Wikiplayer

joi, 23 iunie 2011

Albastre

    O descoperire pentru mine - Echium fastuosum sau Echium candicans, o planta originara din insula Madeira.
    Am intilnit-o in Gradina Botanica Hanbury, in ultima calatorie in Italia, pe coasta Liguriei .
    Am facut cam trei sute de fotografii ( 300 ramase dupa triere ) in dupa amiza petrecuta acolo. Si ma tot gindeam cum sa le prezint. Astazi am hotarit sa incep cu planta emblema a gradinii. Mie mi-a furat inima. Pacat ca e atit de mare incit nu incape in gradina mea.
    E fastuoasa, numele i se potriveste de minune. Sutele de floricele albastre , cu o aura de lumina in jur si explozia inflorescentelor m-au atras ca un magnet. De la intrarea in gradina pina jos, linga mare, aleile erau pline de flacari albastre.
















12 comentarii:

  1. It is a very striking plant! I love the color of the flowers.

    RăspundețiȘtergere
  2. “Pride of Madeira” is a magnificent plant especially in drifts as in this garden. Love the color. Beautiful photos. Thanks.

    RăspundețiȘtergere
  3. chiar ca e faina. te face sa-ti doresti sa fi trait in vremea palatelor cu domenii imense, tu fiind o printesa cu multi gradinari la dispozitie.

    RăspundețiȘtergere
  4. De fiecare data cand te vizitez raman fara cuvinte.. Nu stiu prea multe despre flori.. doar le vad cat sunt de frumoase si ma bucur de ele.. admirandu-le la tine in casuta.. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Sweetbay,if I would have a bigger garden, E. fastuosum would grow there...

    RăspundețiȘtergere
  6. Sherry, thank you ! Glad you like the photos. I saw this plant for the first time and could not stop taking pictures of her...

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristina, nu pot pune toate fotografiile intr-un singur post... Dar daca ai vedea gradina ... e un domeniu fantastic, chiar daca,in zilele noastre nu e ingrijit cum ar trebui. Se intrevede grandoarea trecutului ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Antonina, cam la fel ma simt si eu cind vin la tine in bucatarie, de fiecare data ma uimesti placut ! Daca iti plac florile, la un moment dat o sa incepi, sa le recunosti. Stii, ca multe flori sint comestibile. E noul trend in gastronomie.
    Am vazut, ca ai facut un tort extraordinar cu cirese si menta. O sa trec, sa il admir si sa imi prezint omagiile !!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Este nemaipomenit de frumos sa te plimb pe asa alei,i-mi place ,in fiecare zi gasesc pe blogul tau ceva neobisnuit de frumos.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mami, ma bucur, ca ti-a placut plimbarea !

    RăspundețiȘtergere
  11. I love echium. Here it is done blooming already.. Thank you for the lovely picture.

    RăspundețiȘtergere
  12. My pleasure, Masha ! Thank you, for visiting !

    RăspundețiȘtergere