !!!

      Ștergere
  10. Księżyc w pełni ładnie wygląda na tle nieba i gór. Ja tylko truskawki mam w nadmiarze i mrożę. Inne owoce nie są dojrzałe. Pozdrawiam i buziak.
    Luna plina arata frumos pe fundal de cer și munți. Am doar căpșuni din abundență și îngheț. Alte fructe sunt coapte. Îi salut și sărut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luna plina din serile de vara are un farmec aparte ... In curand o sa apara si alte fructe in gradina ta. Iti urez zile insorite, draga mea Giga !!! Pozdrawiam i buziak !!!

      Ștergere
  11. Si šikovná a usilovná gazdinka :-)Ja nezaváram, lebo nemám čo. Práve som prišla z mesta, kde som videla čerešne po 5 eur za kilo. Neskutočne drahé.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dakujem, Danka ! Mala som visne aj ceresne s Rumunska, nemisela som kupovat :) Ale hadam na placu sa predavaju ceresne po 3 euro za kilo ...

      Ștergere
  12. You did a lot work, cooking, baking. And what a beautiful shot of the moon.
    Have a wonderful day Dani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. That's why I have no photos with the garden :) Thank you, Marijke ! Have a lovely day too :)

      Ștergere
  13. Ce harnicuta ai fost !!!! Bravoooo !!!
    Si eu am facut pana acum : dulceata de visine , cirese, coacaze negre , jeleu de coacaze rosii , sirop de muguri , visine si soc ... ioi , si nici nu mai stiu cate .Mai putin si nu mai am loc in camara .
    Acum asteptam caisele si peste doua zile cred ca mergem la cules de fragute , abia astept !!! ;)
    O zi frumoasa , draga Dani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ai facut chiar mai multe conserve :) Pentru fragute si coacaze te invidiez, eu le gasesc rar si desi am fragute in curte, n-am vazut flori sau fructe inca de la ele ... iar tufele de coacaze si agrise s-au uscat una cate una ... dar asta e, trebuie sa ma multumesc cu ce creste aici. In rest, ma delectez cu ce-mi pregateste tata, el e specialistul la dulceturi, jeleuri si alte cele :)
      O seara linistita si o zi buna maine !!!

      Ștergere