Creste in luminisuri si pe marginea drumurilor. Varianta salbatica e mai apreciata, fiindca e mai bogata in uleiuri eterice si deci, mai aromata. Noi o folosim la fel de des ca sarea si piperul :) Asa ca fac provizii oricand imi iese in cale. O zi frumoasa, Flori !
Nici eu nu am vazut planta pe viu. Imi place mult cum miroase. Coriandru aveti pe acolo? Incerc sa descopar unde se poate gasi. Frumos buchetelul. Sa ne mai arati astfel de minuni! O toamna frumoasa si bogata, draga Dani!
Da, miroase fantastic de bine. Acolo la munte unde l-am cules, stateam cu buchetelul in brate sa nu ma ia cu ameteala din cauza drumului cu multe serpentine. Si a functionat :) Coriandru n-am vazut de fel si nici nu il folosim la gatit. E mai degraba o planta folosita in bucataria araba. Toamna frumoasa, Suzana !
Inseamna ca poti sa fie transplantezi in propria gradina ori sa presari seminte din acela salbatic si mult mai aromat. Imi place atat de mult ca adaug si la salata de cartofi. In varianta uscata, din pacate.
Am deja in gradina si se inmulteste singur, dar nu-i asa de aromat ca cel din padure. In varianta uscata il folosim si noi. Doar florile, pe care le uscam in manunchiuri atarnate la umbra.In salata de cartofi e un must 😊 Toate cele bune, Mihaela !
Nu prea am vazut planta.E curios ca acolo este si in padure.Eu nu o folosesc si de-aia nu am fost curioasa.Noapte buna!
RăspundețiȘtergereCreste in luminisuri si pe marginea drumurilor. Varianta salbatica e mai apreciata, fiindca e mai bogata in uleiuri eterice si deci, mai aromata. Noi o folosim la fel de des ca sarea si piperul :) Asa ca fac provizii oricand imi iese in cale.
ȘtergereO zi frumoasa, Flori !
Folosim mai rar oregano(la sosul pentru spaghetti bolognese, de ex.), dar este foarte aromată! Seară plăcută, Dani!
RăspundețiȘtergereMarta daca incearca-l si la carne. Orice fel de carne. Cum folosim in Romania cimbrul uscat.Si neaparat in salata de rosii 😊
ȘtergereO zi frumoasa !
Nu am văzut, până acum, planta ! Interesantă ! Mulțumesc frumos pentru această ocazie !
RăspundețiȘtergereÎți doresc multă sănătate ! Pupic !
La noi creste ceva asemanator cu flori lila. I se spune sovarf 😊
ȘtergereToate cele bune draga mea japoneza !
Ador oregano! Nu fac niciun sos de roșii fără el. Fericito!
RăspundețiȘtergereEu am invatat sa il folosesc cand am inceput sa gatesc retete grecesti. In timp am devenit dependenta :) Si in concediu il iau dupa mine :)
ȘtergereNici eu nu am vazut planta pe viu. Imi place mult cum miroase. Coriandru aveti pe acolo? Incerc sa descopar unde se poate gasi.
RăspundețiȘtergereFrumos buchetelul. Sa ne mai arati astfel de minuni!
O toamna frumoasa si bogata, draga Dani!
Da, miroase fantastic de bine. Acolo la munte unde l-am cules, stateam cu buchetelul in brate sa nu ma ia cu ameteala din cauza drumului cu multe serpentine. Si a functionat :)
ȘtergereCoriandru n-am vazut de fel si nici nu il folosim la gatit. E mai degraba o planta folosita in bucataria araba.
Toamna frumoasa, Suzana !
Καλημερα Ντανι!
RăspundețiȘtergereΚαλο μηνα και Καλο Φθιοπωρο σου εύχομαι!
Η ρίγανη τόσο χρήσιμη σε πολλα φαγητά!
Καλη Κυριακή!
Σ'ευχαριστώ Ντίμη μου ! Καλή εβδομάδα, καλό μήνα και καλό φθινόπωρο !
ȘtergereΧωρίς την ρίγανη δεν ξέρουμε να μαγειρεύουμε :)
Inseamna ca poti sa fie transplantezi in propria gradina ori sa presari seminte din acela salbatic si mult mai aromat.
RăspundețiȘtergereImi place atat de mult ca adaug si la salata de cartofi. In varianta uscata, din pacate.
Salutari!
Am deja in gradina si se inmulteste singur, dar nu-i asa de aromat ca cel din padure. In varianta uscata il folosim si noi. Doar florile, pe care le uscam in manunchiuri atarnate la umbra.In salata de cartofi e un must 😊
ȘtergereToate cele bune, Mihaela !
a ajuns mirosul si la mine :)
RăspundețiȘtergereMa bucur, Coco !
Ștergere