Wikiplayer

sâmbătă, 3 august 2013

De August

        Aer incins ... pamant uscat ... si pe veranda se scutura de zor florile de Cestrum. 
       Sporadic mai infloresc cativa trandafiri. Hortensia e frumoasa si trimite ramuri pana la mijlocul scarii. Nemtisorii deja si-au imprastiat semintele.  Rozmarinul in schimb, e in culmea fericirii, plin de ramuri tinere, infoiat si stralucitor. 
       Am intrat in luna cea mai fierbinte ... adun de zor frunze uscate si curat trandafirii. E perioada in care imi doresc sa am o gradina plina de plante rezistente la seceta ... suculente, ierburi si toata familia celor cu frunzisul argintiu. 



Frenesie
Va urez un weekend frumos  !

34 de comentarii:

  1. Ce frumos este trandafirul, oarecum in contrast cu ceea ce ai scris, cu seceta si arsita :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poza e de-acum o luna, dar trandafirul asta chiar infloreste si pe canicula :) El si rose de Rescht, pe care tot vreau sa-l fotografiez si se scutura saracul inainte sa pun eu mana pe aparatul foto ...

      Ștergere
  2. Judecand dupa cat de frumoase sunt aceste imagini, n-ai zice ca august e chiar asa rau pentru flori!
    Un weekend placut, Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca s-ar putea sa arate mereu gradina ca in luna mai ... dar nu trebuie sa fiu nemultumita, oricum stam afara mai mult seara si in penumbra nu se disting prea multe amanunte :)
      Numai bine, Vulpito !!!

      Ștergere
  3. U nas niestety też jest sucho i bardzo gorąco. Rośliny potrzebują deszczu. Podlewanie to za mało. Piękne masz hortensje i róże. Pozdrawiam i buziak :)
    Aici, din păcate, este uscat și foarte fierbinte. Plantele au nevoie de ploaie. Udarea nu este de ajuns. Vă hortensii si trandafiri frumoase. Îi salut și sărut :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La voi e chiar mai greu, plantele nu-s obisnuite cu seceta, la noi e de asteptat ... Pozdrawiam i buziak, Gigo !!!

      Ștergere
    2. Asa este...arsita mare si acolo, la tine si aici la noi. Ca sa mentin cat de cat plantele verzi si vesele , trebuie sa ud si dimineata si seara si tot nu-i de ajuns. Ca sa nu mai spun ca din cauza atmosferei, unele plante au facut fainare si au aparut si niste purici nesuferiti. Aici sunt 40 de grade la umbra...suport din ce in ce mai greu caldura asta. Un sfarsit de saptamana racoros ! Te imbratisez !
      P.S Ai reusit sa vezi filmul , ti-a placut ? Dana B

      Ștergere
    3. Eu ud la doua-trei zile, dar ud serios, las sa se inunde straturile, sa patrunda apa cat mai adanc. Udatul superficial nu ajuta deloc, apa se evapora rapid ...
      Am vazut filmul :) A fost dragut si familiar. La Delphi am fost de multe ori, Olimpia e inca pe lista ...
      De racoare, nici vorba ... la 11 seara termometrul arata 34 de grade langa lac ... ziua nu-i de iesit doar daca e sa mergi la plaja :) O duminica frumoasa, Dana, iti urez si eu, cu drag !

      Ștergere
  4. Our weatherforcast was that we had a lot of rain last night but not a drop came down. My hortensia have it difficult at the moment. Hope we will get some rain soon.
    Have a wonderful weekend Dani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A rain would be just perfect :) Wishing you a beautiful sunday, Marijke !

      Ștergere
  5. minunate fotografii! esti un fotograf deosebit - florile sunt pline de prospetime, atat de sanatoase ... imi inchipui ca toata gradina sufera din cauza caldurii dar, cu dragostea ta pentru plante, stiu ca o ajuti sa treaca cu bine aceasta perioada! si la noi este foarte cald - am renuntat la anumite zone din gradini unde soarele arzator ne-a ars plantele ... trandafirii mei infloresc atat de frumos dimineata dar spre seara floarea are petalele arse ... asta e! placuta muzica! multumesc! si eu iti doresc un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si la mine sunt zone devastate, dar stiu ca acolo au cazut semincioare. La primele ploi o sa germineze si totul va arata mai bine, gradina isi schimba hainele si eu trebuie sa am rabdare :)
      Trandafirii se adapteaza si ei cum pot, poate ar rezista mai mult florile daca le-ai aduce in casa ... O duminica racoroasa, draga mea !

      Ștergere
  6. Ce flori frumoase ai cu toate ca zici ca e caldura mare si seceta.Ele te ajuta sa treci mai usor peste zilele astea toride.
    Cat despre rozmarin care stiu ca e foarte rezistent la seceta cred ca e o placere sa vezi tufa/ tufele verzi si parfumate.:)
    O duminica frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma straduiesc sa ma concentrez pe ce arata bine :)
      Rozmarin am trei tufe, si cred ca o sa-mi maresc colectia, e o planta ce creste ca-n poveste fie iarna fie vara.
      O seara frumoasa, Marc !

      Ștergere
  7. Frumoase flori ai in gradina, chiar si in aceasta luna torida a anului!

    O duminica frumoasa! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Putine, dar frumoase :) Merci, Alex !!! O seara frumoasa de duminica si o saptamana buna !!!

      Ștergere
  8. Bună DANI!
    Wow cât sunt de frumoase!
    Ca de fiecare dată aici la tine mă simt ca într-o
    grădină botanică,poate ceva mai mult!
    Îți doresc o duminică frumoasă !
    Cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Elena :)
      Tu ai numai cuvinte bune, ca de fiecare data :) Multumesc !!! Numai bine, draga mea !!!

      Ștergere
  9. Fotografiile sunt superbe, ca de obicei!
    Trandafirii suporta greu caldura, dar gasesc putere sa mai infloreasca. Ma uit la ei cu jale, le tai florile ofilite si astept sa vina zile mai racoroase, iar ei sa reinceapa sa arate bine. Observ ca ai aceeasi problema cu ei.
    Hortensia e minunata; e uimitor cum ai reusit sa o obisnuiesti cu clima de acolo!
    O saptamana spornica si vesela iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa-i, gradinarul trebuie sa fie rabdator :) Anul asta n-a fost ideal pentru trandafiri, cel putin la mine ...
      Hortensia e plantata in coltul cel mai ferit de soare si ii merge de minune. N-as fi indraznit sa experimentez, daca nu era una in strada in vecini, care e mai inalta ca mine. Acum ma gandesc, ca ar trebui sa mai pun vreo doua :)
      O saptamana reusita si tie, Gabi ! Multumesc pentru mesaj !

      Ștergere
  10. Trandafirul este de vis. Nu am mai vazut acesta culoare pana acum! Poate este si de la camera in sensul ca poate schimba un pic nuanta reala! Oricum o treaba super ce ne aduce noua o clipa de relaxare! Multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E din seria trandafirilor ce isi schimba culoarea pe masura ce se deschide, boboc e de un portocaliu sangeriu, apoi se decoloreaza spre somon. Fotografia e foarte aproape de realitate :)
      Ma bucur, ca iti place, Madalina ! Multumesc de vizita si te mai astept !

      Ștergere
  11. Ah ! Trandafirul ala mi-a furat inima ! Superbissim !

    RăspundețiȘtergere
  12. Ak budú letá u nás na Slovensku naďalej také horúce, aké je toto, ale aj to vlaňajšie, budem musieť aj ja rozmýšľať nad inými kvetmi na mojom záhone. Zdá sa, že mi veľa kvetov uhynulo, pretože ich nepolievam. Trošku som to s jeho umiestnením nedomyslela práve kvôli vode. No i tak by som nemohla veľa polievať, pretože by mi to asi väčšina obyvateľov domu neschválila :-( Dnes v noci bola búrka, ale napršalo len veľmi málo. Už znovu pečie slnko.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aj ja si to chutam ... voda je vzacna. Polievam paradicke, nemozem polievat tak casto aj kvetinovu zahradu ... A kazdy rok bude este horsie ...

      Ștergere
  13. Ešte som ti zabudla pochváliť kvety. Máš krásnu hortenziu. Ten kvet z prvého obrázku kvitol aj mne, ale som ho ani nestihla odfotiť.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dakujem, Danka !!! Aspon hortenzia, ked ruze uz odkvitli ...

      Ștergere
  14. Ce frumos ca reusesti (stiu, cu multa munca) sa le pastrezi asa frumoase. Am si eu doua asemenea hortensii in partea umbrita a curtii interioare de la tara dar cresc teribil de incet. Rozmarinul inflorit imi place tare mult dar la noi nu rezista iarna afara. M-am bucurat de pozele astea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le merge bine, fara sa ma straduiesc prea mult. Dar au parte de cel mai umbros coltisor si le stropesc des. Ma bucur, ca ti-au placut pozele :)

      Ștergere
  15. Răspunsuri
    1. E cea mai obisnuita culoare la hortensii, dar eu sunt fericita ca o am :) Poate in viitor o sa plantez si una albastra ca a ta.

      Ștergere