Wikiplayer

miercuri, 16 octombrie 2013

Flora Graeca - Un fenicul marin





                                             Miercurea fara cuvinte

43 de comentarii:

  1. On ma bardzo mocny zapach. Wąchałam go w tym roku we wrześniu na południu Francji. Widziałam jak jakiś Pan zrywał go. Pozdrawiam i buziak.
    El are un miros foarte puternic. Mirosit acest an, în septembrie, în sudul Franței. Am văzut unii l-ați rupt. Îi salut și sărut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o planta aromatica folosita in bucatarie, are un gust foarte pregnant. Eu am gustat-o murata - lastarii tineri se prepara in saramura. Pozdrawiam i buziak, Gigo !

      Ștergere
  2. Are flori interesante.
    Să ai o noapte liniștită și faină.

    RăspundețiȘtergere
  3. Combinatii perfecte de culoare! Minunate imagini!
    HAPPY WW! ☆★☆★☆

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe marginea docurilor, in port ... O zi frumoasa, Carmen !

      Ștergere
  4. What a lovely flower this fenal has. Beautiful. And I read here it's to eat.
    Have a wonderful day Dani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. It has another name too - rock samphire, and has fleshy leaves with hot and spicy taste. Maybe you may found some pickled samphire :) Wishes for a lovely day, dear Marijke !

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. La salata, se prepara cam ca si caperele. Mie imi place mult cu rosii si branza proaspata.

      Ștergere
  6. Neviem, aká je to rastlina na tvojich fotografiách, ale veľmi mi pripomenula jednu, ktorú som fotila asi pred mesiacom u nás na Sandbergu. Už sa aj idem na tie fotky pozrieť.

    RăspundețiȘtergere
  7. Je to iná rastlina - https://plus.google.com/104645994859709007626/posts/1d7qtQag9Mf

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna dimineata,Dani acum m-am sculat,suntem foarte obositi. Am vrut sa vad ce mai faci? Ce flori sunt, seamana cu coada soricelului. O zi frumoasa iti doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata ! Sunt flori ce cresc pe malul marii, tufe joase, ca niste pernute, cu frunze zemoase. Florile au mult nectar, uneori se vad picaturi ca de roua pe ele si daca le gusti sunt dulci. Te sun imediat !

      Ștergere
  9. Habar n-am ce aroma da planta aceasta, nu stiam ca e pentru bucatarie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Greu de descris ... e picanta, sarata si acra in acelasi timp, fiindca se conserva cu otet.

      Ștergere
  10. Eu n-am vazut planta asta frumoasa si miraculoasa pana acum.Creste numai acolo?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Creste pe malul marii. In Wikipedia scrie si de Marea Negra, dar presupun ca se gaseste doar pe tarmurile sudice. In romaneste am gasit mai mult referinte la produse cosmetice ce contin uleiurile eterice ale plantutei ... daca exista la noi, ar fi figurat sigur ca planta comestibila :)

      Ștergere
  11. Servus, Dani! Imi poti da te rog o adresa de email la care sa iti scriu? Voi fi on-topic. Poti sa-mi trimiti adresa si pe email la darius.tulbure@gmail.com, daca nu doresti s-o faci publica. Mersi!

    RăspundețiȘtergere
  12. Am auzit despre, am citit, dar n-am intalnit inca. :)
    Fotografiile sunt foarte reusite. Splendide.
    Sa ai o seara cat mai placuta in continuare, draga Dani!

    RăspundețiȘtergere
  13. ce interesanta, cred ca nu o stiam! da' ceva bun nu mai faci Dani? o reteta, o chestie buna sa fac si eu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am descoperit-o dupa ani de zile, dupa ce am vazut-o mai intai in farfurie :)
      In weekend o sa fim pe munte, asa ca n-o sa am treaba in bucatarie. Daca aflu vreo reteta simpla si buna pe-acolo, o pun in practica saptamana viitoare.

      Ștergere
  14. si mie mi se pare ca seamana l floare cu codita soricelului, dar dupa cum o descrii tu e clar ca asa pare doar in poze. cum se face ca blogul tau imi activeaza papilele gustative, desi abia am mancat? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intra in categoria florilor iubite de insecte amandoua, dar botanic se incadreaza in familii diferite , feniculul marin e verisor cu morcovul si mararul :)
      Eu cred, ca iti plac muraturile :)

      Ștergere
  15. Seamana , numai fundalul e in loc de verde -culoarea ierbii sau neagru-culoarea pamantului reavan, albastru intens si nu albastrul cerului. :) Foarte frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Contrasteaza frumos cu albastrul apei, mai ales la ceas de seara, cand apa devine mai intunecata ...

      Ștergere
  16. Draga mea, incep sa te invidiez pentru imaginile postate de tine:)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In weekendul asta o sa pozez frunze de toamna, ca sa fiu in ton cu anotimpul :)

      Ștergere
  17. Am vazut si prin pietele noastre fenicul, dar este rar folosit in bucataria romaneasca, cel putin asa cred eu. Nu am fost tentata sa cumpar , nu prea stiu nici cum se gateste (dar cred ca sunt o gramada de retete pe net ) si mi s-a parut si foarte scump pentru buzunarul meu . Cred insa ca este o delicatesa pentru ca am vazut pe la diverse emisiuni culinare cat este de apreciat . Un weekend minunat sa ai, am inteles din ce am citit mai sus ca vei fi undeva la munte, eu am fost saptamana trecuta la munte si la soacra mea la Breaza, unde am cules foarte multe ghebe. Te imbratisez ! :) Dana B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca iti place anasonul, o sa-ti placa si feniculul :) Eu incerc sa il cultiv si in gradina, dar pana acum fara succes ... Sa vedem, ce rasare anul asta ...
      Tu ai fost harnica si ai facut provizii pentru iarna, eu am adunat doar cateva palarii :)
      Te imbratisez si eu, Dana !

      Ștergere
  18. Ce fotografii frumoase! Atâtea minunăţii asupra cărora te apleci cu atenţie şi sensibilitate.

    Weekend frumos, dragă Dani! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc !!! Adevarul e, ca aparatul foto ma face sa privesc mai in detaliu :)
      O saptamana spornica si urari de bine, Alex !

      Ștergere
  19. Ce interesant arata ! Am vazut-o transfigurata intr-o brosa de argint, cu boabe de opal, impodobind o rochie violeta.
    Weekend placut, Dani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi inchipui, ce frumoasa era ... mai ales, ca era de argint. O saptamana frumoasa, Zina !

      Ștergere
  20. nu știam de feniculul marin dar arata interesant, mai ales în prima poză, parcă ar fi un invadator extraterestru! aștept cu interes pozele de la munte și alte povești despre ciuperci (cu rețete, cu tot)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vedeai fotografiile astea inainte de concediu, sigur ai fi recunoscut planta pe tarmurile Peloponezului.
      Ne-am intors din excursie cu tolba plina de fotografii si mai putin cu ciuperci :) O sa va povestesc zilele astea. Si am intrebat si de reteta de lichior :)

      Ștergere