Wikiplayer

sâmbătă, 12 februarie 2011

Rosiile de anul trecut

     Anul trecut am cultivat patru soiuri de rosii .
     Semintele le-am cumparat on-line din Franta, de la Kokopelli  ( http://www.terredesemences.com/ ). Au incoltit toate si pentru o incepatoare ca mine asta a fost o mare reusita. Mi-a dat curaj sa ma ocup de gradina, chiar daca timpul e limitat.
    Am avut rosii  "Noire de Crimee", "Miel  du  Mexique","Cherokee Purple" si "Podland Pink".
    Cea mai gustoasa a fost Crimeea, dulce si zemoasa si destul de precoce. Dar cea mai productiva, cu ciorchini de fructe pina in noiembrie tirziu s-a dovedit Mexique. Despre Cherokee am citit multe dar in gradina mea n-a mers prea bine. Iar Podland a avut niste rosiute decolorate si deloc zemoase. Am pus vreo 10 litri de bulion  ( la congelator, fiindca inca nu aveam sticle adecvate ) si am mincat toata vara rosii cu brinza.
    Singura care va reveni anul asta e Crimeea. Acum am semanat mai ales rosii mai mari ( inima de bou si altele ). O sa revin cu amanunte cind o sa transplantez rasadurile. Nu stiu unde o sa le inghesui pe toate in gradina.


3 comentarii:

  1. Inima de bou am insamantat si eu, pentru prima data. Abia astept sa mananc o rosie din gradina, dar mai e ceva vreme pana atunci! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. A mers!!!! Yupii!!
    Sa te tii acum conversatii!!
    Bravo, Dani, esti tare!
    Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. In sfirsit!
    Eu am pus doua feluri de inimi,rosii si roz.Cele roz sint seminte ramase mostenire de la bunici,mi le-a trimis tata.Dar,nu stiu cum o sa le placa aici,vara e ft. cald.

    RăspundețiȘtergere