Wikiplayer

duminică, 11 septembrie 2011

Buchetul pentru prima zi de scoala

  Miine e prima zi de scoala, am pregatit gentile si hainutele. Baiatul cel mare merge in clasa a cincea iar cel mic la grupa mare, la gradinita. Incepem cursa.
  Si nu pot sa nu imi amintesc de inceputurile mele de ani scolari. Uniforma noua, geanta usoara si un buchet de flori din gradina, neaparat un buchet de flori proaspete culese de cu seara pentru doamna invatatoare.  
  Buchetele mamei, de inceput de toamna : 





                                             Un an bun, pentru toti elevii ! 

28 de comentarii:

  1. Ma napadesc amintirile,ma gandesc cu dragoste la acele clipe pline de emotii...a fost demult,dar a fost frumos.Va doresc la toti,copii si parinti mult succes!!La nepotei mei dragi,spor la invatatura !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dani, I love your dahlia and rose bouquets! They both say very much autumn to me. Nice tradition to bring the teacher a flower bouquet in the beginning of the new school year.
    Christina

    RăspundețiȘtergere
  3. da, buchetele de flori...in perioada mea nu prea aveai ce sa alegi...acum buchetele iti iau ochii :) succes micutilor in prima zi!

    RăspundețiȘtergere
  4. zambesc a nostalgie, ehe, ce vremuri. tare m-am bucurat cand am vazut centrul plin de copii cu buchete de flori in mana. succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. sa cresteti mari...offf ...asta dorim...si acum vreau si eu sa o duc la scoala pe Monik...din pacate...a terminat toate scolile posibile...

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumos e sa duci un buchet din gradina, bravo1

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim, mami ! Sper, sa paseasca si Nikos pe urmele lui Todoras.

    RăspundețiȘtergere
  8. Christina, I am so glad, you enjoyed the autumn bouquets. Sweet memories ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc, Tamy ! Gestul conteaza . Chiar daca nu-i grozav buchetul . Si ochisorii limpezi si zimbitori din spatele florilor ...

    RăspundețiȘtergere
  10. succes, copii! sa fie un an cu rezultate foarte bune! si noi am inceput clasa a doua, sper sa fie la fel de bine ca anul trecut :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Simona, e asa de frumoasa ziua asta ... si zarva inceputului ... si ma trimite mereu inapoi in timp, in curtea scolii primare ...

    RăspundețiȘtergere
  12. Coco, sa fie sanatoasa, norocoasa si optimista ca mamica ei !
    De crescut, cresc asa de repede ... Cind s-a terminat vacanta asta ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Corina, e cel mai valoros buchet, cel din gradina.
    Anul trecut am dus la gradinita si un borcan enorm cu marmelada de smochine, pentru gustarea piticilor ... A fost super fericita doamna educatoare.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vacuta Verde, multumim si va uram la fel, numai bine, in clasa a doua. O sa mearga struna .

    RăspundețiȘtergere
  15. Bună DANI!
    Superbe buchete ai ales..
    Să-ți trăiască școlari
    și să-ți aducă numai bucuri!
    O săptămână frumoasă îți doresc!
    Te pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc, Elena ! Numai bine si o toamna frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  17. Jertfe pentru a fi imbunata doamna invatatoare :).

    RăspundețiȘtergere
  18. Beautiful bouquets, and those apples look delicious. My boys recently started school too, so I have a little more time now :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Your children's teachers should be pleased with those beautiful bouquets. :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Masha, I wish a good year for your boys, at school ! You will spend more time in the garden now, and we shall see more excellent photographs. Thank you, for passing by !

    RăspundețiȘtergere
  21. Sweetbay, simple things, simple pleasures ...

    RăspundețiȘtergere
  22. Sper din suflet Dani ca, pe-acolo pe unde esti tu, scoala mai este scoala, cu tot ce are scoala frumos.

    Cand ma apropii cu gandul de zilele mele de scoala, invariabil imi aduc aminte ca domnul nostru invatator, avea timpul si disponibilitatea sa se aseze langa fiecare in banca atunci cand ne invata sa sciem si simt instant mana lui pe mana mea.

    Cum imi conducea degetele stranse pe creion pe linia intortochiata a buchiilor. Am avut norocul ca acel barbat tanar, frumos, serios si iubitor de copii sa-mi fie invatator si apoi dupa o pauza de un an si profesor de sport si diriginte.

    7 ani l-am avut parinte si l-am iubit si l-am ascultat cat poate un copil asculta.

    Numai bine si un an scolar cu multe bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  23. Ilinca, ce amintiri frumoase !
    Cred, ca am avut noroc,cu baiatul cel mare, de o scoala foarte buna. Nu e peste tot la fel. Aici schimba invatatorul la doi ani. Pina acum, a fost foarte bine. Sa vedem, anul asta .
    Literele si cifrele le-a invatat la gradinita ( particulara, ca sa fie cu program prelungit ) si asta a fost o baza excelenta.
    Multumim de urari !

    RăspundețiȘtergere
  24. Desi a inceput scoala si gradinita, eu le urez acum din toata inima un an nou bun si plin de rezultate maxime ambilor tai baietei,sa aveti un an usor toata familia si la vara sa vedem minunate coronite impletite maiastru ca si buchetele din prima zi de scoala.imbratisari calde

    RăspundețiȘtergere
  25. Multumim din suflet, Szqwer !
    Incet, incet, ne intram in ritmul de scoala - sculatul devreme, pachetelele pentru gustarea de ora zece, lectiile, fotbalul, genunchii juliti ...
    Premii la sfirsit de an nu se dau aici, nici nu se anunta in fata tuturor, cum a absolvit fiecare. Se inmineaza diploma elevului si se fac aprecierile sau criticile de rigoare separat pentru fiecare. Deocamdata, si sistemul de notare e doar cu A, B si C. Nici nu stiu, daca anul asta va fi altfel.
    Va uram,la rindul nostru, numai bine si sanatate ! Am vazut, ca puiul tau, citeste de zor ! O sa-i placa scoala .

    RăspundețiȘtergere