O reteta de tarta foarte simpla, pe care o pregatesc destul de des.
Cei mici vor mereu ceva dulce si prefer sa le fac eu, decat se cumparam prajituri. In Grecia se cheama Pasta Flora.
Ingredientele :
- 225 g unt
- 75 g zahar
- 2 galbenuse
- 2 liguri de coniac sau rom
- o ligura de coaja rasa de lamaie sau alta aroma ( vanilie, migdale amare, portocala )
- 375 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- marmelada
2/3 din aluat se intinde in forma, deasupra se pune marmelada ( eu am folosit pasta de macese si dulceata de morcovi ) si din aluatul ramas se fac cordoane cu care se decoreaza tarta sub forma de grilaj. Daca va place, presarati si niste nuci maruntite.
Se coace jumatate de ora la 175 de grade Celsius.
Ultima felie !
Mmmm, Linzer Torte ii zice aici. Si alor mei le place mult. Eu azi le-am facut gogosi, fetele dornice tare de ajutor doar, doar se fac mai repede.
RăspundețiȘtergereSeamana, dar e mult mai simplu .
ȘtergereGogosi ? Croafne, cum le zice in Banat ... la asta nu ma pricep. Daca e vorba de tigaie, eu nu merg mai departe de clatite :)
Si pe mine m-a ajutat baiatul cel mare :)
Uitasem de prajiturica asta! Mama ne-o facea des, coapta in tava, tot asa cu grilaj, dar cu magiun clasic de prune! Multam ca mi-ai amintit, Dani! Chiar se prepara repede si este delicioasa!
RăspundețiȘtergere(nu plec "acasa" pana nu-ti spun ca am descoperit-o pe Ghislaine de Feligonde si nu-mi revin din uimire!)
Noapte buna, draga mea!
Merge grozav cu magiun de prune, care e putin acrisor. Mai am undeva o reteta asemanatoare, cu mai multa nuca, mama ii zicea " prajitura foarte buna " si asa am salvat si eu reteta in caietul meu :)
ȘtergereGhislaine de Feligonde ... dragoste mare :) O sa-l vezi in curand, doar ca nu i-am facut asa multe poze ca anul trecut.
O zi frumoasa, Maria !
Multumim de reteta Dani, cred ca ar merge de minune cu dulceata de capsuni pe care am facut-o in weekend. Arata grozav!
RăspundețiȘtergereO poti face cu orice fel de dulceata, chiar si cu fructe confiate taiate maruntel si amestecate cu putin sirop. Si poti amesteca mai multe feluri de dulceata sau marmelada. Cu capsuni va iesi minunat, doar sa le zdrobesti putin, daca sunt fructele intregi.
ȘtergereEeee,oai asta e una dintre bunatatile Duminicilor copilariei mele, cand ne invarteam pe langa mama,asteptand sa ne-o faca.Ea ofacea cu gem de prune si nuca.Foaaarte buna.Mi-ai dat o idee sa fac si eu zilele astea :)
RăspundețiȘtergerePrajitura copilariei, simpla si irezistibila :)
ȘtergereArata super si cred ca are un gust...Vroiam sa fac si eu o tarta cu crema de frisca si menta si niste capsuni. Am sa folosesc compozitia ta de tarta.
RăspundețiȘtergerePresupun, ca o sa pui crema peste tarta deja coapta. Sa folosesti ceva de genul boabe de fasole puse peste folie de aluminiu, ca sa nu se umfle aluatul peste masura. Succes la copt !
ȘtergereThat is one beautiful piece of tart.
RăspundețiȘtergere:) :) :)
Ștergere