Poti incerca, eventual cu protectie in timpul iernii. Poate intr-o zona cu clima blanda sa faca fata. Daca rezista migdalii, de ce nu si rodiul :) Multumesc de vizita, Jeni !
Recolta e din gradina voastra? Eu mai vazusem in Cipru pomi de grapefruit si rodii , pe strada in fata casei. Nu se agata nimeni de ei.Sunt probabil cum cresc la noi nucii salbatici .
Da, Cristina, sint ca niste printese rotunjoare ... in multe povesti rodia inchide in ea o zina, si trebuie, sa o spargi, numai daca ai apa la indemina, altfel zina moare de sete ...
Mihaela, fotografiile sint de anul trecut, din gradina cumnatei mele. Avem si noi un rodiu, de doi ani . Anul trecut a avut doua fructe, anul asta are cinci, dar nu sint asa de mari . E un arbust, care poate fi format si ca pomisor . Se intilneste si in salbaticie si e folosit mult la garduri, fiindca are si spini .
Pandhora, boabele sint ca niste rubine ... E lumina piezisa cea care indulceste fotografiile ... incearca . Multumesc si imi pare bine, ca treci des si intotdeauna scrii . Noapte buna !
Coco, e sucul numarul unu pe lista celor cu efect antioxidant, mai mult chiar decit cel de struguri negri . Asa ca, bea cit mai mult, de preferinta proaspat ...
Elena, e o planta adaptata la clima secetoasa . Si sint multe soiuri ... Ce bine, ca miine e simbata ! Sa ai parte si tu, de un sfirsit de saptamina cu tot ce iti doresti . Numai bine !
La Bucuresti rezista, pe o strada langa mine este un rodiu de aprox. 4 m. Eu am avut unul pitic care anul trecut l-am pus in gradina, iarna a inghetat pana la nivelul solului dar a dat din nou. Cel mare de gradina rezista foarte bine numai ca-i trebuie putina protectie in primii 2 ani daca iarna este mai geroasa. Dar Bucurestiul (numai in interiorul orasului) se situeaza in zona 7A.
parca-i un mar incoronat! un fruct nu prea aratos ... dar cu un continut divin! Voi acolo in Grecia aveti fel de fel de retete care includ rodia! Superbe fotografiile
Andreea, ma bucur ca te-ai intors ! Si am vazut la tine ce si cum in vara asta . Felicitari, inca o data ! Boabele de rodie se pun in multe salate si deserturi . Merg de minune cu laptuci, rucola si cu frunze fragede de spanac . Si in salatele de leguminoase - fasole, naut . Ca desert, mie imi place rodia cu griu fiert, stafide, migdale si nuca macinata . Numai bine, Andreea Elena !
Am si eu un rodiu in gradina,obtinut din seminte, cred ca are vreo 3 ani si n-a facut vreo floare pana acum.Rezista cu stoicism la toate vicisitudinile vremii din ultimul timp, dar n-am idee daca va fructifica vreodata??
Buna am si eu un rodiu un gradina are o inaltime de 2.10 metri dar nu a facut nici un fruct ,flori foarte multe...trebuie altoit cu ceva? 0724014259 daca ma puteti contacta.:D
Nu se altoieste, din cate stiu. Trebuie udat cu grija si continuu cu cantitati mici de apa, nu-i place apa multa si ploile pot afecta fructificarea. Cei ce cultiva rodii folosesc irigarea cu picatura. Am citit ca florile sunt de trei feluri : masculine, hermafrodite si un tip intermediar. Cele cu procentaj mare de fecundare sunt florile hermafrodite si cum in functie de soi, ele pot fi de la 10% pana la 80% din toate florile unui pomisor, productia difera de la un rodiu la altul. Se obtin fructe mai multe daca sunt cel putin doi rodii de soiuri diferite in aceeasi livada si se polenizeaza incrucisat, la asta ajutand si albinele. Pomul rodeste dupa 3-4 ani de la plantare, ajungand la un maxim dupa 7 ani se traieste cam 40-50 de ani. Sper ca te-am ajutat :)
n-am mai vazut pana acum rodiu. fructele zici ca au o coroana pe cap.
RăspundețiȘtergerese pot adapta si la noi in sudul Rominiei,,?cita frumusete,,,,si tie iti multumesc ca ne expui oice sa invatam ,,,cu respect jenii
ȘtergerePoti incerca, eventual cu protectie in timpul iernii. Poate intr-o zona cu clima blanda sa faca fata. Daca rezista migdalii, de ce nu si rodiul :)
ȘtergereMultumesc de vizita, Jeni !
cata frumuseteeeeee
RăspundețiȘtergereRecolta e din gradina voastra? Eu mai vazusem in Cipru pomi de grapefruit si rodii , pe strada in fata casei. Nu se agata nimeni de ei.Sunt probabil cum cresc la noi nucii salbatici .
RăspundețiȘtergereimi place la nebunie lumina din fotografiile tale...arata atat de frumos fructele...mi-a placut cum ai spus "fructe cu miez de giuvaer" :)
RăspundețiȘtergereieri am baut suc de rodii :)
RăspundețiȘtergereDa, Cristina, sint ca niste printese rotunjoare ... in multe povesti rodia inchide in ea o zina, si trebuie, sa o spargi, numai daca ai apa la indemina, altfel zina moare de sete ...
RăspundețiȘtergereSimona, trebuie sa fotografiez si miezul unei rodii, acolo sa vezi frumusete ...
RăspundețiȘtergereMihaela, fotografiile sint de anul trecut, din gradina cumnatei mele.
RăspundețiȘtergereAvem si noi un rodiu, de doi ani . Anul trecut a avut doua fructe, anul asta are cinci, dar nu sint asa de mari .
E un arbust, care poate fi format si ca pomisor . Se intilneste si in salbaticie si e folosit mult la garduri, fiindca are si spini .
Pandhora, boabele sint ca niste rubine ... E lumina piezisa cea care indulceste fotografiile ... incearca .
RăspundețiȘtergereMultumesc si imi pare bine, ca treci des si intotdeauna scrii . Noapte buna !
Coco, e sucul numarul unu pe lista celor cu efect antioxidant, mai mult chiar decit cel de struguri negri . Asa ca, bea cit mai mult, de preferinta proaspat ...
RăspundețiȘtergereFoarte frumoase! Mi-as dori si eu un pomisor asa in gradina mea! ;)
RăspundețiȘtergereBună DANI!
RăspundețiȘtergereFoarte interesant,nu am văzut
până acum un astfel de pom!
Îți doresc un weekend excelent!
Te pup draga mea!
Lolita, in gradina, in Romania, nu rezista . Dar sint si soiuri pitice, care se pot cultiva in glastra si intra iarna la caldura . Sperante exista !
RăspundețiȘtergereElena, e o planta adaptata la clima secetoasa . Si sint multe soiuri ...
RăspundețiȘtergereCe bine, ca miine e simbata ! Sa ai parte si tu, de un sfirsit de saptamina cu tot ce iti doresti .
Numai bine !
Flordel,
RăspundețiȘtergereLa Bucuresti rezista, pe o strada langa mine este un rodiu de aprox. 4 m.
Eu am avut unul pitic care anul trecut l-am pus in gradina, iarna a inghetat pana la nivelul solului dar a dat din nou. Cel mare de gradina rezista foarte bine numai ca-i trebuie putina protectie in primii 2 ani daca iarna este mai geroasa. Dar Bucurestiul (numai in interiorul orasului) se situeaza in zona 7A.
Flordel, daca ai vazut rodiu in gradina la Bucuresti inseamna, ca face fata . Eventual, il invelesti in material de protectie iarna .
RăspundețiȘtergereArata mult mai bine in copacel decat in raft la supermarket :D
RăspundețiȘtergereGanguritu, chiar daca n-ar fi frumoase, sint gustoase .
RăspundețiȘtergereparca-i un mar incoronat! un fruct nu prea aratos ... dar cu un continut divin!
RăspundețiȘtergereVoi acolo in Grecia aveti fel de fel de retete care includ rodia! Superbe fotografiile
Andreea, ma bucur ca te-ai intors ! Si am vazut la tine ce si cum in vara asta . Felicitari, inca o data !
RăspundețiȘtergereBoabele de rodie se pun in multe salate si deserturi . Merg de minune cu laptuci, rucola si cu frunze fragede de spanac . Si in salatele de leguminoase - fasole, naut . Ca desert, mie imi place rodia cu griu fiert, stafide, migdale si nuca macinata .
Numai bine, Andreea Elena !
Am si eu un rodiu in gradina,obtinut din seminte, cred ca are vreo 3 ani si n-a facut vreo floare pana acum.Rezista cu stoicism la toate vicisitudinile vremii din ultimul timp, dar n-am idee daca va fructifica vreodata??
RăspundețiȘtergereStiu, ca rodesc dupa trei ani. Sper, sa il vezi inflorit la primavara, Elaine :)
ȘtergereBuna am si eu un rodiu un gradina are o inaltime de 2.10 metri dar nu a facut nici un fruct ,flori foarte multe...trebuie altoit cu ceva? 0724014259 daca ma puteti contacta.:D
RăspundețiȘtergereNu se altoieste, din cate stiu. Trebuie udat cu grija si continuu cu cantitati mici de apa, nu-i place apa multa si ploile pot afecta fructificarea. Cei ce cultiva rodii folosesc irigarea cu picatura. Am citit ca florile sunt de trei feluri : masculine, hermafrodite si un tip intermediar. Cele cu procentaj mare de fecundare sunt florile hermafrodite si cum in functie de soi, ele pot fi de la 10% pana la 80% din toate florile unui pomisor, productia difera de la un rodiu la altul. Se obtin fructe mai multe daca sunt cel putin doi rodii de soiuri diferite in aceeasi livada si se polenizeaza incrucisat, la asta ajutand si albinele. Pomul rodeste dupa 3-4 ani de la plantare, ajungand la un maxim dupa 7 ani se traieste cam 40-50 de ani. Sper ca te-am ajutat :)
Ștergere