Wikiplayer

sâmbătă, 4 aprilie 2015

Pe locuri, fiti gata ...

Anul asta de Florii, bobocii de roze sunt in prim plan.
Primul la start e trandafirul lui Fortune.
Deocamdata are doar doua corole pastelate, vizitate de albine si bondari.








Aveti multe treburi, nu-i asa  ?  Cum altfel  ?
Pana duminica viitoare sunt multe de facut. 

Paine, cozonaci ( anul asta o sa pun si fructe glasate ), oua rosii,
gatit inventiv zilnic, ca sa le placa baietilor meniul de Post,
prajitura, pe care o s-o pun sambata la cuptor
( doar una, cu ciocolata si migdale, nu ajung sa fac mai multe ), 
tzatziki si maioneza pentru salata de cartofi, 
cumparaturile pentru masa de Paste si cadourile simbolice pentru copii.
Dar azi e zi de odinna si inca n-am inceput maratonul.

La multi ani, de Florii si spor in tot ce faceti  !

34 de comentarii:

  1. Trandafiri mele sunt încă adormit, și ai deja flori și boboci. Napracuj nu prea mult în pregătirea de Crăciun. Craciun Fericit. Trimit pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai mei s-au trezit devreme, ca de obicei :) Gigo, merci de urari, desi Google a incurcat sarbatorile :) Pozdrawiam i buziaki !

      Ștergere
  2. Am febra musculara si mai am doar o saptamana...doar!
    Asa patesc si de Craciun. Tot timpul zic sa le fac din timp, ca sa nu mai alerg ca o gaina bagata in priza. Aiurea...eu fac si kinderu' in spate "desface".... :))))
    O zi frumoasa maine, Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiiiu !!! Sa nu crezi ca n-am si eu neprevazute din astea :) Plus ca merg la birou pana vineri dimineata. Dar sunt increzatoare, ca o sa fie bine si anul asta, ca in fiecare an :)
      Duminica frumoasa de Florii, Simona !

      Ștergere
  3. Ce frumos arata primavara acolo... E 5 aprilie si la noi ninge de dimineata.
    Duminica frumoasa de Florii, va doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul asta iarna nu pleaca repede de la voi ... Paste cu zapada, mai rar :)
      Multumesc pentru urare ! O duminica minunata, cu caldura in suflete !

      Ștergere
  4. minunate fotografii - şi mai minunaţi sunt trandafirii !
    spor la pregătirile pentru Sfintele Paşti !
    până atunci, îţi doresc o minunată duminică de Florii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc !!! De Florii am avut parte de ploaie, dar azi cerul e albastru si soarele ne zambeste :) Zile frumoase si o saptamana cu mult spor, draga mea japoneza !

      Ștergere
  5. Mă bucur să văd grădina în floare! Îți urez Sărbători fericite de Florii și din ce în ce mai multe flori de trandafir!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Marta !!! Sper sa infloreasca si sa ne bucuram de ei de Paste, cand o sa stam mai mult afara, daca vremea o sa fie in ton cu zilele de sarbatoare :)

      Ștergere
  6. Dupa cum e vremea la noi, zici ca vine Craciunul.Azi dimineata a nins.
    De trandafiri ...nici frunzulite n-au , dar flori
    O duminica frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine ca inca nu au frunzulite, stiu ei ca inca e prea devreme. Cel din pozele de mai sus e unul din cei mai grabiti trandafiri si anul asta de-abia am ajuns sa-l curat de uscaturi. Era deja cu muguri din Ianuarie. Dar daca as locui in tara, nu as putea sa il am in gradina.
      Zile cat mai insorite, Gabi !

      Ștergere
  7. Eu cred ca au luat demult startul, sunt aproape sa se desfaca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. El e primul la start in sezonul rozelor de anul asta :) Desi de obicei il precede Lady Banks, anul asta i-a luat-o inainte.

      Ștergere
  8. Dani, la mine abia au scos cateva frunzulite trandafirii iar la tine sunt practic infloriti! Spor la pregatirile pentru Paste!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Mai o sa fie la apogeu, acum e doar inceputul. Nu stiu daca sa ma bucur, ca vremea e mai racoroasa si bobocii nu se deschid toti in acelasi timp, sau sa ma necajesc ca au aparut pete negre pe unele frunze noi ...
      Multumesc pentru urare, Adriana ! Numai bine, draga mea !

      Ștergere
  9. O, daca-i stii de cand astept postarile cu trandafiri! :) Si pe cea cu glicina! :) Anul asta mi-am propus sa iau notite serioase de la tine, Dani. Dar cand privesc pozele, uit ca am pixul in mana si agenda in fata. :) Incerc sa ma organizez putin, poate achizitionez si eu niste trandafiri pe care sa ii urc pe balustrade de la terasa si-o glicina pe care s-o plantez in asa fel incat sa imbrace o gradina irlandeza pe care -am construit-o inca. :) Sporuri mari sa ai si sa termini tot ce ti-au propus! Dar, nu plecati in vacanta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum incepe sezonul lor :) Sper sa am timp sa le fac poze si sa va arat cum s-au dezvoltat.
      Glicina isi infoaie si ea bobocii si o sa fie plina de flori anul asta. De-abia o astept si eu :)
      Cum e treaba cu gradina irlandeza ? M-ai facut curioasa, e o expresie de care n-am mai auzit. Sa stii, ca glicinei ii trebuie mult spatiu, creste enorm de mult si trebuie tinuta in frau. Iar daca plantezi una, sa nu te astepti sa iti infloreasca mai devreme de cinci ani.
      Cum sunt balustradele de la terase ? O sa-ti fie usor sa tunzi trandafirii ? Cu cei urcatori asta e treaba cea mai grea. Si sa ii poti lega bine, ca sa nu te trezesti cu ei pe jos. Am avut doua tufe cazute dupa o furtuna in iarna asta si ne-am chinuit sa ii ridicam fara sa ii frangem. A lucrat zile intregi sotul, ca sa ii lege cu sarma de otel.
      Daca imi pui cateva poze ( sa vad ce spatiu ai ) si imi spui ce trandafiri ti-ai dori, as incerca sa iti propun ce mi s-ar parea mie ca se potriveste mai bine. Eventual, daca iti doresti ceva din ce am eu si se preteaza la clima ta, iti pot trimite butasi in vara sau in toamna.
      In vacanta plecam luni, chiar dupa Paste. Deci in zilele astea aglomerate trebuie sa imi fac timp si de bagaje :) Dar am un motiv ca sa ma mobilizez si sa le duc pe toate la bun sfarsit :)

      Ștergere
    2. Dani, iti multumesc frumos pentru raspuns. Nu stiu cand mai ai timp sa faci toate astea.
      In legatura cu trandafirii din gradina ta, mi-au placut foarte mult cativa. Ma uit pe un word unde mi-am salvat niste link-uri de la postarile tale si iti trimit un e-mail in care voi atasa si poze cu terasa de la etaj.
      Gradina irlandeza care de fapt este terasa irlandeza (scuze, am gresit cand am scris)este cea facuta numai din bare de lemn (pe orizontala si pe verticala) pe care urci diferite plante (ex: glicina, trandafiri cataratori, etc).
      In Grecia la Toroni, am vazut inca o planta frumoasa care era aranjata cumva ca sa imbrace acest tip de terasa. Si o magnolie frumoasa care am uitat acum cum se numeste. Iti trimit si pozele cu aceste doua plante.

      Ștergere
    3. Astept mail-ul tau si dupa ce ma intorc din Creta studiez problema :)
      Cat despre terasa irlandeza, cred ca daca e asa cum mi-o inchipui, glicina e alegerea ideala. Dar sa cauti una mai deosebita, roz sau albastra si neaparat parfumata. Daca dau peste ceva in cautarile mele pe net, o sa te am in vedere :)
      Seara placuta, Mihaela !

      Ștergere
  10. la voi chiar a inflorit primavara si e...trandafirie! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Gazele simt primavara, chiar daca noi mai dirdiim cate un pic. Planul era sa petrecem Pastele pe Aries dar din cauza vremii urate, am renuntat, Vom merge, probabil, abia dupa Paste. Finndca suntem cu tot felul de griji alimentare si doar noi doi, nu ma "zdrobesc" prea tare. Oua rosii de la supermarket, o sunca mica pentru fiert, adusa din Austria. Fructe in loc de praji, ca nu am voie...

    Paste fericit, Dani, tie si familiei tale si concediu placut, fiindca inteleg ca dupa Paste plecati undeva!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Insectele si pasarile nu dau gres cu prognoza meteo :) Randunelele au venit de mai bine de zece zile iar albinele si bondarii sunt in plina activitate :) Ne mai uda dumneaei, primavara, cu niste dusuri reci si uneori norii coboara cu ceata dinspre munti in zorii zilei, dar e bine. Am fost feriti de calamitati si n-am avut pierderi in gradina, decat ceva bulbi ce au putrezit de prea multa apa.
      Daca nu aveam oaspeti, faceam si eu ca tine, Adriana :) Noroc, ca ma ajuta si restul familiei, mai ales in ziua de Paste.
      O sa plecam in Creta pentru o saptamana, chiar dupa Paste, cat mai au copii vacanta. Iraklion, Chania, Rethymno si sper sa ajungem macar o zi pe coasta sudica, la Sfakia.
      Sarbatori Fericite, cu drag !

      Ștergere
  12. Oh so beautiful Dani. I hope your roses will bring you a lot of flowers.
    Have a wonderful day.

    RăspundețiȘtergere
  13. ar trebui sa vezi fetzele pisicilor mele de cate ori intru pe pagina ta :)). se pare ca pasarelele astea le intriga la culme! altfel, la noi abia de au inflorit zambilele, e inca foarte, foarte frig!

    RăspundețiȘtergere
  14. I love the birdsong which accompanies your post! Roses already! You are very lucky as ours are only just coming into leaf here in the UK. Can't wait for mine to flower again!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Glad you liked the birds and the roses ! Thank you, Jane ! Hope your roses will follow soon :)

      Ștergere
  15. Parcă nici nu-mi vine să cred că pe undeva există trandafiri cu frunze și cu boboci ce stau să înflorească, în timp ce aici abia au apărut niște mugurași amărâți pe bețele golașe ale trandafirilor...

    Să aveți zile frumoase și sărbători fericite, Dani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Zina ! Cred ca daca eram in locul tau, nici mie nu mi-ar fi venit sa cred ...

      Ștergere