Puteam sa jur ca in prima imagine sunt ... corcoduse! :-) Salata arata minunat si imi inchipui ca toate rosiile acelea carnoase sunt foarte aromate! Numai bine, Dani!
Încântător! Anul acesta am avut și eu bucurii de pe urma roșiilor. Perun-ul m-a uimit. Creșterea nedeterminată pare a le transforma în vrejul de fasole al lui Jack și forma de pară galben-rumenit în miniatură te încântă în numeroși mici ciorchini.
Rosiutele astea mici cresc nebuneste si chiar ca se potriveste comparatia cu vrejul de fasole :) Un vrej cu fructe fermecate :) Perun n-am avut pana acum, o sa-i pun o steluta, ca sa-mi amintesc, ca ai avut rezultate bune cu soiul asta.
Zic si eu ca Vulpita...... puteam sa jur..... :))))) Chiar ma intrebam de ce au corcodusele o denumire asa......... fistichie! :)) Saptamana faina Dani! ❀
De aia am si pozat-o :) Noroc, ca inca nu iesise felul principal de la cuptor, ca altfel nu cred ca mai aveam timp de fotografiat :) Zile frumoase de August, Zina !
E simplu de tot, Adriana. Faci o mamaliga in care amesteci niste branza ( telemea sau de burduf ) si putin unt, asa de gust. Umplutura poate fi cu legume sau cu carne. Ultima data am avut ciuperci proaspete si le-am calit in ulei de masline cu ceapa, usturoi, ardei si rosii. Am adaugat si o bucatica de carnat afumat care mai era prin frigider, dar poti folosi doar legumele, gustul va fi la fel de bun. Se toarna jumatate de mamaliga, inca moale, intr-un vas termorezistent, se intind uniform ciupercile, deasupra iar un strat de mamaliga si se da cam jumatate de ora la cuptor, pana se rumeneste. Eventual presari niste cascaval la sfarsit. Se lasa la racit ca sa se taie frumos, dar la noi asta nu se intampla niciodata :) O scoatem cu lingura in farfurie, inca fierbinte :) A doua zi se taie frumos si o mancam reincalzita, la fel de buna, dar cu un aspect mai consistent.
Exact acealsi lucru am vrut sa spun si eu. :) Cand am deschis postarea, pana sa citesc titlul, am crezut ca-s corcoduse. :) Si, eram atat de curioasa sa vad ce ai mai descoperit ca se poate face cu ele! Bininteles , orice altceva in afara de suc, nectar, dulceata sau gem. :) Saptamana frumoasa, Dani!
Din corcoduse facea bunica un sos grozav pe care il servea la friptura, dar eu nu l-am facut niciodata. Cu ocazia asta, imi fac un nod la batista, ca sa o intreb pe mama ce si cum si o sa trec reteta in catastiful mostenirilor de familie. Iar daca o prepar, o sa dau raportul pe blog. Asta anul viitor, ca aici deja corcodusele s-au trecut :) Din rosiutele galbene ma gandesc sa fac o portie de ketchup atipic, asa de incercare :) O saptamana buna, Mihaela !
Ai ajund acasa la tine, Dani? Cum a fost acasa la parinti, vreme rea, da? Da, se coc rosiile deodata de nu le putem dovedi :) Si nu ma apuc de-acum de bulion sau alte conserve, asa ca salate (icre vii cum le zicea mama mea ) si icre de paradaisa (adica ghiveci) asta intentionez sa fac din ele deocamdata. Acum la noi este vara in toi :) In final o sa spunem ca vara asta a fost in trei zile din august :( Dar sa fim multumiti cu ce e, bine ca nu-i mai rau (ca vreme zic, caci vremurile... :( ) Te imbratisez, Dani.
Am stat o saptamana, Elisa. Cateva zile in Banat, cu ploaie la ore fixe, de parca era programata, si trei zile in zona Brasovului, unde din fericire am vazut cer senin si am umblat pe drumuri uscate. Rosiile se coc, chiar daca mai putine decat in alti ani si sunt in meniu la fiecare masa :) Icre de paradaisa ... e prima oara ca aud expresia asta. Si ce bune trebuie sa fie :) Ghiveci cu orez sau cu tarhana ? Ma bucur, ca ai parte de vreme buna, in sfarsit, poate reusesti sa scapi de mana ! Vara a fost zgarcita anul asta, da ... dar nu putem face nimic in directia asta. Mai prost e, ca nu putem influenta nici vremurile ... Sanatosi sa fim ! Te imbratisez si eu, cu drag !
Cam asa si cred ca va fi, vara de trei zile , ca inteleg ca vin iar ploi si racoare afara . Iar cornutele tale, Dani, ma amuza mai ales dupa cum le-ai repartizat impreuna inima de bou cu cealalta cornuta ...sa fie oare ceea ce am intalnit in alte parti sub denumirea de Țâța caprei :)?
Eu tot sper, ca o sa avem parte de vreme normala sau macar de o toamna prelungita. Acum, ca ai remarcat tu, imi dau seama de asocierea cornutelor cu rosiile bovine :) A fost o alegere involuntara, pur si simplu ele erau sortite pentru salata in momentul respectiv, fiindca erau cele mai coapte din ce-am cules in gradina. Amandoua soiuri sunt carnoase, cu coaja subtire si foarte gustoase. De Tata caprei am auzit, dar de gustat n-am gustat. Astea cornute le cheama " Des Andes " si am citit multe laude la adresa lor, asa ca le-am incercat si se pare ca au dreptate cei ce le incud pe lista favoritelor.
Mi-a trebuit ceva timp sa rasfoiesc albumul verii 2014 :) Minunate flori ai, Danuta ! Eu te-am mai indemnat sa pui de-un blog, ca ai muuulte de impartasit cu alti pasionati de gradina. Ce zici ? Tare mult mi-au placut clematitele albastre, capucinii roz si crinii visinii. Cred ca o sa visez gradina ta la noapte ...
Vezi ca sunt si doua filmulete acolo,unul cu niste fluturasi si altul cu un vrabior.. Printre toate pozele sunt strecurate 4 de la soacra mea care sta in Breaza de Prahova, una este cea cu mana sotului meu care mi-a cules un buchet de sunatoare, coada soricelului, si sangele voinicului, alta este cea cu capitele de fan si inca doua cu niste plopi, restul, sunt toate de la mine,ai vazut echinaceea si menta indiana ? si crini am avut multi, parfumati...ehh...nu-i usor sa ai multe flori... Te imbratisez!
Am vazut si filmuletele si m-am intrebat daca capitele alea sunt aproape de casuta voastra, imi pareau mai de la munte :) Bravo sotului, stie el ce flori iti plac :) De echinaceea si de monarda nu mai zic nimic, doar oftez, fiindca la mine nu le place ... Seara frumoasa, Danuta, in coltisorul tau de rai !
Aj ja som si na prvý pohľad pomyslela, že sú to žlté a červené mirabelky. A možno aj sú, preklad nie je dobrý, nerozumiem mu :-( V týchto dňoch je to už druhý recept, ktorý som našla na internete - zeleninový šalát s mirabelkami. Nejedla som nikdy takú kombináciu,neviem, ako by mi to chutilo. Pekný večer!
Nie su to mirabelky, ale paradajke :) Black Cherry, Yellow Cherry, Oxheart aj Cornue des Andes. Salat s mirabelkami som este ani nepocula :) Pekny vecer, Danka !
Imi pare rau ca nu am reusit sa fac o poza la rosiile mele,te prapadeai de ras.Am avut vre-o patru bucati un pic mai mari ca acestea.Tu esti o silitoare la gradinarit si stadania iti e rasplatita.
Nu ma prapadeam de ras, Flori, e de apreciat fiecare rosiuta, cat de mica. Daca noi vom avea rosii de salata pana la sfarsitul lui August, va fi mare lucru ...
Rosiutele mici sunt favoritele mele. Rezista la intemperii si nu sunt atinse de mana. Si gustul....mmm Anul trecut, pe vremea asta, nu mai aveam loc in bucatarie de borcane...
gradina de august e un pic palida, parca asteapta deja toamna, zic eu. dar ce bucurie cu rosiile! si noi ne desfatam cu ele, salatele-s pe primul plan - desi nu asa frumos colorate ca ale tale! eu ador si supa de rosii, mai ales rece! pofta buna, Dani!
Da, da, gradina de vara e cam saracuta si la mine, dar rosiile salveaza situatia :) Si mie imi place supa rece, mai ales cu niste smantana acrisoara :) Vineri o sa fie in meniu :) Pofta buna si tie, Zazu !
Puteam sa jur ca in prima imagine sunt ... corcoduse! :-)
RăspundețiȘtergereSalata arata minunat si imi inchipui ca toate rosiile acelea carnoase sunt foarte aromate!
Numai bine, Dani!
Oare de ce nu le-o fi zicand rosii - corcoduse ? :) Sunt foarte dulci si zemoase, bolul de salata se goleste rapid :) O saptamana buna, Vulpito !
ȘtergerePai, eu asa o sa le zic: rosii-corcoduse! Numai daca sunt de culoare rosie, atunci o sa le zic cherry! :-))
ȘtergereO saptamana frumoasa si tie!
:))
ȘtergereSalata perfecta pentru zilele de vara!
RăspundețiȘtergereVara fara rosii e de neinchipuit.
ȘtergereÎncântător!
RăspundețiȘtergereAnul acesta am avut și eu bucurii de pe urma roșiilor. Perun-ul m-a uimit. Creșterea nedeterminată pare a le transforma în vrejul de fasole al lui Jack și forma de pară galben-rumenit în miniatură te încântă în numeroși mici ciorchini.
Rosiutele astea mici cresc nebuneste si chiar ca se potriveste comparatia cu vrejul de fasole :) Un vrej cu fructe fermecate :) Perun n-am avut pana acum, o sa-i pun o steluta, ca sa-mi amintesc, ca ai avut rezultate bune cu soiul asta.
ȘtergereZic si eu ca Vulpita...... puteam sa jur..... :)))))
RăspundețiȘtergereChiar ma intrebam de ce au corcodusele o denumire asa......... fistichie! :))
Saptamana faina Dani! ❀
Adica puteam sa va induc pe toti in eroare, daca va aratam doar prima poza :) Numai bine, Minnie !
ȘtergereEi ! Ce salată frumoasă, model pentru un mozaic ! Ce frumos ar fi, pe un perete al bucătăriei !
RăspundețiȘtergereSăptămână bună, Dani ! <3
De aia am si pozat-o :) Noroc, ca inca nu iesise felul principal de la cuptor, ca altfel nu cred ca mai aveam timp de fotografiat :)
ȘtergereZile frumoase de August, Zina !
Nu ne povestești și despre felul principal ?! Întotdeauna preiau ceva folositor de la tine. ☺
ȘtergereGatisem o mamaliga in paturi cu un strat de ciuperci si branza de burduf, cumparata la Sibiu :)
ȘtergerePoti detalia, Dani? Imi lasa gura apa:)
ȘtergereE simplu de tot, Adriana. Faci o mamaliga in care amesteci niste branza ( telemea sau de burduf ) si putin unt, asa de gust. Umplutura poate fi cu legume sau cu carne. Ultima data am avut ciuperci proaspete si le-am calit in ulei de masline cu ceapa, usturoi, ardei si rosii. Am adaugat si o bucatica de carnat afumat care mai era prin frigider, dar poti folosi doar legumele, gustul va fi la fel de bun. Se toarna jumatate de mamaliga, inca moale, intr-un vas termorezistent, se intind uniform ciupercile, deasupra iar un strat de mamaliga si se da cam jumatate de ora la cuptor, pana se rumeneste. Eventual presari niste cascaval la sfarsit. Se lasa la racit ca sa se taie frumos, dar la noi asta nu se intampla niciodata :) O scoatem cu lingura in farfurie, inca fierbinte :) A doua zi se taie frumos si o mancam reincalzita, la fel de buna, dar cu un aspect mai consistent.
ȘtergereExact acealsi lucru am vrut sa spun si eu. :) Cand am deschis postarea, pana sa citesc titlul, am crezut ca-s corcoduse. :) Si, eram atat de curioasa sa vad ce ai mai descoperit ca se poate face cu ele! Bininteles , orice altceva in afara de suc, nectar, dulceata sau gem. :) Saptamana frumoasa, Dani!
RăspundețiȘtergereDin corcoduse facea bunica un sos grozav pe care il servea la friptura, dar eu nu l-am facut niciodata. Cu ocazia asta, imi fac un nod la batista, ca sa o intreb pe mama ce si cum si o sa trec reteta in catastiful mostenirilor de familie. Iar daca o prepar, o sa dau raportul pe blog. Asta anul viitor, ca aici deja corcodusele s-au trecut :)
ȘtergereDin rosiutele galbene ma gandesc sa fac o portie de ketchup atipic, asa de incercare :)
O saptamana buna, Mihaela !
Ai ajund acasa la tine, Dani? Cum a fost acasa la parinti, vreme rea, da?
RăspundețiȘtergereDa, se coc rosiile deodata de nu le putem dovedi :) Si nu ma apuc de-acum de bulion sau alte conserve, asa ca salate (icre vii cum le zicea mama mea ) si icre de paradaisa (adica ghiveci) asta intentionez sa fac din ele deocamdata.
Acum la noi este vara in toi :) In final o sa spunem ca vara asta a fost in trei zile din august :(
Dar sa fim multumiti cu ce e, bine ca nu-i mai rau (ca vreme zic, caci vremurile... :( )
Te imbratisez, Dani.
Am stat o saptamana, Elisa. Cateva zile in Banat, cu ploaie la ore fixe, de parca era programata, si trei zile in zona Brasovului, unde din fericire am vazut cer senin si am umblat pe drumuri uscate.
ȘtergereRosiile se coc, chiar daca mai putine decat in alti ani si sunt in meniu la fiecare masa :) Icre de paradaisa ... e prima oara ca aud expresia asta. Si ce bune trebuie sa fie :) Ghiveci cu orez sau cu tarhana ?
Ma bucur, ca ai parte de vreme buna, in sfarsit, poate reusesti sa scapi de mana ! Vara a fost zgarcita anul asta, da ... dar nu putem face nimic in directia asta. Mai prost e, ca nu putem influenta nici vremurile ... Sanatosi sa fim ! Te imbratisez si eu, cu drag !
Cam asa si cred ca va fi, vara de trei zile , ca inteleg ca vin iar ploi si racoare afara .
ȘtergereIar cornutele tale, Dani, ma amuza mai ales dupa cum le-ai repartizat impreuna inima de bou cu cealalta cornuta ...sa fie oare ceea ce am intalnit in alte parti sub denumirea de Țâța caprei :)?
Eu tot sper, ca o sa avem parte de vreme normala sau macar de o toamna prelungita.
ȘtergereAcum, ca ai remarcat tu, imi dau seama de asocierea cornutelor cu rosiile bovine :) A fost o alegere involuntara, pur si simplu ele erau sortite pentru salata in momentul respectiv, fiindca erau cele mai coapte din ce-am cules in gradina. Amandoua soiuri sunt carnoase, cu coaja subtire si foarte gustoase. De Tata caprei am auzit, dar de gustat n-am gustat. Astea cornute le cheama " Des Andes " si am citit multe laude la adresa lor, asa ca le-am incercat si se pare ca au dreptate cei ce le incud pe lista favoritelor.
Si eu am crezut la fel, ca sunt corcoduse :)) Arata bine de tot salata, de gust nu cred ca mai este nevoie sa vorbesc ! te pup , Dana B.
RăspundețiȘtergereVoua va plac corcodusele, da ? Iar de gust, stii tu, ca fiecare gradinar e convins ca rosiile lui sunt cele mai bune :)
ȘtergereDani, ti-am trimis poze !
ȘtergereO sa le vad imediat :)
ȘtergereMi-a trebuit ceva timp sa rasfoiesc albumul verii 2014 :) Minunate flori ai, Danuta ! Eu te-am mai indemnat sa pui de-un blog, ca ai muuulte de impartasit cu alti pasionati de gradina. Ce zici ?
ȘtergereTare mult mi-au placut clematitele albastre, capucinii roz si crinii visinii. Cred ca o sa visez gradina ta la noapte ...
Vezi ca sunt si doua filmulete acolo,unul cu niste fluturasi si altul cu un vrabior.. Printre toate pozele sunt strecurate 4 de la soacra mea care sta in Breaza de Prahova, una este cea cu mana sotului meu care mi-a cules un buchet de sunatoare, coada soricelului, si sangele voinicului, alta este cea cu capitele de fan si inca doua cu niste plopi, restul, sunt toate de la mine,ai vazut echinaceea si menta indiana ? si crini am avut multi, parfumati...ehh...nu-i usor sa ai multe flori... Te imbratisez!
ȘtergereAm vazut si filmuletele si m-am intrebat daca capitele alea sunt aproape de casuta voastra, imi pareau mai de la munte :) Bravo sotului, stie el ce flori iti plac :) De echinaceea si de monarda nu mai zic nimic, doar oftez, fiindca la mine nu le place ...
ȘtergereSeara frumoasa, Danuta, in coltisorul tau de rai !
Aj ja som si na prvý pohľad pomyslela, že sú to žlté a červené mirabelky. A možno aj sú, preklad nie je dobrý, nerozumiem mu :-(
RăspundețiȘtergereV týchto dňoch je to už druhý recept, ktorý som našla na internete - zeleninový šalát s mirabelkami. Nejedla som nikdy takú kombináciu,neviem, ako by mi to chutilo.
Pekný večer!
Nie su to mirabelky, ale paradajke :) Black Cherry, Yellow Cherry, Oxheart aj Cornue des Andes. Salat s mirabelkami som este ani nepocula :) Pekny vecer, Danka !
ȘtergereImi pare rau ca nu am reusit sa fac o poza la rosiile mele,te prapadeai de ras.Am avut vre-o patru bucati un pic mai mari ca acestea.Tu esti o silitoare la gradinarit si stadania iti e rasplatita.
RăspundețiȘtergereNu ma prapadeam de ras, Flori, e de apreciat fiecare rosiuta, cat de mica. Daca noi vom avea rosii de salata pana la sfarsitul lui August, va fi mare lucru ...
ȘtergereRosiutele mici sunt favoritele mele.
RăspundețiȘtergereRezista la intemperii si nu sunt atinse de mana.
Si gustul....mmm
Anul trecut, pe vremea asta, nu mai aveam loc in bucatarie de borcane...
Sunt favoritele copiilor :) Eu cred ca o sa folosesc surplusul la ketchup, il consumam cu mare placere, mai mult decat conservele de rosii in bulion.
ȘtergereSi eu tot la corcoduşe m-am gândit la prima poză. Sunt sigur că a fost o salată pe cinste! :-)
RăspundețiȘtergereZile frumoase, Dani!
Cel mai mult imi place, ca nu-s doua salate la fel. Variatiile sunt infinite :) O saptamana buna, Alex ! Merci de vizita !
ȘtergereTrebuie să fie o salată delicioasă, cum se zice: îți lasă gura apă...Vreme bună îți urez!
RăspundețiȘtergereAs manca salata de trei ori pe zi :) Merci de urare, Marta ! Avem vreme buna :) Toate cele bune, draga mea !
Ștergeregradina de august e un pic palida, parca asteapta deja toamna, zic eu. dar ce bucurie cu rosiile! si noi ne desfatam cu ele, salatele-s pe primul plan - desi nu asa frumos colorate ca ale tale! eu ador si supa de rosii, mai ales rece! pofta buna, Dani!
RăspundețiȘtergereDa, da, gradina de vara e cam saracuta si la mine, dar rosiile salveaza situatia :) Si mie imi place supa rece, mai ales cu niste smantana acrisoara :) Vineri o sa fie in meniu :) Pofta buna si tie, Zazu !
ȘtergereRosiile sunt nelipsite in meniul nostru cotidian.
RăspundețiȘtergereBine te-ai intors!
Bine te-am regasit, Myky !
ȘtergereCe dragute, nu am mancat din toate, sigur imi plac, iubesc rosiile!
RăspundețiȘtergereCe ne-am face fara rosii :)
ȘtergereAlea lungi imi plac mie!
RăspundețiȘtergereSunt foarte gustoase. Primele din care am adunat seminte anul asta, de teama sa nu le pierd :)
Ștergere