Wikiplayer

duminică, 3 iulie 2011

Visine


 Anul asta facem visinata si sper sa iasa buna. E o reteta dintr-o carte greceasca. Am pus 500 g de visine cu 360 g de zahar si jumatate de litru de alcool ( rom alb ) sa se macereze inchise ermetic intr-un vas de sticla, la soare. Plus vreo zece cuisoare, un lemnisor de scortisoara si 15 simburi de visine sparti, legati intr-o bucata de tifon. Peste aproximativ o luna o sa strecor licoarea si mai adauga 500 ml de rom, vodca sau coniac. 
Apoi va intra la pastrare pentru cel putin doua luni.




14 comentarii:

  1. Interesanta reteta, seamana putin cu ce stiu eu, doar cantitatile sunt altele. Si alcoolul nu se pune din prima ci dupa vreo saptamana. Dar a ta o sa fie mult mai aromata, sa ne spui ce a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi nu mai facem ca n-are cine s-o bea. Am o visinata de acum cinci ani si afinata si murata. Noroc cu neamurile ca ne mai scapa de ele...
    Visine am avut putine anul asta, doar de compot.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am mai multe retete, Constantine. Asta o fac pentru prima oara. Am zis, sa incerc si alta varianta. Mi-au sunat bine mirodeniile si simburii, presupun, ca o sa iasa putin amaruie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Alexandra, ce-as mai bea niste afinata !
    Visinele sint din Romania. Pomul meu a avut doar doua fructe. I-a dus sotul meu pe cei mici la bunici si s-a intors cu o galeata de visine. Am pus si de o dulceata .
    O sa impart si eu visinata in familie. E foarte apreciata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu o sa pun visinele pentru visinata maine numai ca reteta ii altfel. Se pun visinele cu zaharul sa se lase zeama de la visine ... aprox 3 saptamani si nu etans borcanul. Dupa 3 saptamani pun alcoolul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Florin, asa o face si tata. O sa vad cum iasa asta a mea. Daca nu-i in ordine, schimb macazul.
    Spor la treaba !

    RăspundețiȘtergere
  7. pofta buna....sa ne opresti si noua...:)

    RăspundețiȘtergere
  8. sa iesi foarte buna mai mult ca sigur, iar de samburi zdrobiti, am auzit numai de bine in preparatele de genul! iar gustul il cunosc, insa a ta va fi parfumata la maxim! ...as veni pana acolo pentru un paharel :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Andreea, esti invitata mea !
    Ma bucur, ca aprobi metoda cu simburii.Mie imi plac mult gusturile dulci amarui.
    Pe aici, in Grecia, cuisoarele si scortisoara sint mult folosite, atit in preparatele dulci, cit si la sosuri si mincaruri cu carne.

    RăspundețiȘtergere
  10. Dani, sa ne descrii finalul.E foarte interesanta visinata ta. Mai ales ca va fi total diferita de ce stim noi, avand nu arome de visine ci majoritar de aromatizantele pe care le pui-scortisoara, cuisoare, rom. Astea sunt arome puternice si vor prima in visinata, deci va fi ceva foarte diferit.Probabil excelent.
    Si eu ador amaruiul la dulce, si pun la visinata cirese amare in loc de samburi zdrobiti.
    O singura observatie am,daca nu te superi.Pune totusi alcoolul dupa vreo doua trei saptamani, nu imediat, pentru ca se pierde enorm de mult la strecurare, prin evaporare.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu de-abia astept sa o gust, Corina.
    Chiar ma intrebam, de ce acasa, tata punea alcoolul la sfirsit. Acuma l-am pus, nu-l mai pot scoate. Diferenta e, ca vasul respectiv e inchis ermetic. Asa zicea in reteta. Presupun, ca asta o sa ajute, sa nu se evapore alcoolul.
    Daca aveam cirese amare, puneam sigur. Imi plac foarte mult, pe vremuri faceam dulceata ...

    RăspundețiȘtergere