Wikiplayer

luni, 6 mai 2013

Alb si fermecator

Dupa o mica pauza de sarbatori, din nou in gradina.
Pe el, frumosul Sombreuil, am ajuns sa il fotografiez,
pe ceilalti ii vad cum se deschid peste noapte si se scutura in doua zile. 
Aerul e prea cald pentru luna mai.






41 de comentarii:

  1. de i-as putea simti parfumul...
    e un frumos :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E parfumat, dar nu ametitor :) Dar floarea e asa de frumoasa ...

      Ștergere
  2. E frumos si delicat :)
    Intr-adevar, e prea cald pentru perioada asta

    RăspundețiȘtergere
  3. Seamana foarte mult cu trandafirul alb de dulceata. Al meu din pacate a fost prins de ultima ninsoare si nu are nuci macar o frunzulita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E un trandafir de soi vechi, cum sunt si cei de dulceata. Poate al tau va inflori mai incolo, dupa ce o sa-si revina, trandafirii sunt plante foarte rezistente :)

      Ștergere
  4. foarte frumos Sombreiul, iar boboci întredeschiși sunt absolut fabuloși!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E frumos in toate momentele, de la boboc, la floarea deschisa ca o rozeta :)
      Doar ca il iubesc paianjenii rosii si trebuie sa il stropesc des ...

      Ștergere
  5. Un trandafir sidefiu splendid. Sa faca multe flori!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Elisa ! Anul asta a inflorit frumos si sper sa mai vad flori de la el si in toamna :)

      Ștergere
  6. Culoarea e cea pe care o vedem in poze? Nu ma pricep deloc la trandafiri, dar petalele vad ca sunt asezate intr-un anumit fel, mai dese, mai "in ronduri", nu stiu cum sa zic, sunt putini trandafirii care arata asa - adica eu nu prea vad pe-aici...Mie imi inspira nostalgie! E foarte frumos si bogat!
    E ca niciodata de cald, asa mi se pare si nu pot sa nu ma gandesc cum o sa fie peste o luna-doua...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa-i si in realitate, un trandafir fildesiu cu irizatii roz in inima florii. E un catarator vechi, a aparut la sfarsitul secolului 19 si are un aer foarte romantic. Eu l-am ales fiindca se descurca bine in climate calde.Anul trecut a avut putine flori dar anul asta a recuperat :)
      Peste o luna-doua la mine in gradina n-o sa mai fie multe flori si sigur trandafirii vor intra in pauza de vara. O sa fiu norocoasa, daca o sa am rosii in gradina din spate ...

      Ștergere
  7. ce frumos , la noi nu au inflorit inca...dar nu-i graba :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As prefera sa nu se grabeasca nici ai mei, dar nu ma pot pune cu vremea ...

      Ștergere
  8. Imi place ca are foarte multe petale intr-o singura floare si oarecum dau impresia de a fi sifonate:).Deja cum tot vad poze la tine cu diverse soiuri de trandafir,nu-mi mai pot stapani nerabdarea sa vad primul meu trandafir inflorit:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Petale matasoase, subtirele si multe ... chiar si felul in care se scutura e romantic :) Nu te grabi, vin la rand si trandafirii tai :)

      Ștergere
  9. Ce culoare dulce are !
    Si la noi e prea cald pentru luna mai. Am pus, in sfarsit, gazonul si il udam in nestire, de teama sa nu se usuce inainte de a se prinde.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place mult :) Sper sa n-aveti probleme cu gazonul si sa se prinda repejor :)

      Ștergere
    2. Din nou nu pot pune comment separat!

      Acum, cand stau pe mica 'terasa'a cabanei,a 6-a zi de cand suntem aici, a inceput sa stropeasca putin, abia sa aseze praful pe drumul de masina din fata. In toate zilele a fost foarte frumos dar temperatura a fost placuta, nici vorba de caldura de la Timisoara...Cred ca e un nor care trece pe deasupra, ca deasupra dealurilor de la orizont e senin.

      Trandafirul asta minunat seamana foarte bine cu unul pe care il am la tara, dar al carui nume nu mi-l amintesc. Acela insa are o culoare liliachie spre roz inchis, nu o pot denumi exact. E un soi nemtesc. Face tot asa, flori foarte multe dar si miroase. Ar trebui sa ajung pe acolo sa-i mai fasonez (trandafirii) fiindca sotul meu le-a facut o taiere dar nu tocmai cum trebuie:) Din pacate, abia in iunie, cand revin de la Seoul, ma voi duce pe acolo. Ce bine le-ar sta impreuna celor doi trandafiri: al tau si al meu, fiind asa de asemanatori!

      M-am bucurat sa vad ca mi-au rezistat cei doi bujori arbustiferi. Cresc grozav de incet dar, cel putin, rezista. Pe unul l-am mai prins inflorit. Acum se pregatesc si bujorii obisnuiti sa infloreasca. Si dediteii aveau boboci.

      Citesc ce scriu alti cititori de-ai tai despre planurile cu Grecia. Eu nu l-am facut inca exact pe hartie, dar sper sa-l realizam in septembrie, in sfarsit! M-am bucurat sa aflu ca cei care au fost gazdele noastre in Lefkada, au fost la cei la care am stat noi la Ohrid (mi-au scris acum, de Paste). Sotia gazdei era olandeza si i-a placut tare mult ce i-am povestit despre Ohrid si numeroasele biserici de acolo.

      Voi unde mergeti in concediu, Dani?

      Ștergere
    3. Ma simt de parca ti-as tine companie pe terasa ... si eu stau afara si privesc niste licurici ce tremura printre tufele de trandafiri ...
      Noi ploaie n-am vazut cam de o luna ... si tare ar mai fi nevoie de ea. Dar asta e, avem program de udat :)
      Imi inchipui un buchet cu trandafirii nostri, tare frumos ar fi. Forma asta de floare e printre cele mai frumoase.
      Am si eu niste frunze rasarite in locul unde plantasem bujorul meu arbustifer. Lastarii s-au uscat de tot, radacina insa e vie. Sunt curioasa, cum va evolua. Eu nu stiu cum as reusi sa stau departe de gradina, stiind ca e plina de atatea minunatii ...
      In septembrie, cum avem noi obiceiul, as vrea sa mergem in Ciclade, din nou ... Inca n-am rezervat camerele dar suntem pe drumul cel bun. Sunt doua insule la est de Naxos, Koufonissia, care ma atrag mult si daca totul merge bine, in cateva zile o sa se aranjeze concediul mult asteptat.

      Ștergere
  10. Este superb, ca toti trandafirii pe care ii ai in gradina. Au si ai mei boboci si cei mai mari si bombati sunt ai trandafirilor Falstaff si Graham Thomas. O sa-ti trimit cateva poze..
    Referitor la vreme, soarele este foarte puternic, am umbrit toate rasadurile plantate, cu plase.
    O saptamana buna iti urez Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca mi-ar fi greu, sa aleg ce trandafir imi place mai mult ... in momentul de maxima frumusete fiecare revendica un loc in capul listei :)
      Graham Thomas a inflorit si deja se scutura la mine. N-a avut frunzis bogat si o sa il curat zilele astea, ca sa se indeseasca. Sper sa arate mai bine la toamna. Falstaff e foarte frumos si cred, ca e si foarte fotogenic. De-abia astept sa vad fotografiile :)
      Eu inca n-am umbrit nimic, la mine legumele sunt plantate in spatele casei si acolo inca relativ bine.
      O saptamana buna, Mirelun !

      Ștergere
  11. What a fantastic rose you are showing. I love the form of the flower. I hope it brings you a lot of parfum. When I was at Zakynthos i was supprised to see the rose there in full bloom. Overhere no roseflower to see.
    I wish you a wonderful evening Dani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I love such roses too ... they are coming from the past, so beautiful, so delicate ... This one has a medium perfume but she is a long bloomer :)
      Usually, the best bloom of the season for roses is in may. The old roses are known in Greece as " may roses ".
      Have a nice evening, my friend !

      Ștergere
  12. Ce frumos e Dani. Parca ii si simti parfumul. Ce ti-e si cu vremea asta!!!! la voi prea cald, la noi inca rece bine. Ploie prea multa si soare zgarcit cu noi. Vreme de primavara devreme, cu verde crud, livezi de meri in floare si covoare de papadii pe pajisti.....doar ca eu nu m-as supara deloc daca am avea cel putin vreo 10 gr mai mult. Anul acesta am indraznit sa-mi cumpar din nou trandafiri. Cei cativa trandafiri de anul trecut nu s-au prins. Sper sa reziste cei doi de acum, iar cel bolnav sa-i fie de bine tratamentul si sa se inverzeasca si sa infloreasca..... Numai bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, ca iti place, Mira :)
      Aici trecem de 35 de grade Celsius ... din fericire azi a fost mai racoare si tocmai s-a pornit o ploaie de vara cu tunete si fulgere. Noroc, ca am legat bine rosiile in gradina.
      Sper sa sa prinda trandafirii tai cei noi si sa-si revina cel convalescent. Ce soiuri sunt ? Daca ai loc, ii poti planta initial in glastre si dupa ce isi dezvolta radacinile ii muti in gradina ... au mai putin de suferit asa, mai ales daca sunt mutati la casa noua la inceputul verii.
      O seara frumoasa !

      Ștergere
  13. Beautiful flowers, beautiful colours:) Greetings

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Welcome, my dear ! Thank you for passing by :) Wishing you a nice evening !

      Ștergere
  14. Mi-am adus aminte de una picturile lui Vladimir Kush, care metamorfozase un trandafir intr-un tutu de balerina.
    Superba si muzica din background!
    Multumesc pentru momentele acestea atat de placute petrecute la tine!
    Seara placuta!
    PS Uite aici ai un link catre pictura de care vorbeam e a patra.
    http://mellymirror.blogspot.ro/2011/11/vladimir-kush-vise-de-dimineata.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se potriveste ca rochita de balerina :) Ma bucur, ca ti-au placut florile si muzica. Multumesc, Melly !

      Ștergere
  15. Foarte frumos, intr-adevar. Am intrat la tine pe blog cu gandul ca voi face o cura de trandafiri, din cate povesteai mai zilele trecute, nici nu ma gandeam ca n-am sa vad trandafiri :).Cand am vazut pe prima pagina ca povestesti despre ploaie si (iarasi) mare, eu care vroiam neapatar trandafiri, m-am cam...dar m-am luminat imediat, o secunda mai jos , cand am vazut frumosul Sombreuil :).
    Mai delecteaza-ne, te rog si alta data !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am apucat sa fotografiez cativa ieri, o sa-i vezi in zilele urmatoare. Ploaia i-a cam scuturat ... o sa fac numaratoarea maine, sa vad ce boboci au mai ramas. Deja am inceput sa ii curat de florile ofilite si toata curtea e tapetata cu petalele lor ...

      Ștergere
  16. Ruže majú nádhernú jemnú farbu a aj krásne uloženie okvetných lístkov. Určite tak pekne aj voňajú.

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte frumos ciufulitul alb. Pacat ca nu te poti bucura mai mult de ei, dar vezi si tu cum este vremea asta, de ne-a zapacit si pe noi si intreaga natura. Arde soarele se nici nu poti sa stai afara la amiaza. Si este abia 10 mai! Ai scapat de purici? Eu am avut la trandafiri, dar i-am stropit si au murit. Bine , am folosit chimicale, ca pe trandafiri nu ii mananc. :) Vreau si eu putina ploaie...Imi trimiti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De pureci am scapat partial, am mai vazut cativa pe ici pe colo, dar eu am stropit cu ceva mai putin puternic, nu-mi plac chimicalele nici macar pe trandafiri.
      Azi a plouat din nou la pranz ... macar dimineata am avut soare, dar n-am facut prea multe in gradina, Se prevede o tura de sapat :) O sa transmit mesajul tau norilor :)

      Ștergere
  18. Buna Dani. Trandafirii tai sunt o minunatie..........i-am vazut si pe cei rosii. De data asta mi-am cumparat 2 trandafiri ceva mai mari bine inradacinati in ghiveci cu pamant.Sunt agatatori unul portocaliu "China Town" si unul roz fara numa doar "Climbing Rose"cu flori mari si batute, deja cu 2 pupi in varf. Cei de anul trecut erau mai toti cumparati de la Aldi sau Lidl primavara devreme, cerati doar cu ceva mugurasi pe ei. Doar 3 trandafiri pitici din cei 5 cumparati au rezistat. Iar cel bolnav e un trandafir rosu gasit aici. L-am deranjat probail anul trecut cand am desfintat gardul de sarma in care era crescut. A trebuit sa taiem mult din el, plus ca am scos zmeura din jurul lui. Chiar daca acum sta in mijlocul curtii intr-un loc deloc potrivit parca nu as vrea sa-l pierd................numai bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mira ! Ai un nume tare frumos :)
      Ma bucur, ca iti plac trandafirii din gradina mea. De " China Town " n-am auzit ... Sa stii, ca la inceput am luat si eu din mai multe surse, Lidl, Praktiker, pepiniere locale. Rareori au fost trandafiri buni si niciodata n-au rezistat cei cerati, de astia fug ca dracu de tamaie, nu-mi plac de loc. Pitici am avut vreo doi, adevarul e ca nu le-am dat prea multa importanta ... In rest, am avut rezultate excelente cu trandafirii cumparati prin Internet de la pepiniere europene de renume, Schultheis si Peter Beales. Au fost mai scumpi, dar am avut de unde alege si cu doua exceptii toti s-au dovedit minunati.
      Anul asta tot asa vreau sa comand, imi vin prin posta sau curier si totul e perfect.
      Trandafirul mutat o sa-si revina, dar sa nu pui in jurul lui plante ce sunt mari consumatoare, ca sa-i dai timp sa isi faca sistemul de radacini. Si inca ceva, nu pune un trandafir unde ai scos un trandafir, doar daca schimbi pamantul si pui o roaba de pamant.
      Rabdare si trandafirii te vor rasplati !

      Ștergere