Wikiplayer

luni, 7 august 2017

Uriasele de Kythera


Doar doua rosii pentru masa de pranz. Dupa ce am adunat semintele pentru recoltele viitoare, le-am pus in mixer cu un castravete mic, un ardei, tot mic, ulei de masline, o ceapa micuta, un catel de usturoi, sare, piper, tabasco, foarte putin otet si cateva cuburi de gheata. A fost pentru prima data ca am gatit gaspacho. Singura obiectie : a fost prea dulce. 
Rosii dulci = gaspacho dulce  😊


Sunt rosii rasarite din semintele de anul trecut, din Kythera. 
Eu le-am botezat " gigante de Kythera ". Doamna ce vindea rosiile in piata le avea de la parintii ei din zona de munte a Nafpaktiei, care e la doi pasi de noi. Adica au calatorit in Kythera si s-au intors in zona de origine. 

10 comentarii:

  1. Sa va fie de bine ! Frumoase si grasane rosiile de Kythera. :)
    Saptamana cu spor, Dani, si..... un pic de racoare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim ! Sunt printre ultimeme rosii din soiul asta si s-ar putea sa fi cules si exemplare mai mare, dar nu le-am pus pe cantar :)
      Saptamana frumoasa, Mihaela ! Sa speram si racoroasa ...

      Ștergere
  2. Buna dimineata, minunate "rosioarele", interesanta reteta o s-o rog pe Camy sa incerce si ea un gaspacio, supa noastra e mai simpla si cu mai putine ingrediente. Pofta buna si o saptamana minunata va dorim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, "rosioarele " :) Sunt foarte gustoase si au seminte putine, cu greu am adunat din cele doua uriase cam o lingurita. Gaspacho a fost o premiera si pentru noi. Daca faci abstractie de usturoi, sunt ingredientele clasicei salate de vara. Zile frumoase, Vasile !

      Ștergere
  3. Așa deci! Nu era vorba de o simplă salată?!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Erau prea mari si prea coapte pentru salata. Mi s-au parut mai potrivite pentru supa.

      Ștergere
  4. atunci ale mele sunt Piticele de la etajul 2 :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumusele rosii, cred ca le ajuta si clima putin :))
    Sunt curios daca au nevoie sa fie stropite !?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marian, in prima parte a verii clima ajuta, dar cand deja e prea cald nu mai leaga fructe deloc. Le-am stopit de cateva ori cu piatra vanata si de doua ori cu lapte diluat. Plus ceva acid boric, in momentul in care erau inflorite.

      Ștergere