Ieri am strecurat visinata preparata in urma cu o luna. A iesit cea mai buna visinata pe care am gustat-o vreodata, aromata si cu o culoare minunata. Si asa de tare ( o parte din alcoolul adaugat initial a fost alcool alimentar ), incit nici n-am mai pus inca 1/2 de litru de rom cum scria in reteta. O parte din zahar a ramas nedizolvat pe fundul vaselor, poate fiindca nu le-am miscat prea des ( doar cind ne aduceam aminte, de vreo patru ori in total ). Dar asa a iesit visinata mai putin dulce si ne place mai mult.
Visinele ramase le-am pastrat pentru prajituri .
in manualul rachierului scrie ca din aceleasi visine se fac 3 ture de visinata. dupa ce strecori prima tura, adaugi alcool si obligatoriu sirop (in cazul de fata de visine) si mai faci o tura. apoi inca una.
RăspundețiȘtergerealcool alimentar (din cel de 90 si de grade) se pune doar prima data, la fel si zahar.
si noi am "atacat" din visinata. yammy.
Ne avand nici o legatura cu visina, te intreb si io daca stii ce soi de trandafiri sunt in poza nr. 3 din blogul acesta http://ewainthegarden.blogspot.com/2011/08/rose-garden-in-london.html ,(vad ca nu o ai in lista de bloguri)cei din care este facut gardul viu, stiu ca nu sunt infloriti, dar poate, cum te pricepi tu la trandafiri, poate stii ce soi merge ;))
RăspundețiȘtergereMi s-au facut ochii buluc pe gradina de trandafiri postata aici. Incredibil de frumoasa, sa o vezi si tu. Pupici!
Bine, ca m-ai lamurit, Simona.
RăspundețiȘtergereInstinctiv, ma gindeam la solutia asta. Fiindca frigiderul e plin ochi, am acoperit visinele si zaharul ramas cu rom, ca sa le pot pastra. Sirop de visine am, asa ca, e ca si gata a doua tura de lichior. Poate mai pun niste mirodenii, ca pungutele cu cuisoare si scortisoara, le-am aruncat ...
Am incercat ieri seara, un pahar de sangria rece cu putina visinata si e grozava combinatia.
Dani bea si pentru mine un paharel ! daca ai sta mai aproape mi-ai da si mie niste visine, nu?? le-as strecura in niste truffe de ciocolata! hmm ..
RăspundețiȘtergerehîc !, şi eu (O) votez :)
RăspundețiȘtergereVasi, nu stiu ce trandafiri sint, ar putea fi Hybrid Tea, fiindca sint asa golasi la baza, dar e greu de spus. E o gradina splendida, si mor de ciuda, ca n-am apucat, sa o vad, cind am fost la Londra ...
RăspundețiȘtergereBlogul Ewei il stiu, e pe lista mea, dar nu in blogroll.
Anto, da , niste trufe de ciocolata, sau un tort Black Forest, sau , si mai simplu, o salata de fructe. Iti arunc niste visine. Le prinzi ?
RăspundețiȘtergereAi vazut? Super!!!
RăspundețiȘtergereEu m-am gandit ca sunt tunsi special asa, parca ar fi niste copacei uniti. Imi inchipui cand sunt infloriti :))
Cella, votul tau a fost numarat ! Multumesc !
RăspundețiȘtergereSint tunsi frumos, si sint multi la un loc. Infloriti, mi-i inchipui, ca o bariera de culoare si parfum ... Ah, de ce nu am si eu un parc din asta in apropiere ?
RăspundețiȘtergereVasi, mi se pare, ca o sa-ti maresti colectia de trandafiri !
pofta buna la visinata..nu prea ma omor , dar merge o gurita !
RăspundețiȘtergereAoleu Dani, ca mi-a intrat in cap sa pun muuuulti butasi la inradacinat si sa imi fac rozariu. Vreau sa mai renunt la niste flori care nu stau bine in soare si sa imi umplu de trandafiri.
RăspundețiȘtergereMai vorbim, ca trecuram de la visina la trandafiri :))
Dani, Vasi, de la discutia voastra despre trandafiri la postul despre visinata mi-a trecut prin cap: oare se poate face trandafirata? ca dulceata de trandafiri se face. am cautat pe net si bingo: http://bauturialcoolice.blogspot.com/2010/04/trandafirata.html
RăspundețiȘtergerereteta de tradafirata!
Coco, in sanatatea ta !
RăspundețiȘtergereVasi, te-am mirosit de la distanta.
RăspundețiȘtergereIncet si cu rabdare. Sa nu te grabesti. Sa nu ii pui pe toti din prima si sa le dai timp, sa arate ce pot. Eu te ajut, cu tot ce pot.
Simona, super informatia ! Multumesc !!!
RăspundețiȘtergereVezi, ce iese, daca se incurca trandafirii cu visinele ? Trandafirata.
Sigur, o sa o incerc, reteta asta, da sa imi infloreasca bogat trandafirii de dulceata. Anul asta, i-am lasat in pace, a fost primul am, ca am vazut flori si mi-era mila, sa le tai ...
hac, da, dar eu cu cine votez? ca visinata am si eu, dar anul asta am si zmeurata, sic :))
RăspundețiȘtergereai trecut la productia de alcoale? anul asta n-am facut visinata, ca nu s-a baut cea de anul trecut, dar fac cornata, cand or iesi coarnele. Si sa gasesc un alcool bun.
RăspundețiȘtergereCristina, tu votezi cu zmeurata. Macar, de-as avea si eu atita zmeura ... da, nu ni se ajunge, nici pe-o masea.
RăspundețiȘtergereE primul an, ca fac visinata, Dr. Lecter. Si sint incintata de rezultat. Asa ca, ma vad incercind si cu alte fructe. Coarne nu gasesc, decit la vreo 200 de Km, mai la nord, in zona Ioanninei. Am in schimb, lamii, portocale, mandarine si tot ce tine de citrice.Va urma un limoncello, pe care l-am incercat in Italia si de atunci, ma tot gindesc, sa il prepar.
RăspundețiȘtergereEu sunt mai paşnic!
RăspundețiȘtergereAm facut o bautura din coacaze.
Cred ca se poare numi Cocăzata.Ciudat nume,nu?
Mihai, daca e din coacaze negre, ii zice lichior de cassis - si e o delicatesa . De cind, vreau asa ceva, pentru un Kir Royal.
RăspundețiȘtergereimi poate spune cnva cum se pastreaza visinile din visinata ptr prajituri?
RăspundețiȘtergereDupa ce se strecoara visinata, visinele trebuie tinute in frigider, altfel se usuca.
Ștergere