Wikiplayer

marți, 17 februarie 2015

Surpriza si culoare


Un alt miez de floare.
Ghici, ghicitoare  !




25 de comentarii:

  1. Iris?
    Să nu râzi de mine pentru că nu știu dacă la vremea asta pot fi iriși înfloriți.

    RăspundețiȘtergere
  2. habar nu am! stiu doar ca imi plac culorile astea imens!

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Da, da, ai ghicit, Mihaela ! :) Am primit cadou o pasare - floare :)

      Ștergere
    2. Initial, si eu am fost tentata sa spun ca-i Iris. Stii ca eu sunt cu movul si tot ce deriva din mov. :) Apoi mi-am dat seama ca partea de culoare portocalie, care la Iris este de fapt galbena, se afla undeva in interior. Dar cand m-am uitat inca odata la poza ta, partea galbena/portocalie apare spre exterior ca un evantai. Floarea Pasarea Paradisului imi place si mie foarte mult, de aceea o stiam. Am facut-o cadou de foarte multe ori. S-o privesti cu mare drag si sa va aduca inca o raza de frumos la voi in casa!

      Ștergere
    3. Ai spirit de observatie, Mihaela :) Multumesc pentru urare ! Urmeaza sa o transplantez intr-o glastra si o sa-si gaseasca locul pe veranda.

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Mihaela a dezlegat misterul. Nu mi-a reusit o poza frumoasa de ansambu si asa cum am fotografiat-o, e greu de recunoscut :)

      Ștergere
    2. Da, intr-adevar era greu de recunoscut. :)

      Ștergere
  5. Mi-a luat si mi-e tata una,dar fara floare,cand infloreste deobicei? Ii merge bine ,are lumina si frunze frumoase .dar mai am de asteptat....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vad ca la mine infloreste acum, iarna. Sper sa o vezi cat de curand si tu inflorita pe a ta :) Te sarut !!!

      Ștergere
  6. Știu strelitzia, dar până să citesc comentariul Mihaelei, pe cuvânt că nu ămi trecea prin cap.
    Dar culorile și fotografia sunt atât de intense, de frumoase...Ești specialistă, ce mai. În postarea mea de azi, aș zice că sunt oarecum mulțumită de două dintre poze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru intensitatea culorilor am postat poza. Nu e foarte clara, am facut-o in casa, fara blitz. Mi-a placut cand am vazut-o la laptop si am zis sa v-o arat si voua :)
      O sa trec sa vad pozele tale si sa ghicesc de care esti multumita :)
      Merci, Mihaela !

      Ștergere
  7. Imaginile din blogul tău sunt un balsam pentru sufletul meu. Nu mai am răbdare să aștept primăvara. Când intru aici și văd toate plantele astea superbe, îmi mai vine puțin curaj și îmi spun: În curând vor înflori și la noi toate, ai răbdare !
    Să ai zile frumoase, dragă Dani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca e frig la voi ... dar sa stii ca se simte si aici. Planta asta am avut-o in casa o saptamana, am scos-o cateva zile afara si cred ca azi iar o aduc inauntru. O sa avem un weekend friguros. In primii ani de sedere in Grecia la doua grade peste zero nu mi se parea ca e frig, acum m-am aliniat si eu :) Afara infloresc timid narcisele, in casa arde focul :)
      Multumesc, Zina ! Si nu te teme, primavara vine acusica.

      Ștergere
  8. Apucand sa vin pe blogul tau dupa ce ai deja 2-3 postari, ce sa mai zic acum, cand au ghicit deja altii??? N-as fi ghicit oricum. Ma gandeam la un iris in fata si o lalea in spate, cand am vazut poza. E greu de zis din unghiul asta, desi cunosc Strelitzia, am vazut=o si crescand in spatiu liber, intr-un parc din Taormina, Italia. Oricum, culorile strong sunt foarte frumos si imi transmit putina speranta pentru venirea primaverii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fotografiat-o atat de aproape, incat doar culorile pot sugera ce floare e. Ma gandeam sa o plantez in gradina, dar pana la urma o s-o pun in glastra, avem totusi temperaturi sub zero uneori si trebuie sa ii dau o sansa. Taormina suna atat de frumos ... dar o vacanta siciliana e inca departe ...
      Speranta e aici si primavara dupa colt !

      Ștergere