Wikiplayer

joi, 30 mai 2013

In padurea de rosii

In prag de seara, la udat de rosii, cu aparatul foto ...












Zile frumoase in gradina   !


48 de comentarii:

  1. Cele mari sunt san marzano?
    Wow, dar mai e un pic si ai rosii :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt rosii lungi de la Elisa, cresc mult mai mari ca San Marzano. Au fost primele ce au legat. Sper sa se coaca in a doua jumatate a lui Iunie :)

      Ștergere
  2. M-ai lasat muta!! Ce mari sunt! Tare ma bucur pentru tine, imi inchipui cat de mult te bucuri! Sunt SUPERBE! Sa le mearga bine in continuare si sa le mancati sanatosi! Seara buna, Dani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le-a mers bine dupa ploaie si de cand temperaturile-s mai normale. Sunt frumoase, da :) Dar tot mai apare cate un accident pe ici pe colo ... azi am gasit una cu varful ofilit, presupun ca o s-o pierdem. Dar am pus copili in apa, sa fac plantute de rezerva :) Merci, Maria ! Noapte buna !

      Ștergere
  3. Wow Dani !!!
    Aici probabil ca în sere arata rosiile asa!
    Mai un pic si trebuie sa faci bulion! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E vara deja :) Bulionul vine la rand mai incolo, intai sa ne saturam de salata :)

      Ștergere
  4. Buna recolta ai Dani. Se vede ca le-ai ingrijit cu drag. Sa le vedem coapte si sanatoase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa le mearga asa si in continuare. Merci, Dana !!!

      Ștergere
  5. Ce frumos au început sa rodeasca! Sa va bucurati de ele pana la ultima rosioara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cele mai pretioase rosii :) Tare-as vrea, sa rodeasca pana in toamna tarziu ...

      Ștergere
  6. WOW,WOW,WOW am ramas fara cuvinte, sa ni le arati si rosii:)
    Cele care sunt crete ce soi sunt?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numai sa se coaca :) Cele crete sunt Costoluto Fiorentino si Pisanello.

      Ștergere
  7. Recolta multa si gustoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  8. dani, tu esti prima dintre bloggeri care ai legume, ca la tine ies primele si apoi ultima, ca la tine parca nici nu vine iarna. mereu ma "confuzezi" :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu ma grabesc, sa fie ele sanatoase si sa se coaca si mai tarziu :) Am vazut rosii legate pe bloguri inaintea alor mele, dar se pare ca aici au un ritm mai rapid de crestere. Le prieste vremea din ultimele saptamani.
      Iarna e anotimpul laptucilor, al conopidei si al spanacului :)

      Ștergere
  9. Chiar ca e padure...foarte mari si frumoase!
    Nu mai ai mult si poti manca rosii din gradina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul asta au un frunzis de exceptie majoritatea, de aia imi seamana a padure :)
      Numaratoarea inversa a inceput :)

      Ștergere
  10. Eeei dar ce bine arata si rosiile tale, ori le-ai facut poze de aproape ori nu stiu ce sa zic dar... par mai mari decat ale mele . Sa fie vremea buna, se faca mari si sa le mancati sanatosi si cu pofta ! pup ! Dana B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le-am facut poze de aproape, Dana :) Nu sunt soiuri cu rosii foarte mari cele de mai sus, am cateva mai marisoare, dar nu erau in loc bun de fotografiat. Copiilor le plac rosiile micute, le mananca de pe vrej. O sa va arat la recoltare dimensiunea finala :)
      Multumesc de urari si sa se intoarca inzecit !

      Ștergere
  11. Sunt atat de bucuroasa de ce vad! Sa-ti traiasca rosiile si sa te bucuri de gustul lor adevarat!
    Da, le-am recunoscut imediat ca san marzano sunt cilindrice iar ale mele , conice.
    La mine au legat si se vad gogonele la cherry si la grandywine, apoi urmeaza inima de bou, iar cele lungi de la taica au flori. Le-am stropit si eu cu solutie de acid boric fiindca cele inima de bou, in toti anii pierdeau primele flori. Acum, sa vad...
    Te pup Dani. Ai soiuri faine de tot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt tare bucuroasa ca le merge bine :) San Marzano am avut acum doi ani si mi s-au parut cam groase la coaja. Le prefer pe ale tale si o sa impart seminte si altora. Au fructe si inimile, dar n-am ajuns sa le fotografiez :) Lor le pun multe coji de oua, sunt mai sensibile la lipsa de calciu.
      Si eu trebuie sa mai stropesc cu acid boric, la etajele superioare se pregateste sarja a treia de flori.
      Iti urez, sa ai rosii frumoase, Elisa !!! Noi sigur o sa te pomenim cand vom culege si vom gusta urmasele tomatelor din gradina ta !!! MULTUMESC !!!
      Te imbratisez si iti urez un weekend reusit !!!

      Ștergere
  12. Chiar in padure pentru ca sunt atat de inalte! Ma gandesc cum arata ale mele dupa trei saptamani? Un weekend placut si spornic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cresc cam o palma pe zi si mereu trebuie legate. O sa ti se para uriase dupa trei saptamani :) Sa le faci poze, Aurelia :)
      Un weekend frumos si clipe placute in gradina !!!

      Ștergere
  13. Foarte foarte sanatoase par, si cred ca, si sunt!!!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deocamdata sunt bine, am avut doar trei pierderi din cauza de atac miselesc la radacina :) Dar sunt multe plante si nu m-am suparat prea mult :)

      Ștergere
  14. Foarte frumoase rosiile,si sora mea imi mai trimite imagini din gradina ei,la voi totul este mult mai avansat ca la noi,deja la ea in sera a bagat ciclul doi de toamate si la noi abia acum au inceput sa bage gogonele.De foto nici nu mai zic ca sunt de vis.Sa nu uiti sa ne inviti si la prima salata.Un week-end superb!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei care au sera sau solar si au pus rosiile in pamant devreme, culeg deja primele roade. La mine mai dureaza putin, dar asteptarea e dulce, daca plantele promit recolta frumoasa.
      Am si eu rosii care deabia au inflorit, numai bine vor prelua stafeta de la cele precoce. Special le-am semanat mai tarziu. Am pus si cateva seminte direct in gradina, e prima data ca incerc sa cultiv rosii asa. Am emotii pentru ele :)
      Imi place sa le pozez, sunt rasfatatele gradinii de legume. Intentionez sa le fotografiez si in farfurie :)
      Numai bine, Maria, spor in toate si urari pentru un weekend minunat !!!

      Ștergere
  15. Chiar daca ma repet si eu,nu pot sa nu exclam:ce rosii uriase ai!Ale mele de abea acum am vazut ca au boboci..pana la fructe mai avem ceva de asteptat.Imi pare rau ca zici ca San Marzano au coaja groasa ca eu am zis sa incerc cu ele anul asta dar nici mie nu imi plac prea tare cu coaja groasa.Pana la urma insa stiu ca-s din gradina mea si tot o sa le mananc cu placere.
    Un weekend placut iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si la tine vor fi asa peste o luna, Marc. Iar San Marzano s-ar putea sa-ti placa, sunt grozave pentru conserve si pentru rosii uscate. Nu degeaba li s-a dus vestea. Pentru salata prefer alte soiuri :)
      Numai bine !!!

      Ștergere
  16. Ce mari sunt rosiile,ale noastre sunt pitice. Nici parii nu le-am pus din cauza ploilor. In fiecare zi ploua si ar trebui stropite de mana...Sa-mi aduci si mie cateva rosii! Va imbratisez cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In fiecare an e asa si parca tot mai multe rosii produceti voi decat eu :) De stropit ar trebui sa stropim si noi ...
      Am pus rosiile pe lista :) Te imbratisez, mama !!!!

      Ștergere
  17. recunosc, am avut in ultimul timp o curiozitate: oare cat spatiu ai pentru gradina?! am admirat tot timpul florile minunate pe care le ai...apoi vorbesti si de rosii si multe alte minunate locatare ...
    acum am ramas fara grai catva timp, uimita de ceea ce am vazut la tine!!! am chemat-o si pe mami ca sa vada...a ramas uimita!!!
    si noi avem rosii in gradina - nu toate soiurile de care vorbesti tu (mami mi-a zis: nu ne trimite si noua seminte?!) ce coltisor de gradina!!! parca nu am avut asa ceva nici cand nu era atat de uscata vremea...
    felicitari! chiar ai parte de multumire din partea plantelor cultivate de tine cu drag!!!
    noi tremuram: ba sa nu vina grindina, ba sa fie ploaia "curata", ba sa nu mai fie frig, ba sa nu fie prea arzator soarele... ce inseamna sa fii pe alte meleaguri... la noi sunt mai firave acum rosiile ! sper sa treaca frigul de acum si sa avem si noi bucurii de la rosii!
    ma bucur mult pentru tine si familia ta! sper sa iti admir rosiile - cand vor fi de cules - in fotografii superbe (asa cum stii tu sa le faci, de obicei) !!!
    iti doresc un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo, draga mea, daca ai vedea ce mica e gradina ... acolo in spate unde sunt rosiile de-abia e loc sa ne strecuram printre ele, asa des le-am inghesuit, ca sa pot planta toate soiurile dorite. Si eu le descant, sa nu pateasca ceva si ma doare inima, daca bate vantul si ploua ... ma emotionez pentru copii mei vegetali si ma ambitionez sa arat familiei si cunoscutilor, ca rosiile nehibride dau recolte gustoase si merita cultivate si pastrate de la an la an. Celelalte legume sunt mai mult de pofta si ca sa-mi incerc puterile, sa vad cum se cultiva. Socrul meu ne aprovizioneaza cu de toate, suntem norocosi, ca la varsta lui se poate ocupa de gradina.
      Sigur ca iti pot trimite seminte, sa-mi spui ce soiuri iti doresti si o sa le ai in toamna. O sa incerc sa le prezint mai pe indelete in momentul in care se vor coace.
      Si mama zice ca ale lor sunt pitice. Inca n-au avut soare de ajuns ... Dar asa se plange in fiecare an si apoi umple zeci de sticle cu bulion :) Va tin pumnii, sa se indrepte vremea !!!
      Multe, multe salutari si urari de bine, tie si parintilor tai !!! Un weekend insorit !!!

      Ștergere
  18. Wow, your tomatoes are already large.
    Greetings from North Frisia and thanks for the seeds.

    Sigrid

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Your tomatoes will follow in a month, I am just opening the season :)
      I am glad the seeds are finally with you. Greetings and wishes for a wonderful summer, my dear Sigrid !!!

      Ștergere
  19. Foarte frumoase roșii! Sunt foarte recunoscător pentru ceea ce văd! Vă doresc un week-end frumos!

    RăspundețiȘtergere
  20. O imagine perfecta ! Tatal familiei la munca in gradina ! Like ! :D

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu chiar credeam ca s-au copt la voi rosiile :).
    Si eu am mici rosiute (verzi, desigur), dar inca nu atat de multe ca la tine.Chiar acum ma pregatesc sa ies la ele, sa le mai ajut cu un sprijin. Oricum, planta la voi e mult mai bine dezvoltata, la mine e inca in crestere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate in doua-trei saptamani sa se coaca primele. Plantele sunt tare frumoase si ma bucur, ca au flori pe mai multe etaje. Sa speram, ca vor avea o vara prielnica :) Sa avem toti rosii frumoase !
      Si eu ma duc acum in vizita la doamnele rosii, sa le stropesc cu oarece, am niste macerate in lucru :)
      Spor la treaba, Mihaela !

      Ștergere
  22. Ce mari sunt! Cred că vor fi tare gustoase! Spor la treabă, în grădina cea minunată!
    O zi frumoasă! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gustoase vor fi, sigur :) Le asteptam cu nerabdare .
      Multumesc, Alex, ca ti-ai gasit timp sa treci prin gradina si iti urez o duminica frumoasa !

      Ștergere
  23. Heeei....dar ce-avem noi aicea??? E plin de rosioare...........bine ca mi-am luat alicea :P :P :P
    Ma obsedeaza melodia :) HAHAHA
    Superbe plantele tale de tomate.
    Ale mele sunt pe jumatatea alor tale de inalte,dar unele au si al treilea etaj de tomate formate. Ma uimesc si pe mine.La tine imi plac ca sunt stufoase si inalte. Le copilesti la maxim sau le mai si lasi din copili?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E plin, da :) Rosioare mai mici si mai mari si flori si bobocei :)
      Sunt tare viguroase, mai ales cele puse mai tarziu, din soiurile cu frunza asemanatoare cartofului. Le copilesc asa si-asa, nu foarte auster, depinde si de soi. Las copilii daca au floare. Anul asta am pus multe fire cate doua si le merge de minune.
      Deci iti place muzica :) Ma bucur !

      Ștergere
  24. Dani, ce bine arată!
    N-am mai avut timp de citit bloguri în ultima vreme, dar mă bucur să revin să văd ce bine le merge plantelor tale.
    La noi abia ce a venit primăvara, nici măcar un singur trandafir nu a înflorit încă, așa că mai rau o raită pe la tine să mă bucur de ai tăi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, ca ti-ai facut timp sa treci pe-aici :) Am vazut la TV ce vreme urata e cam in tot restul Europei ... Sper sa n-aveti parte de inundatii in zona ta.
      Trandafirii mei sunt in ultimele zile de glorie. Am inceput sa pregatesc gradina de vara :) Mai incolo o sa vin eu sa ma delectez cu ai tai :) O zi buna, Ioana !!!

      Ștergere