vineri, 18 februarie 2011

Camelii

 Se pregatesc sa infloreasca ! Frumoase si aristocratice !
 Cand am vazut cameliile pentru prima data, m-am intrebat, daca sunt adevarate ... 
 Ale mele inca nu si-au deschis bobocii, dar am gasit o multime inflorite in ultima excursie pe muntele Pelion.

                        21 martie 2011  -  Intre  timp, au inflorit si ale mele  ...6 comentarii:

 1. sunt deosebite. Mi-am dorit in ultima vreme camelii. Stiu ca sunt un pic pretentioase. Sunt splendide.

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte pretentioase nu sint, Gabriela. Au nevoie de pamint special, sint plante acidofile, le place umezeala si semiumbra si nu trebuie sa le muti cind au boboci, ca sa nu le cada.Dar nu sint plante dificile.Si ramin inflorite destul de multe zile.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce minunatii!Le tii afara vara?Cel mai tare imi place camelia ta cea cu flori roz si dungi albe.:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Le tin mereu afara, pe veranda, unde-s mai ferite de soarele puternic al verii. Le am in glastre destul de mari, greu de mutat ... Asta vara le-a batut grindina razant si au pierdut ceva frunze, dar le-am pus ingrasamint si si-au revenit :)

   Ștergere
 4. Am o camelie care a fost inflorita, dupa ce i-au cazut florile am scos floarea pe balcon unde soarele a fost cam puternic. Acum a inceput sa-i cada frunzele. Nu as vrea sa o pierd ce pot sa fac?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cameliei ii place semiumbra, in nici un caz nu trebuie expusa direct la soare. Si nu-i place sa-i schimbi locul, dar asta mai ales cand e imbobocita. Eu zic, sa o pui undeva mai la umbra si sa o pulverizezi cu apa zilnic, ii place umezeala, dar nu sa stea cu radacinile in apa. Ii poti da ingrasamant special pentru plante acidofile ( gardenii, azalee, hortensii, etc. ) si poti pune un strop de vin sau otet in apa cu care o uzi. Daca ingalbenesc frunzele are nevoie de fier.

   Ștergere