O placinta cu dovleac si branza de oaie, o placinta de vara.
Ingredientele umpluturii : dovleac de placinta ras si stors cu rabdare, branza de oaie ( feta ) faramata cu mana, cam o farfurie cu varf, 4-5 oua batute cu putin lapte si cateva linguri bune de gris.
Tava se unge cu ulei de masline, foile la fel, se pune umplutura, se acopera cu marginile foilor rasfrante, se unge cu un ou batut partea ramasa libera din umplutura si se da la cuptor cam o ora, pana se rumeneste.
Nu mai ramane, decat sa hotarati daca va place mai mult placinta calda sau rece. Va recomand cu caldura, sa incercati cat mai multe placinte cand veti calatori in Grecia. Mai ales partea continentala e renumita pentru ele si variatiile sunt infinite. Dar nici insulele nu se lasa mai prejos. Ati auzit de placinta cu creveti ?
Nu am mancan combinatia asta, doar dovlecel cu branza/cascaval in chiftelele de dovlecei pe care le fac eu, dar la noi nu s-au copt dovlecii, inca.
RăspundețiȘtergerePofta mare la placinte, Dani !
E o placinta dulce-sarata. Se poate face si cu dovleci din cei albi sau cu dovlecei rasi. Noi am pus ce-am avut, aici deja s-au copt dovlecii de placinta. Merci, Elisa !
ȘtergereNici eu n-am mincat placinta cu dovleac si brinza dar, dupa cit de bine arata placinta ta cred ca e o bunatate, o sa incerc reteta ta cind o sa apara dovleacul pe piata. Deja am inghitit in sec !
RăspundețiȘtergereSa-mi scrii cum ti-a placut :)
ȘtergerePlăcinta asta pare foarte apetisantă...Poftă bună!
RăspundețiȘtergereIn doua zile am dat gata o tava :) Merci, Marta !
Ștergereptiiiiiiii, ce idee buna combinatia asta de dovleac si feta! notat, de incercat cat mai curand :)! multam!
RăspundețiȘtergereCu mare placere, Zazu ! :) La ce recolta o sa ai tu, poti incerca o multime de retete :)
ȘtergereNu am știut că există așa o combinație. Trebuie încercată. :)
RăspundețiȘtergereDaca iti place dulcele langa sarat, e combinatia perfecta :)
ȘtergereTrebuie sa recunosc ca nici eu nu m-am gandit la combinatia de branza cu dovleac in placinta. Cred ca ai vazut in pozele ce ti le-am trimis ca am o gramada de placintari in gradina care acum sunt aproape copti, sigur voi incerca, din curiozitate, aceasta placinta. Te pup, Dana B. :)
RăspundețiȘtergerePlacinta dulce o fac rasucita, cu miere, nuci si scortisoara. Dar imi place la fel de mult si cea cu branza sarata :) Sper sa-ti placa si tie :) Fa o portie mica prima data, de incercare. O zi frumoasa, Danuta !
ȘtergereCu brânză: DA ! Nu și cu dovleac !
RăspundețiȘtergereAm citit despre plăcintele grecești și am și gustat unele când am fost la Aegina, dar nu destule ! Trebuie să revenim ! ☺
Nu-ti place dovleacul ? La brutarii gasesti doar placinte cu branza, cascaval si spanac. Dar la taverna, daca nimeresti intr-una care serveste mancare traditionala, o sa poti gusta placinte cu lapte, cu vinete, cu macaroane si branza, cu ardei si ciuperci, cu ceapa, praz si multe altele :)
ȘtergereTrebuie să fie bună, n-am mâncat încă. Voi încerca cât mai multe plăcinte pe Evia,:-)
RăspundețiȘtergereAu traditie si acolo cu placintele de dovleac :) Neaparat sa incerci prajiturile cu migdale.
ȘtergereArata foarte frumos in poza, iar mie placintele cu dovleac imi plac tare.Este o noutate reteta recomandata de tine si daca zici ca e si buna, inseamna ca merita incercata. :)
RăspundețiȘtergereMie imi place amestecul de dulce si sarat :) Mai fac si un sufleu cu dovleac dulce, cartofi, oua si cascaval, care l-am experimentat in vremea studentiei si a trecut testul :)
Ștergerenu trebuie sa ne hotaram, ne plac toate! :)))
RăspundețiȘtergereEram sigura :)
Ștergere